• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2020

11:37

KREĆE OBRAČUN SA KORUPCIJOM U FUDBALU! Infantino najavio, nema mesta kriminalcima u sportu!

Fudbal

KREĆE OBRAČUN SA KORUPCIJOM U FUDBALU! Infantino najavio, nema mesta kriminalcima u sportu!

Podeli vest

Svetska fudbalska organizacija (Fifa) pomoći će u finansiranju agencije za borbu protiv korupcije u sportu, izjavio je danas predsednik Fife Ðani Infantino.

Kako podseća AP, o stvaranju agencije slične antidoping agenciji (WADA) koja bi se bavila korupcijom u sportu, nameštanju rezultata mečeva i uticajem organizovanog kriminala razgovara se već više od decenije, ali do sada nije podnet konkretan predlog.

- Mi u Fifi spremni smo da investiramo u to... Možda bi stvaranje takve agencije pomoglo da sport postane narednih decenija siguran - rekao je Infantino na jednom skupu u organizaciji UN u Austriji.

Pokrenut krivični postupak protiv prvog čoveka svetskog fudbala, o tome čitajte OVDE.


Infantino je podršku osnivanju nove agencije dao prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji s Kancelarijom UN za borbu protiv droge i kriminala sa sedištem u Beču.

Foto: Reuters

Đani Infantino



Na skupu su govorili i diplomate Rusije i Katara, zemalja koje su dobile organizovanje svetskih prvenstava 2018. i 2022, čije je dobijanje organizacije mundijala 2010. Fifa zatražila od švajcarskih vlasti da ispitaju.

Istovremeno sa ovim skupom, navodi AP, u Švajcarskoj je počelo suđenje trojici optuženih, među koji su Naser al-Kelafi, fudbalski i televizijski zvaničnik iz Katara, i bivši generalni sekretar Fife Žerom Valke.

FIFA DONELA KONAČNU ODLUKU! Infantino može da odahne!

FRKA U FIFA! Pokrenut KRIVINIČNI POSTUPAK protiv prvog čoveka svetskog fudbala!



Ovo sudenje je rezultat dugogodišnje američke i švajcarske istrage korupcije u fudbalu, koja je dovela do uklanjanja cele generacije zvaničnika Fife i izbora Infantina na njeno čelo 2016, navodi AP.

Presude nisu još donete, iako je kriminalistička procedura pokrenuta i protiv Infantinovog prethodnika Sepa Blatera i bivšeg predsednika evropske fudbalske organizacije (Uefa) Mišela Platinija zbog navodnih malverzacija s fondovima fife.

- Nikada ponovo. Nikada ponovo korupcija u fudbalu - rekao je Infantino, koji je i sam pod istragom u Švacarskoj zbog sastanka s državnim tužiocem Mišelom Loberom, koji je pre dve nedelje podneo ostavku, jer nije napravio zapisnik o tom sastanku.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija