• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2020

19:55 >> 20:02

(FOTO/VIDEO) IBRAHIMOVIĆ BOLJI OD KOLAROVA! Srpski AS skrivio penal! Milan na krilima Zlatana pobedio Inter!

Fudbal

(FOTO/VIDEO) IBRAHIMOVIĆ BOLJI OD KOLAROVA! Srpski AS skrivio penal! Milan na krilima Zlatana pobedio Inter!

Podeli vest

Prvi ovogodišnji derbi Dela Madonina pripada Milanu! Četa Stefana Piolija u postkorona fazi deluje nazaustavljivo, a sada je na red došla toliko tražena pobeda u duelu sa najvećim rivalom 2:1(2:1)

Paket gradskih derbija ovog vikenda nastavljen je u Milanu! Derbi dela Madonina između Intera i Milana opravdao je sva očekivanja. Na kraju gradom mode uzdignute glave može da šeta Milan pošto je kao gost slavio 2:1(2:1), a apsolutni heroj Rosonera je Zlatan Ibrahimović!

Šveđanin je kao vino, ili bolje reći vino je kao Ibra! Iskusni napadač 3. oktobra napunio je 39 godina, ali rešeta kao u najboljim danima! Dva gola za četiri minuta u mreži Intera, dovoljna za pobedu njegovog Milana. 

Foto: Tanjug/AP

Već u 12. minutu pokazao je svoju magiju. Nadmudrio je Aleksandra Kolarova i naterao ga da napravi penal. Ibrahimović je uzeo loptu, ali ga je Handanović pročitao prvi put. Ipak, lopta se odbila na nogu napadaču Milana, a Ibra dva puta ne greši - 1:0.

Samo četiri minuta kasnije Rafael Leao uputio je savršen centaršut na drugu stativu što je Zlatan Ibrahimović sjajno ispratio i duplirao prednost svog tima. 

Kao da je taj drugi gol malo razbudio Neroazure. Konteovi puleni razigrali su se, ali nije bilo gola sve do 28. minuta kada je Lukaku smanjio zaostatak svoje ekipe. 

Perišić je dobro centrirao, Donaruma loše procenio loptu, a stameni Belgijanac je imao lak zadatak. 

Imao je sjajnu priliku da poravna rezultat Nikolo Barela, ali je dobro reagovao Donaruma, te je rezultat do poluvremena ostao isti. 

Opao je ritam igre na početku drugog dela igre. Inter je na sve načine pokušavao da dođe do izjednačenja, ali je Milan uspešno odolevao.

Foto: Reuters

Pokušao je Antonio Konte izmenama da razmrda svoju ekipu. Ušao je pomalo zaboravljeni Kristijan Eriksen, ali nije to mnogo pomoglo Interu protiv ovakog Kesija. 23-godišnji veznjak preorao je Đuzepe Meacu, stizao je svuda, popunio svaku rupu, prekinuo pregršt napad Neroazura. 

Foto: Reuters

U 73. minutu sporna situacija. Eriksen je uposlio Lukakua koji je sugrno bio u ofsajdu, ali je tu loptu zakačio Kjaer. Lukaku se okrenuo, srušio ga je Điđi Donaruma, a sudija Marijani pokazao je na belu tačku. Ipak, posle konsultacija sa VAR tehnologijom odluka je poništena i arbitar je pokazao da je ofsajd. 

Do kraja utakmice nije bilo mnogo uzbuđenja. Jedna dobra šansa za Kastiljeha. Ibrahimović je spustio loptu za Španca, ali je ovaj loše zahvatio loptu. Sa druge strane nastavile su se muke za Kjaera, nije danski štoper nikako mogao da zaustavio Lautara Martineza, ali omaleni ofanzivac nije uspeo to da pretoči u nešto konkretno. 

Foto: Tanjug/AP

Počeo je Konte da gubi nerve pa je ušao u nekoliko verbalnih okršaja sa sudijom koji je i njemu i Pioliju pokazao po žuti karton. 

Imao je Lukaku u samom finišu meča čist zicer! Lautaro ga je uposlio na petercu, ali je napadač loše odreagovao i poslao loptu pored gola!

U trećoj utakmici dana koplja su ukrstili Sampdorija i Lacio, a četa Klaudija Ranijerija slavila je sa 3:0. Iako su "lacijali" slovili za favorita na ternu je delovalo potpuno drugačije.

Foto: Tanjug/AP

Sampdorija je potpuno zasluženo slavila, a golove su postigli Kvaljarela, Aguljo i Damsgard. 

Subota

Napoli - Atalanta 4:1(4:0)
(Lozano 23, 27, Politano 30, Osimhen 43 - Lamers 69)

Inter - Milan (1:2)
(Lukaku 28 - Ibrahimović 12,16)

Sampdorija - Lacio 3:0(2:0)
(Kvaljarela 32, Aguljo 41, Damsgard 74)

Krotone - Juventus 20.45

Nedelja

Bolonja - Sasuolo 12.30

Specija - Fiorentina 15.00

Torino - Kaljari 15.00

Udineze - Parma 18.00

Roma - Benevento 20.45

Ponedeljak

Verona - Đenova 20.45

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija