• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2020

12:59

NISU MI DALI DA SUDIM DERBI JER SAM ZVEZDAŠ! Džajić i Cvetković su uvek rekli "može", a Bjeković i Zečević - NE MOŽE!

Fudbal

NISU MI DALI DA SUDIM DERBI JER SAM ZVEZDAŠ! Džajić i Cvetković su uvek rekli "može", a Bjeković i Zečević - NE MOŽE!

Podeli vest

Dejan Nedić, najpoznatiji sudijski ekspert u Srbiji, objasnio da zbog ljubavi prema Crvenoj zvezdi nije mogao da sudi derbi

Iako je bio međunarodni sudija, Nedić nikada nije sudio večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana! Razlog - veliki je navijač najtrofejnijeg srpskog kluba!

- Nikada nisam krio da navijam za Zvezdu. Nemoguće je da sudija ne navija ni za koga, ali to na terenu ne sme da se vidi. Najpre budeš dete i navijač nekog kluba, pa tek onda postaneš sudija. Ja sam sa mojom i našom Zvezdom prošao sve. Od 1979. godine i onog finala Kupa UEFA protiv Borusije iz Menhengladbaha, kada smo oštećeni od strane sudija, pa sve do Barija gde sam bio - kazao je za Telegraf Nedić.

Foto: Starsportphoto

 

- Kada sam postao sudija, naravno da nisam navijao za Zvezdu na utakmicama. Mi među nama sudijama znamo ko za koga navija. Ali to ne sme da se vidi na terenu. I zato što sam bio veliki zvezdaš, nikada nisam mogao da dobijem da sudim derbi. A ja nikada ne bih oštetio Partizan. Međutim, to mi je bio balast. Na kraju sam završio sa finalom Kupa, iako sam jedan od retkih sudija koji nije sudio derbi.

Otkio je Nedić i kako mu je derbi stalno izmicao.

- U to vreme, s jedne strane su bili poštovani Džajić i Cvetković, a sa druge poštovani Zečević i Bjeković. Red je uvek bio da se obavesti ko će suditi, a Džajić i Cvetković su uvek rekli "može" kada čuju "Dejan Nedić." Međutim, Bjeković i Zečević su uvek govorili da ne može. A da bi sudio derbi, moraju da se slože svi. Ipak, danas kad se vidim sa Zekom i Nenom oni mi kažu "E profesore, pogrešili smo." Da pogrešili su, jer ja nikada ne bih oštetio Partizan. Uvek sam ga poštovao, i danas ga poštujem. Pazite, kada sam bio direktor lige mlađih kategorija osam godina, Partizan je čak sedam puta bio prvak. Tako da moji prijatelji Grobari kažu da sam ja "najbolji Cigan na svetu."

Foto: Starsportphoto

 

Nedć je objasnio i kako se saznalo da navija za Zvezdu:

- Otkrilo se da sam veliki zvezdaš na utakmici Zvezda - Zvezda, susret generacija i jubilej 10 godina od titule prvaka Evrope. Naravno da su sudili samo zvezdaši. Na centru je bio Raka Đurović, sa strane smo bili Dušan Mrakić i ja i Goran Stanojević. Onda je Partizan rekao: "Aha, ovi nikad više." A naravno da bi i oni slavili da su 1966. bili prvaci. Tada su zvanično svi videli, ali se to znalo i ranije. Ne krijem, ali poštujem Partizan i dan-danas.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
alekmaric93

pre 3 godine

Pozdrav za gospodina Nedica odlican sudija

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija