• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

20.10.2020

09:31

SVI HOĆE DA SRUŠE BAJERN! Kreće nova sezona u Ligi šampiona!

Fudbal

SVI HOĆE DA SRUŠE BAJERN! Kreće nova sezona u Ligi šampiona!

Podeli vest

Nemci će braniti titulu prvaka Evrope, a pored njih, najveće šanse za trofej daju se Mančester sitiju * Derbi 1. kola u Parizu, gde će PSŽ dočekati Mančester junajted (21.00, Arena 1)

Posle samo dva meseca pauze kreće novi ciklus Lige šampiona, u kojoj će titulu braniti minhenski Bajern! Zbog epidemije koronavirusa minula sezona okončana je tek 23. avgusta i to završnim turnirom u Lisabonu, pa se svi nadaju da će ovoga puta takmičenje biti održano bez poteškoća.

Novi početak

Nismo prvi favorit za pehar, ali verujem da možemo daleko da doguramo
Ronald Kuman, trener Barselone


Ono što je zasad izvesno jeste da tribine ponovo neće biti pune, jer je Evropska fudbalsk federacija (UEFA) dala dozvolu samo za ograničeno prisustvo publike, ali će poslednju reč imati državne institucija. Tako su Španci već rešili da do kraja 2020. njihovi klubovi igraju bez navijača, a prazan stadion biće i prilikom sutrašnjeg okršaja između Bajerna i Atletiko Madrida.

Foto: reuters

 

Liverpul oslabljen

Kada je reč o favoritima za trofej, kladionice najveće šanse daju Bavarcima i Mančester sitiju (kvote 5,00). Iza njih je Liverpul (7,00), koji će cele sezone biti veoma oslabljen zbog teške povrede kolena sjajnog defanzivca Vidžila van Dajka.

- Uvek je teže ostati na vrhu nego doći do njega, ali radujemo se novoj sezoni u Ligi šampiona. Scene iz Lisabona su još sveže, nije to bilo tako davno, ali mi moramo gledati napred. Igrači Bajerna moraju da se dokazuju na svakom treningu, svakoj utakmici - kaže Hansi Flik, trener nemačkog velikana.

Foto: ap photo

 


Prošlosezonski finalista Pari Sen Žermen predvođen Nejmarom i Kilijanom Mbapeom pokušaće ponovo da se dokopa toliko željenog pehara, a iste ambicije imaju i Real Madrid sa našim Lukom Jovićem, kao i Barselona predvođena novim trenerom Ronaldom Kumanom. Iza Katalonaca je turbulentno leto, otišao im je napadač Luis Suarez, ali je ostao kapiten Lionel Mesi i on će biti najveći adut i na večerašnjoj premijeri protiv Ferencvaroša (21.00).

- Uvek je važno startovati pobedom, pogotovo kada igrate kod kuće. Teška utakmica nas čeka, danas ne postoji lak protivnik. Ne razmišljamo o Realu ni o predstojećem "el klasiku", već samo kako da dobijemo Mađare. Logično je da su u Barseloni očekivanja uvek najveća. Nismo prvi favorit za trofej, ali verujem da možemo daleko da doguramo - naglašava Kuman.

Foto: reuters

 

Kavani na svoje

Derbi 1. kola zakazan je na "Parku prinčeva", gde će izabranici Tomasa Tuhela dočekati Mančester junajted (21.00, Arena sport 1). "Sveci" će biti oslabljeni, bez povređenih Maura Ikardija, Tila Kerera i Marka Veratija, dok će u centru pažnje biti njihov doskorašnji napadač Edinson Kavani, koji je nedavno prešao u Junajted. On bi večeras mogao i da debituje za "crvene đavole".

- Mančester junajted je jedan od najvećih klubova na svetu i čast mi je što sam ovde. Trenirao sam naporno u prethodnom periodu i jedva čekam da konačno istrčim na teren i pomognem ekipi da se bori za trofeje - poručuje Urugvajac.

 

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SPREMITE SE, KREĆE LIGA ŠAMPIONA!
Fudbal

SPREMITE SE, KREĆE LIGA ŠAMPIONA!

Nova sezona u fudbalskoj Ligi šampiona, 29. u ligaškom formatu, a ukupno 66. u borbi za titulu prvaka Evrope, počinje sutra na osam stadiona širom Starog kontinenta

19.10.2020

12:51

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija