• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.10.2020

12:51

SPREMITE SE, KREĆE LIGA ŠAMPIONA!

Fudbal

SPREMITE SE, KREĆE LIGA ŠAMPIONA!

Podeli vest

Nova sezona u fudbalskoj Ligi šampiona, 29. u ligaškom formatu, a ukupno 66. u borbi za titulu prvaka Evrope, počinje sutra na osam stadiona širom Starog kontinenta

Za razliku od prethodnih sezona region neće imati predstavnika među 32 najbolja kluba, s obzirom na to da su Crvena zvezda i Dinamo eliminisani u trećem kolu kvalifikacija i morali su da se zadovolje Ligom Evrope.

Foto: Reuters

 



Ipak, Srbija će imati predstavnike preko fudbalera koji igraju u najboljim evropskim timovima: Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Matić (Mančester Junajted), Danijel Aleksić (Istanbul Bašakšehir), Luka Jović (Real Madrid), Aleksandar Kolarov (Inter), Dušan Tadić (Ajaks), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nemanja Radonjić (Marselj), Lazar Ranđelović (Olimpijakos), Marko Grujić (Porto) i Ivan Šaponjić (Atletiko Madrid), a ove sezone i jednog trenera - Marko Nikolić na klupi Lokomotive iz Moskve.

Foto: Reuters/Ilustracija

 



Elitno takmičenje otvoriće se u Kijevu i Sankt Peterburgu, utakmicama Dinamo - Juventus, odnosno Zent - Briž.

Derbi večeri odigraće Pari Sen Žermen i Mančester Junajted na "Parku prinčeva", a biće zanimljivo i na "Stamford bridžu", gde će se sastati dva poslednja osvajača Lige Evrope - Sevilja i Čelsi.


LIGA ŠAMPIONA 1. KOLO
 

Utorak

Grupa E

Čelsi - Sevilja 21.00
Ren - Krasnodar 21.00

Grupa F

Zenit - Briž 18.55
Lacio - Borusija Dortmund 21.00

Grupa G

Dinamo Kijev - Juventus 18.55
Barselona - Ferencvaroš 21.00

Grupa H

PSŽ - Mančester Junajted 21.00
Lajpcig - Istanbul Bašakšehir 21.00

Sreda

Grupa A

Salcburg - Lokomotiva Moskva 18.55
Bajern - Atletiko Madrid 21.00

Grupa B

Real Madrid - Šahtjor 18.55
Inter - Borusija Menhengladbah 21.00

Grupa C

Mančester siti - Porto 21.00
Olimpijakos - Marselj 21.00


Grupa B

Ajaks - Liverpul 21.00
Midtjilend - Atalanta 21.00
 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija