• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2020

15:22

ŠKOTI, NAGRABUSILI STE! SKAČE, TUČE, on je dečko za PRLJAV POSAO....

Fudbal

ŠKOTI, NAGRABUSILI STE! SKAČE, TUČE, on je dečko za PRLJAV POSAO....

Podeli vest

Srbiju od plasana na Evropsko prvenstvo, prvo posle 20 godina, dele samo Škoti, a okršaj dve ekipe na "Marakani" počeće u 20.45

Jedan meč, ali najteži, kako kaže Aleksandar Mitrović, napadč Srbije

- Očekivanja su velika. Ostao je još jedan stepenik, ali uvek je taj stepenik najteži. Svesni smo toga. Ipak, stavili smo sebe dobrim igrama i rezultatima u tu poziciju da budemo na korak od Evropskog prvenstva. Fokusirani smo, analiziramo, spremamo se za najveću utakmicu u poslednjih deset godina, uz onu protiv Gruzije, koja je bila za plasman na Svetsko prvenstvo. Željno iščekujemo da meč počne! - kazao je za Sport klub Mitrović.

Foto: Starsportphoto

 

Napadač Fulama godinama u Premijer ligi i Čempionšipu vodi bitke slične onoj koja ga očekuje večeras.

- Ja uvek radim taj prvljav posao, skačem, tučem se... Takav sam tip igrača. Poznajem ih, ali ih poznaju i drugi iz našeg tima, koji su igrali protiv njih. Znamo šta nas čeka. Moramo da budemo fokusirani na sebe, da odigramo najbolje moguće, kao što je to bilo protiv Norveške. Kada je bilo najpotrebnije, bili smo najbolji. Treba da ponovimo taj mentalitet, taj odnos. Ko bude više želeo pobedu, taj će slaviti.

Kaže Mitrović da je najlakše pripremiti ovakve utakmice.

- Teže je sa onim mečevima koji nisu bitni. Ovakvi dueli su toliko veliki da poseban motiv nije potreban. Treba da budemo maksimalno spremni, da predstavimo našu zemlju na najbolji mogući način i nađemo se na Prvenstvu posle toliko godina.

Foto: Insider

 

Važnost duela donosi veliku motivaciju, ali i pritisak.

- Pritisak kao pritisak... Kada nosiš dres reprezentacije, on je uvek prisutan. Sada je veći zbog važnosti meča, ali mi već dugo igramo za reprezentaciju, znamo šta se očekuje od nas. Svesni smo vrednosti i važnosti, svesni smo pritiska, međutim, umemo da se nosimo sa tim.

Škoti su na papiru slabiji rival, ali...

- Nema tu mnogo tajni među nama. Zna se sve. Oni su kao i svaka ostrvska ekipa – agresivni, fizički jaki, spremni. Čeka nas teška i tvrda utakmica. Igrali smo već protiv njih, kao i protiv Republike Irske i Velsa u prethodnih nekoliko kvalifikacija, tako da znamo šta nas očekuje. Moramo fizički da budemo na visokom nivou, da branimo dobro prekide, pokažemo čvrstinu i kompaktnost. Oni imaju igrače koji igraju u Premijer ligi i Čempionšipu, mogu da budu opasni. Biće tvrd meč, ne toliko lep fudbal, sa dosta tuče, dugih lopti... Spremni smo!

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija