• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2020

12:47 >> 12:38

ŠOK, SMENA NA KLUPI SRBIJE! Evo ko će voditi "orlove" u meču decenije, TAKO BAR KAŽU ŠKOTI!

Fudbal

ŠOK, SMENA NA KLUPI SRBIJE! Evo ko će voditi "orlove" u meču decenije, TAKO BAR KAŽU ŠKOTI!

Podeli vest

Fudbalske reprezentacije Srbije i Škotske narednog četvrtka (20.45) igraju odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo

"Orlovu" su u polufinalu baraža eliminisali Norvešku (2:1), dok su Škoti do finala stigli preko Izraela nakon penala (5:3). Biće ovo meč decenije i za Srbiju i za Škotsku.

Orlovi nisu igrali na šampionatu Starog kontinenta 20 godina, a "Tartan armija" od 1998. godine. Mundijal u Italiji 1990. godine bio je peti uzastopni za "Tartan armiju", usledilo je učešće i na Evropskom prvenstvu dve godine kasnije. Škoti su bili prisutni i na Evropskom prvenstvu 1996. godine, a potom dve godine kasnije, rekosmo, u Francuskoj na Mundijalu.

Nije ni Škotima lako, cela zemlja jedva čeka meč sa Srbijom, čak smatraju da bi ova generacija mogla da promeni način na koji Škoti gledaju na fudbalsku reprezentaciju. Detaljno se bave svojim timom, trebalo bi i Srbijom, ali jedan važan detalj im je promakao. Tako portal "scotsman.com" navodi da će Škoti igrati sa timom Mladena Krstajića.

Foto: Starsportphoto

 

- Svaki Škot se pita kako će izgledati ekipa Stivena Klarka. Kojih 11 će imati zadatak da sruši ekipu Mladena Krstajića?! Dobro su odradili posao protiv Izraela, Slovačke i Češke, ali će u četvrtak imati teži posao protiv Srbije na njenom terenu - pišu Škoti, samo što nisu dobro obavešteni.

Selektor Srbije nije Mladen Kstajić nego Ljubiša Tumbaković. Krstajić je smenjen u junu 2019. godine, nekoliko dana nakon što je Srbija doživela debakl u kvalifikacijama protiv Ukajine (5:0), kada je postalo jasno da se nećemo plasirati na Evropsko prvenstvo, pa nam je preostao put preko baraža Lige nacija.

Foto: Starsportphoto

 


Podsećanja radi, samostalna Srbija igrala je protiv Škotske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. "Orlovi" su na startu kvalifikacija odigrali 0:0 u Glazgovu, a u Novom Sadu su pobedili 2:0. Bio je to jubilarni deseti  susret reprezentacije naše zemlje sa "suknjicama" i tek druga pobeda. U ukupnom skoru obe selekcije imaju po dve pobede i šest remija, ali Škoti pamte najubedljiviji trijumf 6:1 u prijateljskom meču iz 1984.godine


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija