• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2020

12:50

HRVATI ĆE POLUDETI! Kada budu videli šta je Štimac rekao o Srbima pobesneće!

Fudbal

HRVATI ĆE POLUDETI! Kada budu videli šta je Štimac rekao o Srbima pobesneće!

Podeli vest

Aktuelni selektor Indije, Igor Štimac govorio je za hrvatske medije o reprezentaciji Srbije i Škotske u susret predstojećem baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo

U prošlosti Štimac je sedeo na klupi Hrvatske i vrlo dobro poznaje reprezentacije Srbije i Škotske pošto su se našli u istoj kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo 2014. godine. Upravo mu je ostrvska reprezentacija došla "glave", pošto je posle poraza (2:0) u Glazgovu podneo ostavku.

- Sa Srbijom smo igrali u martu 2013. u tada najvažnijem trenutku, kada je trebalo da se odvojimo na devet bodova razlike i potvrdimo drugo mesto. Pobedili smo 2:0, a u Beogradu smo u septembru odigrali hrabro i izvukli remi 1:1. Sa Škotima smo igrali u junu, oni su bili silno motivisani imali su novog selektora. Naši igrači su se već spakovali za odmore i kaznili su nas u Zagrebu. Poraz u Glazgovu je splet raznih okolnosti... 

Foto: Starsportphoto

 

Ponovo se u Srbiji podigla euforija oko nacionalnog tima posle pobede u Oslu.

- To je neizbežan element u takvim utakmicama! Nama je taj nacionalni naboj bio dodatni motiv i davao nam ekstra kvalitet u odnosu na protivnika. Ta stras nam je bila gorivo. 

U finalu baraža reprezentacija Srbije će igrati sa Škotima. Da li bi nekoga iz selekcije Škotske izdvojili kao najveću opasnost?

- Ne, njihova snaga je kolektiv! Ne teže dodavanjima, kombinovanju, vrlo su konkretni i idu prema suparničkom golu što je brže moguće. Brane se kompaktno i čvrsto, odlično pokrivaju prostor i teško je probiti taj njihov defanzivni blok. 

Što se Srbije tiče, u Norveškoj je dva gola dao Milinković-Savić.

- Rekao sam već, to je sastav pun sjajnih pojedinaca, ali još se na međunarodnom planu nisu potvrdili kao ekipa, uvek im je nešto nedostajalo. Ali, gledajući pojedinačno kvalitet igrača, oni ne zaostaju za nama!

Foto: Starsportphoto

U novembru na programu je finale koje će odlučiti ko će na Evropsko prvenstvo. Kako vidite taj meč i ko bi više odgovarao reprezentaciji Hrvatske?

- Srbija je definitivno favorit, bez ikakve sumnje. Međutim, Srbi mogu pobediti samo ako shvate da sporom igrom ne mogu ništa da urade. Moraju da "ubiju" Škotima ritam i nikako da ne upadnu u njihovu "mašinu". Naša ekipa nikada nije zavisila od toga protiv koga igra, već isključivo od nas!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija