• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

13.11.2020

21:00

PODRŠKA KOKEZI! Tomislav Karadžić za Informer: Ne može predsednik da daje golove, biće bolje, jer gore od ovoga ne može!

Fudbal

PODRŠKA KOKEZI! Tomislav Karadžić za Informer: Ne može predsednik da daje golove, biće bolje, jer gore od ovoga ne može!

Podeli vest

Imamo odlične igrače u A reprezentaciji i mlađim selekcijama, ali nemamo rezultate ni u seniorskom, ni u omladinskom fudbalu. Očigledno je problem u struci i na tom polju bi trebalo napraviti reorganizaciju, poručuje bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić

Dugogodišnji rukovodilac našeg fudbala, za čije vreme je reprezentacija dva puta igrala na svetskim prvenstvima, ali nijednom na Evropskom, bio je sinoć na „Marakani“ i uživo ispratio novo stradanje srpskog nacionalnog tima.

Foto: Starsportphoto©

 

- Taj rezultat nam je bio mnogo potreban u ovim teškim uslovima, kad epidemija korone dodatno otežava funkcionisanje u fudbalu. Čoveku bude posebno teško kad vidi da su se neke slabije reprezentacije plasirale na EP. Sad je vrlo teška i nezahvalna situacija, ali rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije mora da osmisli plan za budućnost i da se kako znamo kvalifikujemo već za sledeće Svetsko prvenstvo 2022. Mi imamo odlične igrače i u A reprezentaciji i u mlađim kategorijama, ali nemamo rezultate ni u seniorskom uzrastu ni u omladincima. Očigledno je da mora da se analizira rad struke i da se tu pronađu bolja rešenja – kaže Karadžić.

Osim selektora Ljubiše Tumbakovića koji je direktno odgovaran za očajnu partiju Srbije u najvažnijoj utakmici decenije, najveću odgovornost nosi i predsednik FSS Slaviša Kokeza.
 

Foto: Starsportphoto

 

Karadžić je bio u sličnoj poziciji kao sad Kokeza.

- Ne može predsednik da izađe na teren i daje golove. Slaviša je kao prvi čovek Saveza uradio sve što je mogao da igrači imaju obezbeđene maksimalno dobre uslove za pripremu i rad. Znam čak da su bile ponuđene i neke dodatne premije igračima. Sad moramo prvo sve da uradimo da u naredne dve utakmice u Ligi nacija sačuvamo ugled, da ne izgledamo kao smo izgubili glavu zbog ovog teškog neuspeha – ocenjuje Karadžić.

Bivši predsednik FSS nada se boljim danima, vodeći se onom izrekom da je noć najcrnja pred svitanje.

- Siguran sam da ćemo već od narednog ciklusa krenuti na bolje, jer teško da može gore od ovoga sad. Ne znam hoćemo li opet imati ovako dobru šansu, ali ne sme da nam se ponovi da u ovako važnoj utakmici reprezentacija bude toliko ispod nivoa. Ja ću uvek biti na raspolaganju da pomognem reprezentaciji i Savezu. Sa Kokezom od početka njegovog mandata imam dobru saradnju, redovno se čujemo i trudio sam se da nikad nijednom izjavom ne pokvarim to što FSS radi. Nisam čovek koji će sad da ispaljuje nekakve otrovne strelice i da kritikuje, već treba da se saberemo i da krenemo ka svetlijoj budućnosti – poručuje Karadžić.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vaga

pre 3 godine

Ne treba on da porucuje nista neka se mane fudbala i on i Kokeza

Srecko

pre 3 godine

A zar ne bi trebalo ovo rukovodstvo da podnese ostavku i pruzi priliku nekim drugim ljudima da rade bolje?

Nesa

pre 3 godine

A sada dosta je bilo! I jedan i drugu nista nisu uradili za fudbal u Srbiji. 20god bez Evropskog prvenstva, klubova odavno nema u Evropskim takmicenjima nemozemo ni kvalifikacije da preguramo i vi nesto pricate. Ko bira trenera reprezentacije NAROD ili predsednik FSS. Smo mi nije jasno zasto nam treba Nacionalni stadion.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija