• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2020

08:29

(VIDEO/FOTO) SPEKTAKL! Nejmar rasturio Peru, Falkao u 91. minutu šokirao Čile!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) SPEKTAKL! Nejmar rasturio Peru, Falkao u 91. minutu šokirao Čile!

Podeli vest

Fudbaleri Brazila savladali su Peru na gostovanju sa 4:2 u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo

Meč je obeležio Nejmar sa het-trikom. Doduše, dva pogotka je dao iz penala. Brazil je dva puta gubio, ali je na kraju ipak preokrenuo i slavio. 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Pogađao je as PSŽ-a u 28. i 83. minutu iz penala, te u 94. za konačnu potvrdu trijumfa. Prethodno je Rišarlison izjednačlio u 64. minutu na 2:2, uz asistenciju Firmina, dok je Peru golovima Karilje u 5. i Tapie u 59. imao to vođstvo dva puta.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Peruanci su u finišu meča dobili i dva crvena kartona. Najpre Kaseda u 86. izvan terena, zatim i Zambrano u 89. nakon što je sudija pogledao VAR i uvideo da je domaći igrač koristio lakat.

Napadač Pari Sen Žermena je kompletirao četvrti het-trik u nacionalnom dresu i tako se izjednačio sa Lionelom Mesijem koji je isto to uradio u reprezentaciji Argentine. Primera radi, Kristijano Ronaldo ima samo dva het-trika za Poertugaliju.

Takođe, Nejmar se probio na drugo mesto večne liste strelaca Brazila sa 64 gola. Ispred je samo legendarni Pele sa 77 i mnogi sus a razlogom ubeđeni da će do promene u vrhu uskoro doći.

 

Urugvaj nije opravdao ulogu favorita u Ekvadoru i poražen je sa 4:2. Luis Suares je sprečio potpunu katastrofu sa svoja dva pogotka u završnici meča.

VAR je poništio čak tri gola - jedan za domaćina i dva za goste. Martinez Estrada je sa dva gola bio junak Ekvadoraca, dok su golove dali još Delgado Mena i Plata. Luis Suarez je, s druge strane, u 83. i 95. minutu pogađao sa bele tačke.

 

Zanimljiv meč odigrali su i Čile i Kolumbija, završen je bez pobednika - 2:2. Čile je preko Vidala i Sančesa uspeo da preokrene duel, ali ne i da slavi, pošto je Falkao u nadoknadi vremena, u 91.minutu, doneo bod svojoj selekciji.

Pobedu je ostvarila i reprezentacija Paragvaja, koja je na strani savladala Venecuelu sa 1:0.

 

VAR je poništio čak tri gola - jedan za domaćina i dva za goste. Martinez Estrada je sa dva gola bio junak Ekvadoraca, dok su golove dali još Delgado Mena i Plata. Luis Suarez je, s druge strane, u 83. i 95. minutu pogađao sa bele tačke.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija