• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2020

09:11

(VIDEO) KAPA DOLE MAJSTORE! Ovaj Škot će vas OSTAVITI BEZ TEKSTA! Prvi put posle 20 godine neće biti uz reprezentaciju!

Fudbal

(VIDEO) KAPA DOLE MAJSTORE! Ovaj Škot će vas OSTAVITI BEZ TEKSTA! Prvi put posle 20 godine neće biti uz reprezentaciju!

Podeli vest

Sledeći put kada budete rekli da ste veliki navijač “orlova” dobro se zamisliti, jer ovaj Škot prati svoju reprezenzaciju u stopu i pati što neće biti uz njih na "Marakani"

Zvuče neverovatno, ali je istinito! Navijač Škotske 51-godišnji Martin Ridel propustiće prvu gostujući utakmicu reprezentacije u poslednjih 20 godina.

Gde god da su "suknjice" igrale, Martinova podrška sa tribina nije izostala. Zbog Škotske i sa Škotskom je proputovao planetu, ali u četvrtak uveče neće biti na stadionu "Rajko Mitić".

I to možda u najvažnijem meču koji njegov tima igra u poslednje dve decenije. Srbija i Škotska u direktnom duelu odlučiće o putniku na Evropsko prvenstvo i reprezentacija koja bude bolja, naredne godine dva meča će na završnom turniru igrati upravo u Glazgovu.

Foto: reuters

 



Ridel je silno želeo da bude uz reprezentaciju i u prestonici Srbije, ali ga je u toj nameri sprečila pandemija koronavirusa. Utakmica će se igrati bez prisustva publike, tribune "Marakane" biće sablasno prazne, a Ridel će iz fotelje morati da isprati ovaj dvoboj. 

Kaže da je svetsko prvenstvo u Francuskoj njegovo najbolje navijačko iskustvo. To je inače poslednje veliko takmičenje na kom je Škotska igrala. 

- Prošle je 20 godina od kada sam propustio neko gostovanje. Bio sam na 75 mečeva, u Litvaniji pet puta, u Kazahstanu, Farskim ostrvima, Peruu, Meksiku…Francuska 1998. godina bila je vrhunac.  

 

 


Ridel je sa reprezentacijom bio na 75 gostujućih mečeva.

- Gledaću utakmicu kod kuće. To je glupo, bez ljudi sa kojima obično delite te trenutke. Posle nekoliko teških poraza došli smo u priliku da 2020. godinu završimo na spektaularan način, međutim to niko od nas neće videti. To je razočaravajuće. Teško je. Ništa ne može da se poredi kao radovanje, grljenje sa ljudima koje ne poznajete, a sve zbog svoje zemlje.

Prisetio se i 1998. kada je njegov tim izjednačio protiv velikog Brazila na Svetskom prvenstvu.

- To ne može da se opiše, to mora da se oseti - izjavio je Ridel.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija