• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2020

07:00

PARTIZAN ME JE OTERAO U VOJSKU, NISAM BIO ARKANOV IGRAČ! Legendarni fudbaler otkrio MALO POZNATE STVARI IZ PROŠLOSTI!

Fudbal

PARTIZAN ME JE OTERAO U VOJSKU, NISAM BIO ARKANOV IGRAČ! Legendarni fudbaler otkrio MALO POZNATE STVARI IZ PROŠLOSTI!

Podeli vest

Dejan Savićević kaže da su ga čelnici Partizana 1988. godine poslali u vojsku kako bi ga sprečili da pređe u Zvezdu * Time su me sprečili da igram za Jugoslaviju na Olimpijskim igrama u Seulu, kaže čuveni Genije

Čelnici Partizana su me 1988. godine oterali u vojsku kako bi me sprečili da pređem u Crvenu zvezdu, kaže Dejan Savićević (53)! Legendarni fudbaler i jedan od najboljih igrača u istoriji kluba s "Marakane" kaže da je zbog toga morao da propusti i Olimpijske igre u Seulu!

Kapa dole Lukiću

Jedini pravi patriota među sportistima jeste Vladan Lukić. Kad se zaratilo, došao je iz Francuske da brani državu

Dejan Savićević


Generali Jugoslovenske narodne armije, koji su tad rukovodili Partizanom, poslali su Savićevića na odsluženje vojnog roka zbog toga što je odbio da pređe iz Budućnosti u Humsku.

Nadali su se da će se mladi fudbaler predomisliti u kasarni i da će, u zamenu za oslobađanje od služenja vojske, pristati da potpiše za Partizan. Međutim, čuveni Genije je posle vojske prešao u Crvenu zvezdu, gde je tri godine kasnije osvojio Kup evropskih šampiona i postao jedna od najvećih legendi u istoriji kluba.

 

HTEO GA PARTIZAN, ON OTIŠAO U IZRAEL! Nekadašnji štoper Zvezde ima novi klub!

PARTIZANOVI KLINCI ODNELI POBEDU U DERBIJU! Zvezda dominirala, Jović odneo sva tri boda sa Marakane!

 

Žali zbog Kosova

U intrervjuu za "Sport klub" Dejo otkriva da mu je i dan-danas žao što nije bio u reprezentaciji Jugoslavije na Olimpijskim igrama.

Igrao sam fudbal pre Arkana

Nisam ja bio Arkanov igrač. Bio sam fudbaler i pre postojanja komandanta Arkana. Igrao sam fudbal i pre toga i posle toga
Dejan Savićević 

- Partizan je hteo Pančeva i mene. To je ona čuvena priča da je Darkova supruga otišla u London da čeka da joj Partizan uplati pare. Čekala je četiri-pet dana, pare nisu legle i tako je Darko otišao u Zvezdu. Potom smo 1988. Pančev i ja otišli u vojsku. I ne da mislim da je Partizan tu umešao prste, nego je to tako bilo. A da ne bi ispalo da smo samo nas dvojica u pitanju, oni su u vojsku pozvali još četvoricu ili petoricu mladih fudbalera i uništili reprezentaciju sprečivši nas da odemo na Olimpijske igre 1988. godine u Seulu - otkriva Savićević.

Šta je Dejan Savićević rekao o Novaku Đokoviću pročitajte OVDE.

Bivši fudbaler Budućnosti, Crvene zvezde, Milana i Rapida iz Beča u opširnom intervjuu dotakao se mnogih tema. Jedna od njih bila je i utakmica Crne Gore i Kosova prošle godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Tada su fudbaleri Mirko Ivanić i Filip Stojković odbili da igraju, a selektor Ljubiša Tumbaković nije želeo da vodi ekipu.

Foto: ap photo

 



- Nije prijatno to što se desilo pre skoro godinu dana pred utakmicu s Kosovom. Mi smo tu gde smo, u UEFA i FIFA, i moramo da igramo. Izvukli smo ih u grupi i morali smo da igramo tu utakmicu. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo tad - kaže Savićević.

On je dodao da se patriotizam pokazuje na drugačiji način i naveo je primer njegovog bivšeg saigrača i nekadašnjeg predsednika Crvene zvezde Vladana Lukića.

- Jedini pravi patriota među fudbalerima jeste Vladan Lukić, što je i dokazao tokom bombardovanja 1999. godine. Kada se zaratilo, on je raskinuo ugovor s francuskim Mecom i došao da brani otadžbinu. Lukiću za to kapa dole. On je jedini pravi patriota. Sve ostalo, to mahanje zastavama i transparentima pred ambasadama i po Španiji i Italiji, sve je to foliranje - poručuje Dejo.

PANTELIĆ ŽESTOKO NAGAZIO ZVEZDU I PARTIZAN! Stvaraju mržnju, nega pogledaju kako upravljaju svojim klubovima!

(VIDEO) BUKTI RAT! NAVIJAČI ZVEZDE objavili snimak sa SPORNIM SITUACIJAMA! "Ko je oštećen, a koga guraju?"

 

Osim je filozofirao

Jedan od najboljih driblera s ovih prostora u istoriji pričao je i o Svetskom prvenstvu 1990. godine, kada je reprezentacija Jugoslavije, predvođena selektorom Ivicom Osimom, stigla do četvrtfinala, gde je nakon penala ispala od Argentine. Savićević je imao šta da zameri tadašnjem selektoru, a naročito se to odnosi na sastavljanje tima.

- Osim je trebalo da bude hrabriji i da da veću šansu mlađima. Tu mislim na Prosinečkog, Jarnija, Pančeva, mene... Verovatno smo mogli da stignemo i dalje od četvrtfinala, ali on je ipak sastavljao tim po ključu, da bude tu jedan iz Slovenije, poneki Hrvat, neko iz Bosne... Uvek je tako nešto filozofirao - zaključuje Savićević.

SVE JE PRŠTALO, GOLEADA, PENAL... Zvezda prokockala 2:0, Partizan u 87. minutu izbegao poraz!

(VIDEO) BUKTI RAT! NAVIJAČI ZVEZDE objavili snimak sa SPORNIM SITUACIJAMA! "Ko je oštećen, a koga guraju?"

 

 

Nisam bio Arkanov igrač

Dejan Savićević osvrnuo se i na glasine da je bio ljubimac pokojnog komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana.

- Nisam ja bio Arkanov igrač. Bio sam fudbaler i pre postojanja komandanta Arkana. Igrao sam fudbal i pre toga i posle toga. Da se Arkan interesovao da ja igram u reprezentaciji, morao bih da igram. Ili bi se on (Osim, prim. aut) vratio u Sarajevo. Znači, da je to stvarno bilo tako, on bi morao da se vrati u Sarajevo, ne bi mogli da ga zaštite ni generali iz Partizana - ističe Savićević.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija