• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2020

10:36

(ANKETA) ZVEZDIN CRNI NIZ PROTIV PARTIZANA! "Grobari" likuju, zvezdašima se diže kosa na glavi!

Fudbal

(ANKETA) ZVEZDIN CRNI NIZ PROTIV PARTIZANA! "Grobari" likuju, zvezdašima se diže kosa na glavi!

Podeli vest

Ovog vikenda na redu je 163. okršaj Partizana i Crvene zvezde (17.00, Arena1)

Crvena zvezda vodi u međusobnim duelima. Slavila je 64 puta, Partizan 47, a 51 put završeno je bez pobednika.

Igra se na Stadionu Partizana, gde je Crvena zvezda poslednji put slavila u februaru 2016. godine nakon preokreta (2:1), golovima Luisa Ibanjeza i Uga Vieire. Crveno-beli od sezone, 2015/16, retko beleži pobede u večitim derbijima, uključujući i Kup Srbije.

Od tada je odigrano 14 međusobnih duela – Zvezda je slavila samo dva puta, Partizan šest, a šest puta je bilo i nerešeno. Da sev bude gore crveno-beli imaju niz od četiri meča u kom nisu uspeli da zatresu mrežu komšija.

 

Foto: Starsportphoto

 

Crvena zvezda ulazi u derbi sa prednošću od osam bodova nad večitim rivalom. Slavili su pobede crveno-beli nakon svih deset utakmica, postigli su najviše golova u prvenstvu (34), a primili su najmanje (3). 

Dejan Stanković će treći put sa klupe predvoditi Crvenu zvezdu u večitom derbiju i čeka prvu pobedu.

 

Anketa

Foto: Starsportphoto

 

Partizan je u dosadašnjem delu šampionata pretrpeo poraze od Novog Pazara i Vojvodine, dok je u poslednjem kolu remizirao (1:1) sa ekipom Metalca.Svi kiksevi dogodili su se na gostujućim terenima, dok na svom stadionu imaju stoprocentan učinak (4 od 4) uz gol razliku 14:1.

Aleksandar Stanojević do sada je crno-bele vodio na šest derbija, a ima pet pobeda.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija