• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2020

12:52

TEŠKO DETINJSTVO, BESPARICA.... a sada transfer težak 50.000.000 evra!

Fudbal

TEŠKO DETINJSTVO, BESPARICA.... a sada transfer težak 50.000.000 evra!

Podeli vest

Tomas Parti zadnjeg dana prelaznog roka zadužio je opremu Arsenala, ali put do Emirejts Stadiona bio je trnovit!

Odigrati 188 utakmica u svim takmičenjima za Atletiko Madrid, osvojiti trofej Lige Evrope, Superkupa Evrope i nastupati u finalu Lige šampiona nimalo nije lak zadatak.

Na sve to dodati 26 mečeva za reprezentaciju i četvorogodišnji ugovor u Arsenalu vredan 200.000 evra nedeljno. Put je bio težak, ali na kraju Tomas Parti podignute glave može da se vrati u Krobo Odumase!

Kažu da život piše romane. Jedan od "težih" za čitanje je onaj Tomasa Partija, zvezde letnjeg prelaznog roka 2020.

Foto: reuters

 

Rođen je kao prvi od osmoro dece u Krobo Odumaseu gradu nadomak Akre. Trošna porodična kuća njih deset i malo novca za život uskratilo mu je da ima dečački život kakav je zaslužio, iako je imao samo želju da igra fudbal.

Foto: Reuters

 

Nije bilo novca u desetočlanoj porodici za razne kampove, akademije, pa je Parti morao okolnim putem da traži sreću ka vrhunskoj karijeri.

Na jednoj utakmici omladinskog tima primetio ga je jedan od menadžera i pružio mu životnu šansu. Nije Parti imao ni pasoš, pa ga je dobio tek kada je stigao na aerodrom pred put u Madrid.

Prvih sedam meseci članovi njegove porodice nisu znali ni gde je, a onda je stigla vest da je Tomas Parti član omladinskog tima Atletiko Madrida. Ni u Madridu nije bilo lako, krenuo je od najnižeg tima, ali njegov talenat brzo je isplivao na videlo. Treneri su videli da ima visoke domete i brzo je prekomandovan u drugi tim "jorgandžija".

Foto: Reuters

 

Potom pozajmice u Almeriji i Majorki, a onda debi u dresu Atletiko Madrida. Meč na Visente Kalderonu protiv Espanjola, a pet godina kasnije transfer težak 50.000.000 evra u Arsenal i nedeljna plata od 200.000 funti. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija