• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2020

23:52

TUMBA OSTAJE SELEKTOR? Nakon ovih reči mnoge stvari su jasnije!

Fudbal

TUMBA OSTAJE SELEKTOR? Nakon ovih reči mnoge stvari su jasnije!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacije Srbije savladala je Rusiju sa 5:0 i tako obezbedila mesto u "B" diviziji Lige nacija. Tumbaković već sada ima plan kako će "orlovi" igrati u budućnosti, što u mnogome govori o nejgovoj budućnosti na klupi Srbije

Pre ovog meča u medijima se čak pominjalo da selektor Ljubiša Tumbaković ide sa klupe, a sada je pitanje šta će se desiti. On je nakon savršene partije izjavio da je ovo jedna mlada reprezentacija i da je na njoj budućnost.

Foto: Starsportphoto

- Dobra je bila utakmica, imali smo malo sreće. Igrali su momci motivisano, skoncetrisano, mislim da smo ovom pobedom čak drugi u grupi. Šteta je što nismo prošli protiv Škotske, ali to je fudbal. Ovo je mlada ekipa, imaju budućnost, biće mnogo izazova u budućnosti. Sticajem okolnosti, imali smo velikih problema zbog korona virusa, ali smo se izobrili. Lepa utakmica - istakao je Tumbaković.

Foto: Starsportphoto

- Teško je sada bilo šta ocenjivati! Nas prioreitet je bio plasman na EURO, pa smo pojedine mečeve Lige nacija koristili kao utakmice za uigravanje. Kada smo ispali od Škota, sledeći cilj je bio da opstanemo u "B" diviziji u uspeli smo.  Svi su očekivali da ćemo Škote lagano pobediti, ali dosta je analize pred nama. Tada nam je falio karakter, koji smo danas pokazali! Zato im svaka čast. Idemo dalje - ističe Tumbaković.

Foto: Starsportphoto

Selektor se zatim osvrnuo i na budućnost tima, kao i stil igre koji on planiran da ustali u ekipi.

- Svaki selektor pravi tim prema igračima koje poseduje. Direktan fudbal koji ja želim da igramo jeste ideja koju igrači moraju da pretoče na terenu. Nismo imali dovoljno vremena da sve izdefinišemo. Što se tiče igre sa dva špica, to nije uvek moguće. Sve zavisi od protivnika sa kojim igrate. Mitrović ima tek 26 godina, on tek treba da igra za Srbiju. Naša ideja u napadu je da igramo sa dva špica. Tu je Vlahović, pa Jović. Svi su oni povivalentni igrači- rekao je selektor Srbije.

Foto: Starsportphoto

O smeni, osnosno ostavci?

- Vreme koje je ispred nas zahteva temeljnu analizu. Treba izvući sve dobro i loše. Ja od odgvornosti ne bežim. O smeni i ostavci? To pitanje nije za mene. Ne razmišljam o tome. Mene interesuje rad- kratak je bio Tumbaković.

- Ne znam zašto su Rusi odigrali na ovaj način, to je pitanje za njihovog slektora- zaključio je Tumbaković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jadbgd

pre 3 godine

Tako je to kod nas.Nemamo strpljenja sve bi odmah da se reši a to tako ne ide. Za sve treba vreme pa i da se slože kockice u našoj reprezentaciji.Dok se sve iskristališe treba da prodje i malo vremena.Selektor ga nije imao,nego na kašičicu i pod uslovima korone i ostalih nedaća izmišljao je tim svaki put i niko nas nije nadigrao.Danas je reprezentacija pokazala da ima veliki potencijal,selektor ima viziju kako treba to da izgleda u budućnosti samo ga treba pustiti da radi. Mislim da stručnijeg , iskusnijeg nemamo i zato treba da čuvamo to što imamo ako mislimo dobro našem fudbalu.

NEBOJŠA

pre 3 godine

АКО ОВА ГНЈ.ДА ОСТАНЕ СЕЛЕКТОР ФСС ТРЕБА СПАЛИТИ НА ЛОМАЧИ.ПРИ ТОМ НЕ МИСЛИМ НА ЗГРАДУ

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija