• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2020

15:58

IZDAJA, SVE JE PUKLO, RASPAD SISTEMA U BARSELONI! Evo šta se desilo!

Fudbal

IZDAJA, SVE JE PUKLO, RASPAD SISTEMA U BARSELONI! Evo šta se desilo!

Podeli vest

Nove ugovore u Barseloni potpisali su Đerar Pike do 2024, golman Mark-Andre Ter Štegen do 2025, a godinu dana duže Klemen Lengle i Frenki de Jong

Odmah frka u redovima Katalonaca!

Madridska Marka piše da je u svlačionici Barselone napeto zbog toga što je nekolicina igrača, među njima i Pike, prihvati ponuđene uslove kluba o smanjeju plata i potpiše nove ugovore. List podseća da je letos upravo zbog toga došlo do bunta igrača prema upravi, Mesi je bio kolovođa, pa se promene stava nekolicine i prihvatanje uslova koje je klub nametnuo, može tumačiti kao otpor prvoj zvezdi tima.

- Odluka Ter Štegena, Lenglea, De Jonga i posebno Pikea, da suprotno stavu većine u svlačionici predvođene Mesijem ne samo prihvate smanjenje plaća, nego i da pod navedenim uslovima potpišu nove ugovore, pokazuje da je u svlačionici Barcelone došlo do raspada - piše najčitaniji španski list.

Foto: reuters

 

Barselona samo na plate igrača godišnje troši čak 630 miliona evra, što joj zauzima čak 63 posto godišnjeg budžeta koji iznosi 1,047 milijardi evra. Barselona je iskalkulisala da će zbog koronakrize imati oko 200 miliona prihoda manje, što je značilo da udeo plata više nije previsokih 63, nego sumanutih 80 posto. Zato su igrači morali pristati na smanjenje primanja za 70 posto tokom pandemije u Španiji, jednoj od zemalja najteže pogođenih koronom.

Barselona je uvela dodatne mere štednje. Zatražila je od igrača da pristanu na privremeno smanjenje plata i to tako da im se plate snize u ovoj i još godinu ili dve ugovora, a da im se ono uskraćeno vrati u zadnjim godinama ugovora. Igrači Barselone su pre nekoliko dana poslali  pismo upravi kluba i poručili da se ne slažu s predlogom o privremenom smanjenju plata. Potpisnici pisma bili su kapiteni Lionel Mesi, Serhio Buskuets, Serhi Roberto i Đerar Pike. Ipak, nisu svi bili saglasni sa većinom. Čak petorica igrača nisu potpisali pismo: Marc-Andre Ter Štegen, Klement Lengle, Frenki de Jong, Miralem Pjanić i Seržino Dest.

Foto: reuters

 

Postupak Ter Štegena, Lenglea i De Jonga, trojice ključnih igrača španski mediji opisali su kao njihovo okretanje leđa saigračima. Marka ističe kako je pri tome ogromno iznenađenje što se njima pridružio i Pike, jedan od simbola i zamenik kapitena, koji je pre samo dva dana potpisao  pismo u kojem je odbio smanjenje plate, a onda je promenio stav i potpisao produžetak ugovora (do 2024) za manju platu.

- Teoretski, danas Barselona počinje pregovore o smanjenju plata sa svim zaposlenima u klubu. Za pregovaračkim stolom trebali bi biti i fudbaleri. Međutim, oni su već objavili da neće prisustvovati tom sastanku - piše Marka i zaključuje:

Foto: Reuters

 

- U svlačionici Barselone došlo je do raspada. Više nema jedinstva u ekipi, jer sada je jasno da dok se većina igrača bunila protiv uprave i odbijala da sa njom sedne za sto, neki su u isto vreme pregovarali i dogovorili se s njom. Nije slučajno da je Barselona produžetak ugovora sa četvorkom objavila dan pre početka pregovora sa ostalim igračima, jer to joj daje prednost u kolektivnom cenkanju koje počinje.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija