• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2020

14:07

FUDBALER DINAMA IGRAĆE ZA SRBIJU! Ima hrvatski pasoš, ali je izabrao "orlove"!

Fudbal

FUDBALER DINAMA IGRAĆE ZA SRBIJU! Ima hrvatski pasoš, ali je izabrao "orlove"!

Podeli vest

Selektor Ilija Stolica saopštio je spisak mlade reprezentacije Srbije za oktobarske mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će "orlići" igrati proitv Poljske i Estonije

Na spisku se nalazi 25 igrača, ali jedno ime je posebno privuklo pažnju. Radi se o Damjanu Daničiću, srpskom fudbaleru sa hrvatskim pasošem, koji trenutno nastupa za Dinamo Zagreb.

Daničić je "dete" Crvene zvezde, ponikao je u tom klubu, da bi prošlog leta prešao u Voždovac. Ipak, tamo se nije dugo zadržao pa je već zimus, kada je napunio 20 godina, promenio sredinu i preselio se u Dinamo Zagreb. Daničić je tamo bio i deo drugog tima, a ove sezone je u Prvoj ligi Hrvatske upisao tri nastupa.

Daničić je inače rođen u Zagrebu 24. januara 2000. godine, pa bi nekada u budućnost teoretski mogao da nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Među onima koji su takođe privukli pažnju pozivom u U21 selekciju Srbije nalaze se i Denis Stojković, odnedavno igrač Partizana, kao i Radivoj Bosić, napadač Olimpije iz Ljubljane.

 

 

Ovako glasi ceo spisak mlade reprezentacije Srbije:

GOLMANI: Đorđe Petrović, Aleksandar Popović, Aleksa Milojević.

ODBRANA: Svetozar Marković, Damjan Daničić, Strahinja Eraković, Nemanja Mićević, Dimitrije Kamenović, Zlatan Šehović, Danilo Mitrović.

SREDINA: Mirko Topić, Filip Stevanović, Njegoš Petrović, Ivan Ilić, Željko Gavrić, Veljko Nikolić, Jovan Lukić, Denis Stojković, Ivan Milosavljević, Viktor Lukić.

NAPAD: Filip Stuparević, Slobodan Tedić, Milutin Vidosavljević, Radivoj Bosić, Mihajlo Nešković.

Mečevi protiv Poljske i Estonije igraju se 9. i 13. oktobra, a Srbija je već ostala bez šansi da se plasira na Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija