• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

09.09.2020

08:26

RADE BOGDANOVIĆ OTVORENO i BEZ PARDONA! Srpski fudbal je pokojnik kog nema ko da sahrani!

Fudbal

RADE BOGDANOVIĆ OTVORENO i BEZ PARDONA! Srpski fudbal je pokojnik kog nema ko da sahrani!

Podeli vest

Srpski fudbal me podseća na pokojnika kog nema ko da sahrani, kaže naš bivši reprezentativac Rade Bogdanović! Nekadašnji napadač Atletiko Madrida i Verdera iz Bremena kaže da naša reprezentacija može da se plasira na Evropsko prvenstvo samo uz pomoć sreće, jer nam je igra očajna

Bogdanović je žestoko razočaran poslednjim partijama "orlova", koji su na početku nove Lige nacija poraženi u Rusiji (3:1) i dok su kod kuće remizirali sa Turskom (0:0). Takvi rezultati ne nagoveštavaju uspeh u predstojećem susretu sa Norveškom 8. oktobra u Oslu u polufinalu baraža za plasman na EP. Posebno jer su Skandinavci u ponedeljak uveče deklasirali Severnu Irsku u gostima 5:1.

Kako je Rade Bogdanović ranije govorio pogledajte OVDE.

Tadić je lider

Bogdanović, inače poznat po tome da nema dlake na jeziku, kaže za Informer da problemi srpske reprezentacije nisu od juče.

- Veoma loše smo odigrali utakmice protiv Rusije i Turske. Ne znam da li je razlog tome nedovoljna fizička pripremljenost, duga pauza zbog korone ili nešto treće. Bili smo očajni, tromi i bezidejni. I nije to samo sada, već neko vreme tako izgledamo. Srpski fudbal me podseća na pokojnika kog odvezu u mrtvačnicu, ali nema ko da ga sahrani - kaže Bogdanović.

Razočaralo ga je izdanje kapitena "orlova" Aleksandra Kolarova, koji je isključen protiv Turske.

- Nama je kapiten i stub odbrane čovek koji ima 35 godina i koji je odavno trebalo da se povuče. I on je protiv Turske dobio dva žuta kartona i 40 minuta ostavio ekipu da igra oslabljena. Videćemo posle Norveške da li ćemo plakati što je igrao u toj utakmici ili što će uskoro da se penzioniše. Realno, u ovoj selekciji jedini lider je Dušan Tadić. Od njega i očekujem najviše, jer bez njegovih lopti ni Mitrović, a ni ostali ofanzivci ne mogu ništa - objašnjava Bogdanović.

Foto: Informer

Uvek bez dlake na jeziku: Rade Bogdanović

Selektor Ljubiša Tumbaković u oba meča izveo je tim u formaciji sa tri štopera, dvojicom ofanzivnih bekova koji su igrali duž čitavog terena i jednim napadačem. Deo navijača kritikovao je takvu postavku smatrajući da Srbija mora da se vrati klasičnom 4-4-2 sistemu.

Bogdanović, međutim, otvoreno kaže da problem nije formacija, već nedostatak kvalitetnih fudbalera.

- Promena sistema i formacije nama ništa ne znači. Da li igramo u odbrani sa trojicom ili četvoricom, manje je važno. Oduvek smo u defanzivi bili teški i spori. Nemamo dobre i hitre bekove godinama. Mi kao narod nismo brzi, tako da nemamo ni takve fudbalere - ističe Bogdanović.

Nije optimista

Norvežani će u oktobru imati prednost domaćeg terena, ali i veoma razigrane napadače Erlinga Holanda i Aleksandera Serlota, koji su Severnim Ircima dali po dva komada.

- Iskreno, ne postoji neki valjani razlog za optimizam, iako nada umire poslednja. Trebaće nam mnogo sreće u Oslu, da se pogodi da nam bude dobar dan. Igra se samo jedan meč, ulog je veliki i sve je moguće. Nisu Norvežani fudbalska velesila, niti neko od koga bi trebalo da se plašimo i zaziremo, ali treba biti realan i reći da ovo sada nikako ne izgleda dobro - iskren je Bogdanović.

BONUS VIDEO:

Kuće od blata i zemunice niču u kanjonu Đetinje: Užice dobija svoj arheološki park, otkrivaju se sve tajne neolitskog života (VIDEO)

OVA GUZA RADI NEŠTO MNOGO BEZOBRAZNO! Zašto milioni ljudi uvek iznova gledaju ovaj snimak?!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija