• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: O. B.

29.10.2020

07:06

(VIDEO/FOTO) ČEŠKA BUNKERICA ČEKA ZVEZDU! Slovan je sličan Spartaku iz Trnave, LIŠEN je pomoći najboljeg igrača, a štoperi su skloni GREŠKAMA!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) ČEŠKA BUNKERICA ČEKA ZVEZDU! Slovan je sličan Spartaku iz Trnave, LIŠEN je pomoći najboljeg igrača, a štoperi su skloni GREŠKAMA!

Podeli vest

Crvena zvezda u četvrtak (18.55, RTS 1, Arena 1) na svom terenu dočekuje Slovan iz Libereca. Mi smo se potrudili da vam malo približimo šta očekuje crveno-bele i kakvu utakmicu će navijači imati priliku da gledaju, nažalost ne sa tribina "Marakane"

Došlo je vreme za naplatu dugova na Marakani! Ostavi je Slovan iz Libereca veliki ožiljan crveno-belima kada su slavili na najvećem srpskom stadionu tog 28. septembra 2006. godine! Osveta se servira hladna, a sada je pravi trenutak za to! 

Slovan Liberec nije "bauk" svetskog fudbala, ako bismo poredili, Crvenu zvezdu čeka sličan meč kao onaj protiv Spartaka iz Trnave. Ruku na srce nije ni čudo jer je tadašnji sportski direktor slovačke ekipe, Pavel Hofič danas trener Slovana iz Libereca.

Foto: printscreen

Hofič voli da kombinuje formacije, pa je tako na poslednjim utakmicama igrao u standardnom 4-4-2 formatu, dok je ukoliko je Slovan favorit to prelazilo u 4-2-3-1. Ipak, sutra od češke ekipe ne treba očekivati dopadljivu igrju, često znaju da prepuste loptu protivniku i da se brane sa svih deset igrača u polju.

To ne sme da zavara Dejana Stankovića i njegove pomoćnike i da se očekuje da Liberec dođe u Beograd u nameri da pokloni pobedu crveno-belima. Upstalom, tako je pobeđen Gent u prvom kolu. Belgijanci su imali skoro 70 odsto posed lopte, terensku inicijativu, ali su igrači Libereca kaznili jednu grešku, postigli gol i onda uveli meč u ritam koji njima odgovara.

Češke ekipe tradicionalno igraju tvrd fudbal, a Hofič je u Slovanu selektirao baš tako profilisane igrače. Fizički dominante, ali ne preterano fudbalski talentovane.

Kada pričamo o napadačkim šablonima Slovana iz libereca teško je predpostaviti kako će oni izgledati u Beogradu. Jednostavno, najkreativniji fudbaler tima Jakub Pešek neće biti na terenu. To bi za srpski tim moglo da predstavlja mač sa dve oštrice.

Foto: printscreen

 

Definitivno da na terenu Pešek predstavlja najveću opasnost po gol Milana Borjana, ali njegov izostanak mogao bi da razbudi i druge igrače. Pre svega Mihaela Berana, krilo koje je na pozajmici iz praške Slavije. Inače Slavija i Slovan imaju sjajnu saradnju, a tim iz Libereca ponakada deluje kao „mlađi brat“ timu iz Praga. Pored njega neizostavni šraf veznog reda je i Kamso Mara, pandan Seku Sanogu u redovima Zvezde. Gvinejac je odličan u čitanju igre i pozicioniranju, a eventualne „ničije lopte“, koje on osvoji mogle bi da pokrenu brzu kontru Slovana.

Foto: printscreen

 

Treba istaći i dva napadača Hofičeve ekipe. Tu je pre svega Džon Moskera, 30-godišnji Kolumbijac, atipičan fudbaler. Ne privlači pažnju, nije opasan u kontinuitetu po gol rivala, ali ume da zasija. Tako je postigao i neke evrogolove u dresu češkog tima. Pored Moskere tu je i Abdula Jusuf, napadač iz Bahreina koji je definitivno udarna igla ovog tima.

Foto: printscreen

 

Iako slove za defanzivno jaku ekipu, pojedinci koji čine taj poslednji bedem ispred golmana Ngujena nije baš najsigurniji. Uz desnu aut liniju sigurno će špartati Martin Kočelnik, dok bi na drugoj strani trebao da bude kapiten, Jan Mikula. Bekovi Slovana defanzivno su orijentisani, ali nije retkos da krenu i u napad. Ono gde je eventualna prednost Stankovićeve ekipe (ako izuzmemo kvalitet igrača koji je sigurno na strani crveno-belih) to su štoperi rivala.

Muhamed Tijani sklon je kiksevima, nije siguran u skoku i tu bi Zvezda mogla da vidi eventualnu rupu u odbrani Slovana.  Njegov partner na štoperskoj poziciji je Jakub Jugas, sigurno bolji od dvojice, ali nije ni on bauk koji bi mogao da predstavlja problem crveno-belima.

Na kraju bitno je istaći da je Zvezda favorit, da nema čega da se plaši, ali da nikako četa Dejana Stankovića u meč ne sme da uđe potcenjivački, jer videli smo kako su prošli APOEL i Gent protiv Slovana Libereca.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!

EU se osramotila kao nikada do sada! Parlamentarna skupština Saveta Evrope (SE), usvojila je preporuku za prijem lažne države Kosovo u SE. Za je glasalo 131 od 171 prisutnog člana PS SE, 29 protiv, 11 uzdržano. EU je pogazila sve norme koje se tiču ljudskih prava, prvi put u istoriji Saveta Evrope, primajući entitet koji nije država, u kome se decenijama gaze sva ljudska prava 100.000 Srba.

16.04.2024

21:40

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija