• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

27.10.2020

08:01

NE DAM KOSTIĆU MESTO U REPREZENTACIJI! Ristić dočekao svojih pet minuta, jednu stvar NIKADA NEĆE PREŽALITI!

Fudbal

NE DAM KOSTIĆU MESTO U REPREZENTACIJI! Ristić dočekao svojih pet minuta, jednu stvar NIKADA NEĆE PREŽALITI!

Podeli vest

Mihailo Ristić debitovao je za fudbalsku reprezentaciju Srbije u kako su je mnogi nazvali utakmici godine - protiv Norveške u Oslu (2:1)

Otkrio je šta mu je prošlo kroz glavu kad je shvatio da ćeš početi utakmicu u Oslu, budući da je za nas i ogromnu većinu navijača to bilo iznenađenje. 

- Iskreno, nije mi bilo baš svejedno, odgovornost je velika, pritisak ogroman. Debitovati na utakmici od takve važnosti nije baš najjednostavnije, ali mislim da smo odradili posao na najbolji mogući način. Pre utakmice nisam toliko pričao sa selektorom, ali bilo je naznaka da ću početi utakmicu - rekao je Ristić za Informer.

U anketi Informera naši čitao su izglasali Mihaila Ristića i Filipa Đuričića kao najveća iznenađenja posle tri oktobarske utakmice reprezentacije. 

- Bilo je sličnih reakcija kod ljudi u mom okruženju, verujem da je sve to normalno. Ako uzmem u obzir sve okolnosti, ne mogu da budem nezadovoljan. Smatram da postoji još mesta za napredak, oseti se nedostatak nastupa i rutine, ali to dolazi vremenom. 

Tokom karijere Ristić je igrao i defanzivnog veznog i ofanzivnog veznog, ali i obe pozicije po boku (bek i krilo). 

Foto: Starsportphoto

 



- Trenutno se najbolje osećam na poziciji "full-beka", jer to igram i u klubu već duže vreme. Ali, smatram da podjednako kvalitetno mogu da odgovorim i na drugim pozicijama. 

Videćemo da li će Ristić vratiti mesto uz levu aut liniju Filipu Kostiću, ako se oporavi do utakmice sa Škotskom. Ili planira da ubuduće bude standardni prvotimac "orlova", biće Kostić u problemu.

- Moje je da budem maksimalno spreman na svakom planu i u svakom trenutku. Srbija je generalno u deficitu sa igračima na toj poziciji. Kole je dugo u reprezentaciji i mnogo više je uradio za nacionalni tim nego ja, ali konačnu odluku donosi selektor. Ne sumnjam da je njemu, kao i meni, prioritet uspeh reprezentacije. 

Veruje da Srbija miže da izvori plasman na Evropskom prvenstvu, a ne razmiškja o tome da li će on biti među putnicima za EURO.

- Srbija ima kvalitet i mora da se kvalifikuje za EP i verujem da ćemo to uraditi u novembru. Što se mene tiče, nisam se toliko opterećivao time, ali sam pomno pratio igre reprezentacije i verovao da tu ima mesta za mene. Dobio sam poziv i nadam se da ću nastaviti da gradim reprezentativnu karijeru. 

Foto: fss.rs

 

Svojevremeno nisi otišao na SP za mlade 2015. zbog operacije krajnika, kako si tad sam objasnio. Tad se, međutim, moglo čuti iz izvora bliskih FSS da ti ustvari klub (Crvena zvezda) nije dao da odsustvuješ, a da su krajnici bili samo izgovor? Šta je od svega toga tačno? I misliš li da je taj tvoj potez bio razlog što te selektori posle nisu zvali u reprezentaciju sve do sad? Misliš li da si tad pogrešio i jesi li se pokajao zbog te odluke? 

- Situacija je bila jako kompleksna. Ja sam u to vreme imao problema sa povredom mišića koju sam konstantno obnavljao,ali  jedan od uzroka je bila i upala krajnika. Dakle pravi problem je bila povreda, a ne krajnici kao krajnici, mada kao da je to nekog zanimalo u tom trenutku. Uglavnom, ne bih se vraćao na to, kao da je bitno posle toliko vremena. Mnogo faktora je uticalo, ali doneta je odluka da ne putujem na prvenstvo i sigurno da mi je i dan danas teško što nisam bio deo tog tima, ali život ide dalje. Ne mislim da je to bio razlog što me kasnije nije bilo u reprezentaciji, već jednostavno mislim da igrama u klubovima nisam zaslužio poziv. Za Srbiju moraju da igraju najbolji i najspremniji u svakom smislu.

Foto: Starsportphoto

 

Škoti se nadaju da mogu da naprave problem Srbiji i da iznenade orlove u Beogradu.

- U modernom fudbalu svako može da iznenadi, mada verujem u naš kvalitet i da nećemo dozvoliti bilo kakva iznenađenja.

Ako Srbija ode na EP, onda će igrati u grupi sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom. Ne želi da trči pred rudu i priča o šansama orlova u takvoj konkurenciji.

- Najbolje je da posle Škotske pričamo o tome, da idemo korak po korak. Prioritet je ta utakmica u novembru.

Veruje Ristić da njegov Monpelje ove sezone može da izbori Evropu, da su ambicije velike. 

- Dobro smo počeli sezonu, ambicije kluba rastu. Imamo ekipu koja po kvalitetu može da se izbori za Evropu, ali sezona je duga i mnogo stvari mora da se poklopi. Sreća je takođe jako bitan faktor.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija