• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

18.11.2020

14:22

SRBIJA JE SKUPLJA OD TREĆINE UČESNIKA EP! Brojke koje teraju SUZE NA OČI navijačima i igračima!

Fudbal

SRBIJA JE SKUPLJA OD TREĆINE UČESNIKA EP! Brojke koje teraju SUZE NA OČI navijačima i igračima!

Podeli vest

"Orlovi" vrede 327,7 miliona evra i skuplji su čak od 14 učesnika Evropskog prvenstva. Naš tim je ubedljivo najvredniji među ekipama koje neće igrati na EURO

Srbija ima ubedljivo najskuplju fudbalsku reprezentaciju među zemljama koje se nisu kvalifikovale na Evropsko prvenstvo, a "orlovi" su skuplji i od trećine učesnika EP, objavio je portal "Transfermarkt"!

Prema podacima sajta specijalizovanog za praćenje cena igrača, naš nacionalni tim trenutno vredi 327,7 miliona evra i skuplji je čak od 14 učesnika Evropskog prvenstva!

NAJSKUPLJI TIMOVI
KOJI NE IDU NA EP

Srbija 327,7 miliona
Slovenija 145,4 miliona
BiH 106,2 miliona
R. Irska 102,9 miliona
Grčka 77,8 miliona
Albanija 70,8 miliona
Island 57,7 miliona
Crna Gora 51,6 miliona
S. Irska 47,8 miliona
Rumunija 45,8 miliona

Naredna ekipa po vrednosti koja se nije plasirala na EURO jeste selekcija Slovenije, koja vredi "samo" 145,4 miliona evra. I to najviše zahvaljujući golmanu Janu Oblaku, čija je cena okruglo 90 miliona evra.

Šokantan neuspeh

Čuvar mreže Atletiko Madrida prvi je na top-listi 30 najskupljih igrača koji sledećeg leta neće učestvovati na šampionatu Evrope. Drugi na toj listi je Norvežanin Erling Holand (80 miliona), a treći naš Sergej Milinković-Savić, čija je vrednost procenjena na 65 miliona evra. U top deset nalaze se četiri srpska fudbalera, a među 30 odabranih čak jedanaestorica su "orlovi".

Legendarni defanzivac Miodrag Belodedić, nekadašnji klupski prvak Evrope sa Crvenom zvezdom i Steauom, šokiran je neuspehom Srbije u baražu za EP.

- Čudno, čudno, čudno! Ne mogu da verujem da Srbija sa igračima koje ima ne može da ode na šampionat. To su momci koji u svojim klubovima spadaju među lidere, a svi igraju na Zapadu u najjačim ligama. Šta im se dogodi kad dođu u zemlju, ne znam, svašta se priča - kaže Belodedić u izjavi za Informer.

Foto: Starsportphoto

 



Da situacija u taboru "orlova" nije dobra, to je svima jasno. Da je narušena atmosfera, to je potvrdio i selektor Ljubiša Tumbaković. Saznalo se i da su "orlovi" pred meč decenije ostali bez lidera i kapitena Aleksandra Kolarova. Belodedić, međutim, dodaje da ima još spekulacija.

- Imam prijatelje Srbe koji žive ovde u Rumuniji, imam prijatelje i u Srbiji, razgovarali smo ovih dana o porazu od Škotske... Priča se da igračima fali motivacije, da nemaju emociju prema reprezentaciji, da se pozivaju neki kojima tu nije mesto i koji greju klupu u klubu, da se neki ponašaju kao zvezde, da im treba bolji trener... Ne znam šta je od toga tačno, ali svima je jasno da stvari nisu postavljene dobro - objašnjava Belodedić.

Foto: informer

 



Na Evropskom prvenstvu učestvovaće 24 tima, a Srbija ima skuplji tim od čak 14 selekcija! Zanimljivo je da od Finske (36,1 milion), koja će debitovati na šampionatu Starog kontinenta, "orlovi" vrede skoro deset puta više! Od Severne Makedonije, još jednog debitanta, skuplji su petostruko (64,8).

Psihološki kanal

Naš nekadašnji reprezentativac Ljubomir Radanović kaže da kvalitet srpskih fudbalera nije sporan, ali mentalna čvrstina i psihološka priprema jesu.

- Sve vreme utakmice sa Škotskom verovao sam u preokret, a posle 1:1 bio sam ubeđen da dobijamo u produžetku. Čuda se, međutim, ne dešavaju tako često. Posle 20 godina bez učešća na EP više je glupo govoriti o nekakvom nedostatku sreće. Nije to razlog. Meni se čini očiglednim da Srbija ima kvalitet. Ma Srbija ima tim za vrh evropskog fudbala, ima i tehniku i taktiku, ali su igrači u psihološkom problemu. Nije lako igrati utakmicu kao što je bila ona sa Škotskom, ali naši momci nisu bili pripremljeni. To je mentalni bedem koji se ne razbija dan pred najvažniju utakmicu, nego mesecima unazad. Na tome je trebalo da se radi od početka kvalifikacija - smatra Radanović.

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Franjo

pre 3 godine

Srbi su evropski brazilci. Ma da, zato igrate u 2 evropskoj ligi a zamalo da odletite u treću. Upravo tako i Brazil u latinskoj americi. Bravo za petardu Rusima, ali dajte bar malo realnosti. Rusi su realno užas, a vi ste realno bezveze. Ako dovedete pravog trenera i promijenite vodstvo saveza, bićete vrlo ozbilj na ekipa. No do tad, oladite.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija