• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

09.11.2020

12:53

UPRAVA GURNULA PARTIZAN U BLATO! Problemi u Humskoj očigledni, čelnici nisu na vreme doveli adekvatna pojačanja!

Fudbal

UPRAVA GURNULA PARTIZAN U BLATO! Problemi u Humskoj očigledni, čelnici nisu na vreme doveli adekvatna pojačanja!

Podeli vest

Čelnici crno-belih nisu na vreme doveli adekvatna pojačanja novom treneru Aleksandru Stanojeviću, zbog čega ekipa ima ogromnih problema u igri čak i kada pobeđuje

Partizanu zbog propusta uprave preti totalni debakl! Fudbaleri srpskog vicešampiona u subotu su savladali Spartak u Subotici sa 2:1 (1:0) u 14. kolu Linglong Superlige, ali i pored trijumfa, problemi unutar ekipe iz Humske ostali su više nego očigledni.

Partizan je u većem delu susreta ponovo bilo mučno gledati. Crno-beli su do trijumfa došli samo zahvaljujući trećem golmanu Nemanji Stevanoviću, koji je odbranio penal u nadoknadi vremena i sačuvao tri boda. Pre toga, ofanzivci su se propisno ispromašivali, pa ne čudi bes "grobara" zbog očajne realizacije. Jedini koji su uspeli da pogode bili su Takuma Asano i Aleksandar Šćekić, čime su makar malo popravili utisak.

 

Foto: Starsportphoto

 

Potrebna rekonstrukcija

 

Stojković danas na novom testiranju

Kapiten i prvi golman Partizana Vladimir Stojković (37) danas bi trebalo da obavi novo testiranje na koronavirus. Iskusni čuvar mreže propustio je prethodni duel u Subotici zbog zaraze ovim virusom, a iz istog razloga van stroja su Milan Smiljanić i Lazar Pavlović. Zanimljivo, Lazar Marković je u subotu tokom dana dobio negativan test, iako je prethodnog dana bio pozitivan. On se zbog toga našao u ekipi na gostovanju u Subotici.

Trener Aleksandar Stanojević u nedostatku rešenja opet je bio primoran da improvizuje sa sastavom. On je nedavno otvoreno poručio da nije zadovoljan kvalitetom ekipe, pa je najavio rezove u zimskom prelaznom roku.

- Hoću do decembra lično da se uverim ko može da odgovori zahtevima. Napravićemo određenu rekonstrukciju tima. Strani igrači su igrali promenljivo. Jače utakmice igrali su dobro, a u domaćim nisu na nivou već duži period. Menjaćemo neke stvari, nadam se boljem. Ko ne bude motivisan, neće biti s nama. Napravićemo filter da vidimo na koga možemo da računamo - govorio je nedavno Stanojević, indirektno uputivši poruku upravi da spremi novac za prava pojačanja.

Potpuno nepromišljeno deluje odluka uprave Partizana da kao zamenu za prodatog Umara Sadika dovede samo Žan-Kristofa Bajbeka. Francuz je povredio zadnju ložu i neće moći da igra ove jeseni. Takav rasplet je bio sasvim očekivan, imajući u vidu da je u prethodnih osam godina ovaj momak imao čak 22 povrede, zbog kojih je odsustvovao sa terena čitavih 838 dana!

Foto: Starsportphoto

 



Partizan nema ni rezervu za Aleksandra Miljkovića na poziciji desnog beka. To je još jedna suluda odluka, budući da je Miljković zbog loših igara i u ovom mandatu na udaru navijača.

Asano: Vratićemo samopouzdanje

Reprezentativac Japana Takuma Asano u subotu je postigao pogodak za Partizan i prekinuo golgeterski post. Brzonogi krilni fudbaler najavljuje bolje dane za crno-bele i nada se da je rezultatska kriza sada iza njih.

- Primetno je da smo počeli da vraćamo samopouzdanje i da nastavljamo da igramo kako smo se dogovorili i kad se desi da primimo gol. Tu smo uvek padali psihički iz straha da ne izgubimo i onda vam se "vežu noge". Sada je vidan pomak, ali je potrebno vreme da još više igramo kao tim - ističe Asano.

Takođe, niko nije uzeo u obzir činjenicu da su povratnici Miloš Jojić i Ivan Obradović dugo bili bez takmičarskog fudbala i da će njima biti potrebno vreme da uđu u takmičarsku formu. Jojić se u međuvremenu i povredio, pa će Stanojević morati iznova da uigrava ekipu kada se vezista oporavi. Sve to moglo bi da potraje čak do drugog dela sezone.

Deo navijača Partizana krivi Stanojevića za lošu igru, međutim, više je nego jasno da je tim Partizana skrpljen od igrača koji su dugo bili van terena, što zbog povreda, što zbog nedostatka kvaliteta.

Novajlije bez efekta

Nekadašnji fudbaler crno-belih Slobodan Krčmarević nada se da će u zimskom prelaznom roku ekipa biti ozbiljnije pojačana.

- Nezadovoljstvo navijača Partizana potpuno je razumljivo. Neko kaže važno je pobeđivati, ali za partizanovce je bitna i pobeda i sama igra. Ova ekipa teškom mukom dobija utakmice. Partizan nije dominantan kao što bi trebalo da bude. Dovedeni su neki novi igrači, ali nije došlo do pozitivnih promena. Možda bi trebalo ozbiljnije raditi na selekciji igrača. Skauting je pola posla, potrebno je da uprava kluba odradi stvari kako treba - poručuje Krčmarević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 3 godine

МАААА МОРАТЕ И УПРАВУ РАЗУМЕТИ.НЕМАЈУ ОНИ ВРЕМЕНА ДА СЕ БАКЋУ СА ПАРТИЗАНОМ,КОНЦЕТРАЦИЈА ЈЕ НА ЗВЕЗДИ И ЊЕНИМ ПРОБЛЕМИМА.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija