• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2020

22:56 >> 23:06

(VIDEO) BRUKA Atletiko Madrida u Minhenu! Olimpijakosovo SLAVLJE u Pireju! Liverpul, Siti i Atalanta sigurni na startu takmičenja!

Fudbal

(VIDEO) BRUKA Atletiko Madrida u Minhenu! Olimpijakosovo SLAVLJE u Pireju! Liverpul, Siti i Atalanta sigurni na startu takmičenja!

Podeli vest

Utakmicama u sredu kompletirano je prvo kolo Lige šampiona. Pobede su ostvarili Liverpul, Olimpijakos, Bajern Minehn, Mančester siti, Atalanta i Šahtjor, dok su viđena i dva meča bez pobednika

Aktuelni šampion Evrope, minhenski Bajern, je u odbranu titule krenuo silovito. Bavarci su na svom terenu sa ubedljivih 4:0 savladali madridski Atletiko u jednom od derbija prvog kola elitnog takmičenja. Nemački tim je u oba poluvremena postigao po dva gola. U prvom su mrežu Jana Oblaka tresli Kinsli Koman i Leon Gorecka u 28. i 41. minutu, a u drugom su Korentin Toliso u 66. i ponovo Koman, četiri minuta kasnije dotukli rivala. Ipak, sve je moglo biti drugačije da na samom startu drugog dela posle gledanja VAR-a nije poništen gol Žoaa Feliksa zbog ofsajda.

 

 

Još jedan veliki derbi igran je u Amsterdamu, gde je prethodni kontinentalni prvak, Liverpul, odneo bodove sa "Johan Krojf Arene". "Redsi" su minimalnim rezultatom savladali Ajaks, a jedini gol na meču bio je delo Nikolasa Taljafika koji je sproveo loptu u mrežu svog tima deset minuta pre kraja prvog poluvremena. Za "kopljanike" je ceo meč sa trakom oko ruke odigrao Dušan Tadić,  a u završnici prvog dela je zamalo postigao gol, ali je Fabinjo izbio loptu sa gol-linije posle loba srpskog reprezentativca.

 

 

Jedini remi u terminu od 21 čas viđen je u Milanu gde su Inter i Borusija iz Menhengladbaha odigrali 2:2. Pogotke za nero-azure je postigao Romelu Lukaku, u 49. i 90. minuta, a između toga su gosti dva puta tresli mrežu. Prvo je Rami Bensebaini sa bele tačke izjednačio rezultat, a u 84. minutu je Jonas Hofman doneo prednost Nemcima. U ekipi Intera je ceo meč odigrao kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov.

 

 

Mančester siti je na svom terenu posle preokreta slavio protiv Porta rezultatom 3:1. Gosti su poveli u 14. minutu preko Fernanda Luisa Dijaza, ali je samo sedam minuta kasnije rezultat poravnao Kun Aguero sa bele tačke. U drugom poluvremenu je Ilkaj Gundogan doneo prednost "građanima" u 65. minutu, a konačan rezultat je osam minuta kasnije postavio Feran Tores. Srpski reprezentativac Marko Grujić je ceo meč presedeo na klupi, pa i dalje čeka na debi u dresu Porta.

 

 

Atalanta je u gostima ubedljivo trijumfovala protiv Mitjilanda sa 4:0."Boginju provincije" su do pobede pogurali Duvan Zapata, Alehandro Gomez, Luis Murijel golovima u razmaku od 26. do 42. minuta, a tačku na utakmicu je stavio Aleksej Mirančuk u smiraj meča.

 

 

Fudbaleri Olimpijakosa su minimalnim rezultatom pobedili Marsej na svom terenu, a gol odluke je pao u prvom minutu sudijske nadoknade meča kada je Koka zatresao mrežu gostiju. Pre toga je pogodak Jorgosa Masurasa poništen zbog ofsajda početkom drugog poluvremena. U ekipi iz Pireja se u startnoj postavi našao Lazar Ranđelović i igrao je do 78. minuta, dok je sa druge strane Nemanja Radonjić dva minuta ranije ušao na teren.

 

 

 

LIGA ŠAMPIONA PRVO KOLO:

Sreda:

Grupa A

Salcburg - Lokomotiva Moskva 2:2(1:1)
(Soboslai 45, Junuzović 50 - Eder 19, Lisakovič 75)

Bajern - Atletiko Madrid 4:0(2:0)
(Koman 28, 72, Gorecka 41, Toliso 66)

Grupa B

Real Madrid - Šahtjor 2:3(0:3)
(Modrić 54, Vinisijus Žunior 59- Tete 29, Varan 33 ag, Solomon 42)

Inter - Borusija Menhengladbah 2:2(0:0)
(Lukaku 49, 90 -Bensebaini 63, Hofman 84)

Grupa C

Mančester siti - Porto 3:1(1:1)
(Aguero 21 p., Gundogan 71 Tores 76- Diaš 14)

Olimpijakos - Marselj 1:0(0:0)
(Koka 90)

Grupa D

Ajaks - Liverpul 0:1(0:1)
(Taljafiko 35 ag)

Midtjilend - Atalanta 0:4(0:3)
(Zapata 26, Gomez 36, Muriel 42, Mirančuk 89)

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

Kraj! Košmar Atletiko Madrida se napokon završio. "Jorgandžije" su potučene do nogu, a iz Minhena odlaze sa četiri gola u svojoj mreži - 4:0! Pored toga, Atalanta je slavila protiv Midtjilanda sa 4:0 u prvoj utakmici grupne faze Lige šampiona. 

90. minut - GOOOOOOOL! Romelu Lukaku na asistenciju Kolarova 2:2! Očekuje nas paklenih 5 minuta na Đuzepe Meaci!

90. minut - SADA BI KARAISKAKI EKSPLODIRAO! Olipijakos vodi protiv Marseja! Gol je postigao Koka u sudijskoj nadoknadi! 

87. minut - GOOOOOOL! Atalanta postiže i četvrti gol, Mirančuk je strelac - 4:0.

85. minut - GOOOOOOOL! Jonas Hofman za potpuni preokret Mehengladbaha u Milanu - 2:1! Šok za Koneta i "neroazure"!

76. minut- Feran Tores povećava prednost Mančester sitija protiv Porta sada je 3:1.

71. minut- Potop Atletika u Minhenu. Četvrti gol Bavaraca i ponovo Koman - 4:0!

67. minut - Vodi Mančester siti, stižu "građani" do potpunog preokreta golom Gundogana - 2:1!

64. minut - GOOOOOOOL! Bajern razbija Atletiko Madrid, goleadu Bavaraca nastavlja Korentin Toliso!

62. minut - GOOOOOOOL! Bensebaini sa bele tačke donosi izjednačenje Borusiji Mehengladbah u Milanu sada je 1:1!

51. minut - Ponovo VAR! Poveo je Olipijakos golom Jorgosa Masurasa, ali je sudija posle konsultacija sa VAR sobom promenio odluku i poništio gol zbog ofsajda. 

49. minut - GOOOOOOOOL! Vodi Inter na svom terenu golom Romelua Lukakua 1:0! 

47. minut - Ogromna šansa za Ajaks! Sjajno je šutirao Klasen, ali je lopta pogodila stativu! Ostaje 1:0 za Liverpul.

47. minut - VAR! Šok za Bajern na startu drugog dela igre. Postigao je Žoao Feliks gol, ali je VAR poništio zbog ofsajda.

Prvo poluvreme:

49. minut- Imao je Musa Marega veliku šansu da donese Portu novu prednost, ali je glavom šutirao preko gola. 

45. minut- VELIKA ŠANSA! Imao je Ajaks još jednu kolosalnu šansu, ovoga puta preko Dušana Tadića. Sjajno je srpski reprezentativac lobovao Adrijana, ali je Fabinjo "isčupao" loptu iz gola.

41. minut - GOOOOOOOOL! Ponovo Atalanta! Luis Murijel postiže i treći gol, a "boginja" preti da deklasira Midtjiland - 3:0!

40. minut - GOOOOOOOOL! Novi gol u Minhenu, Bajern vodi sa 2:0, Gorecka je strelac!

36. minut - GOOOOOOOOL! Atalanta vodi 2:0! Kapiten Papu Gomez postigao je golčinu i duplirao prednost tima iz Bergama!

35. minut - GOOOOOOOL! Kazna Liverpula, Sadio Mane je šutirao, a Taljafiko trapavo sproveo loptu u svoju mrežu - 1:0.

33. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je Ajaks da povede protiv Liverpula, imao je Neres sjajnu šansu, ali je Adrijan sjajno odreagovao. 

29. minut - GOOOOOOOOOOL! Kingsli Koman dovodi Bajern do prednosti protiv Atletiko Madrida 1:0!

26. minut - GOOOOOOOOL! Atalanta je povela protiv Midtjilanta, a strelac je Duvan Zapata - 0:1.

20. minut - GOOOOOOOL! Aguero sa bele tačke 1:1! Imao je golman Merčesin loptu na ruci, ali je ona ipak završila u mreži. 

17. minut - PENAL! Mačester siti ekspresno odgovara! Pepe je srušio Rahima Sterlinga, a arbitar Treimanis je pokazao na belu tačku! 

14. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vodi Porto u Mančesteru! Minijatura Luiša Dijaša, pretrčao je kompletnu odbranu "građana" i pogodio za 1:0!

10. minut - Posle deset minuta igre mreže miruju! Najveću šansu na svim utakmicama imao je Gosens na meču Midtjilanda i Atalante.

1. minut - Sve utakmice su počele! 

Za manje od deset minuta počinju preostale utakmice prvog kola grupne faze Lige šampiona.

Drugo poluvreme:

Opširnije o utakmicama koje su se igrale od 18:55 OVDE.

KRAJ! Prve dve utakmice današnjeg programa su gotove. Napravio je Šahtjor od gotovog veresiju! Imali su velikih 3:0 u Madridu protiv Reala posle prvog poluvremena, ali su zamalo sve prosuli. VAR je spasio Ukrajince pošto je poništen gol Federika Valverdea. Na kraju sva tri boda idu na istok Evrope 3:2(3:0).

Lokomotiva iz Moskve izvukla je bod u Salcburgu! Četa Marka Nikolića imala je prednost u prvom poluvremenu, ali je lako mogla i da izgubi ovaj duel. Imao je Patson Daka veliku šansu u nadoknadi vremena da donese pobedu svojoj ekipi, ali je golman Lokomotive dobro odreagovao i spasio bod. Na kraju rezultat je bio 2:2(1:1). 

91. minut - VAR menja odluku! Pogodak Federika Valveredea se neće priznati, Šahtjor je uspeo da preživi drugo poluvreme u Madridu i osvoji sva tri boda - 3:2!

74. minut - GOOOOOOOOL! Lokomotiva stiže do izjednačenja 2:2! "Zlatna" izmena Marka Nikolića Vitali Lisakovič je strelac. 

58. minut - GOOOOOOOL! Ušao je Vinisijus Žunior u igru umesto Luke Jovića i posle samo deset sekundi pogodio za 2:3! Biće drame u Madridu!

54. minut - GOOOL! Pogodak u Madridu. Modrić je smanjio na 1:3. MOžda je ovo nagoveštaj povratka Madriđana.

50. minut - GOOOL! Junuzović preokreće na 2:1.Pogodađa sa ivice šesnaesterca. Salcburg od 0:1 dolazi do 2:1.

20:20 - Olimpijakos dočekuje Marsej, a Lazar Ranđelović nalazi se u startnoj postavi crveno-belih.

 

 

19:56 - Kapiten reprezentacije Srbije, Aleksandar Kolarov igra od prvog minuta protiv Borusije Mehengladbah. 

 

 

19:54 - Ivan Šaponjić vreba šansu sa klupe na večerašnjoj utakmici njegovog Atletiko Madrida i Bajern Minhena. 

 

 

19:50 - Bilo je mnogo nagađanja ko će zameniti Van Dajka, koji je doživeo tešku povredu kolena, u srcu Liverpulove odbrane, a Jirgen Klop se opredelio da Fabinja povuče iz veznog reda na poziciju štopera. 

 

 

19:43 - Krojf Arena spremna je za sudar Ajaksa i Liverpula, prvi još od davne 1966. godine!

 

19:40 - GOOOOOOOOOOOL! Salcburg poravnava pred sam kraj prvog poluvremena, strelac je Dominik Soboslai - 1:1!

19:38 - U toku su prve dve utakmice današnjeg programa. Real Madrid na svom terenu gubi sa 3:0 od Šahtjora, dok Lokomotiva iz Moskve ima minimalnu prednost protiv Red Bul Salcburga.

Golove za Šahtjor postigli su Tete, Solomom i Varan autogol. Tri komada za samo 13  minuta završilo je u mreži Reala.

19:36 - Juče je odigrano prvih osam utakmica, opširnije OVDE.

19:35 - Dobro došli na blog vezan za prvo kolo grupne faze Lige šampiona. Od 21.00 očekuje nas šest veoma interesantnih utakmica. Nesuđeno finale najelitnijeg klupskog takmičenja iz sezone 2018/19, između Ajaksa i Liverpula desiće se danas. Dok je najzvučniji duel današnjeg programa definitivno sudar branioca trona Bajerna i Atletiko Madrida. 

 

LIGA ŠAMPIONA 1. KOLO
 

Sreda:

Grupa A

Salcburg - Lokomotiva Moskva 2:2(1:1)
(Soboslai 45, Junuzović 50 - Eder 19, Lisakovič 75)

Bajern - Atletiko Madrid 4:0(2:0)
(Koman 28, 72, Gorecka 41, Toliso 66)

Grupa B

Real Madrid - Šahtjor 2:3(0:3)
(Modrić 54, Vinisijus Žunior 59- Tete 29, Varan 33 ag, Solomon 42)

Inter - Borusija Menhengladbah 2:2(0:0)
(Lukaku 49, 90 -Bensebaini 63, Hofman 84)

Grupa C

Mančester siti - Porto 3:1(1:1)
(Aguero 21 p., Gundogan 71 Tores 76- Diaš 14)

Olimpijakos - Marselj 0:0(0:0)

Grupa B

Ajaks - Liverpul 0:1(0:1)
(Taljafiko 35 ag)

Midtjilend - Atalanta 0:4(0:3)
(Zapata 26, Gomez 36, Muriel 42, Mirančuk 89)

Utorak:

Grupa E

Čelsi - Sevilja 0:0(0:0)

Ren - Krasnodar 1:1(0:0)
(Žirasi 56 - Rodrigez 58)


Grupa F

Zenit - Briž 1:2(0:0)
(Horvat 74 ag. - Denis 63, De Ketelare 90+3)

Lacio - Borusija Dortmund 3:1(2:0)
(Imobile 6, Felipe 24, Akpa Akpro 75-Haland 71)

Grupa G

Dinamo Kijev - Juventus 0:2(0:0)
(Morata 46, 84)

Barselona - Ferencvaroš 5:1 (2:0)
(Mesi 27, Fati 42, Kutinjo 52, Pedri 83, Dembele 90 - Haratin 70)

Grupa H

PSŽ - Mančester Junajted 1:2(0:1)
(Marsijal 56 ag- Rašford 90, Fernandeš 23)

Lajpcig - Istanbul Bašakšehir 2:0(2:0)
(Anhelinjo 16, 20)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija