• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2020

09:28

(20.45) SRBIJA - TURSKA! "Orlovi" na popravnom, vraća se Kolarov!

Fudbal

(20.45) SRBIJA - TURSKA! "Orlovi" na popravnom, vraća se Kolarov!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće u nedleju (20.45) Tursku u drugom kolu Lige nacija sa željom da popravi utisak posle poraza od Rusije u Moskvi (3:1), ali i podigne samopouzdanje pred najvažniji duel godine - 8. oktobra protiv Norveške u Oslu u baražu za EURO.

- Sve ćemo učiniti da napravimo ambijent da nam sve bude kvalitetnije pred odlazak u Oslo. Pokušavamo da prilagodimo kvalitet igrača rasporedu na terenu i jedan od tih detalja je karakterističan za promenu rasporeda pojedinaca. I za utakmicu protiv Turske nećemo praviti neka velika pomeranja, ali će biti malih izmena - rekao je Tumbaković na video konferenciji za medije.

On je upitan i da li može da se očekuje utakmica bez primljenog gola, nakon serije od 11 mečeva u kojima su rivali pogađali mrežu Srbije.

- Sve ćemo učiniti da to svedemo na neki minimum, ali način igre i želja da postignemo gol više ima uticaja -  rekao je selektor.

TUMBAKOVIĆ NASMEJAO NOVINARE NA KONFERENCIJI! Selektor Srbije dobio pitanje "od milion dolara"!

BANE NIJE ŠPIJUNIRAO! Tumbaković pred Rusiju: Nisam pričao sa Ivanovićem, imam svoje skaute!



Jedno od pitanja za Tumbakovića bilo je da li je iznenađen porazom Turske od Mađarske.

Iskren da budem, malo sam iznenađen, ali ne toliko, jer pratimo i Mađarsku koja ima jako dobru reprezentaciju. Selektor Turske je malo ''''potcenio'''' selekciju Mađarske i sigurno da će u Beogradu igrati sa daleko jačim sastavom - zaključio je Tumbaković.

Videćemo da li će biti mnogo promena  u odnosu na meč protiv Rusije. Sigurno je da će se u startnih 11 vratiti Aleksandar Kolarov. Kapiten reprezentacije je protiv Rusije mesto startera prepustio debitantu Strahinji Pavloviću, a sada će biti na mestu levog štopera. Na ostale dve pozicije biće Nikola Milenković i Nikola Maksimović, koji nije briljirao protiv Rusije.

Foto: Tanjug/AP

 

Sergej Milinković-Savić ne bi trebalo da bude u prvoj postavi za Tursku, prenosi Mozzartsport. Najbliži da zauzme to drugo mesto ofanzivnog veziste, pored Dušana Tadića je Filip Đuričić, koji je bio osveženje kada je u Moskvi ušao u igru, a druga opcija je da tu poziciju popuni Adem Ljajić.

Na bočnim pozicijama ne bi trebalo da bude promena: Darko Lazović je bio možda i najbolji srpski fudbaler protiv Rusije, dok se od Filipa Kostića mnogo očekuje. Pored Nemanje Gudelja trebalo bi da buden. Mesto prvog špica je rezervisano za Aleksandra Mitrovića, koji je u fantastičnoj golgeterskoj seriji, dok je Marko Dmitrović definitivno prvi golman državnog tima.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija