• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

24.11.2020

23:54

VREME JE ZA TUŽBU! Zlatan i Bejl se udružili, zahtevaju istragu! Najpopularnija fudbalska igrica na UDARU

Fudbal

VREME JE ZA TUŽBU! Zlatan i Bejl se udružili, zahtevaju istragu! Najpopularnija fudbalska igrica na UDARU

Podeli vest

Fudbaleri Zlatan Ibrahimović i Geret Bejl zatražili su istragu o tome kako je kompanija "EA Sports" dobila dozvolu da koristi autorska prava na njihove fotografije u popularnoj fudbalskoj video igri Fifa

Fudbaler Milana Ibrahimović tvrdi da nije dao dozvolu da se u video igri koristi njegovo ime i lik i čini se da je sugerisao da iza toga stoji Sindikat igrača FIFPro, preneo je "Skaj Sport".

"EA Sports" je za "Skaj" navela da je preko FIFPro stekla prava na fotografije pojedinih igrača, a fudbaler Totenhema, na pozajmici iz Real Madrida, Bejl je u odgovoru na Ibrahimovićevo pitanje na Tviteru upitao šta je FIFPro.

Foto: Tanjug/AP

 

Ibrahimović je na Tviteru naveo: "Ko je dao "Fifa EA Sport" dozvoliu da koristi moje ime i lik? FIFPro?".

- Nisam svestan da sam član FIFPro i ako jesam, tamo sam smešten bez ikakvog znanja kroz čudan manevar. Sigurno nikad nisam dozvolio Fifi ili FIFPro da zarađuju novac koristeći me. Neko zarađuje na moje ime i lice bez ikakvog dogovora svih ovih godina. Vreme je za istragu - naveo je Ibrahimović.

 

U odgovoru na tu izjavu, Bejl je napisao: "Zanimljivo... Šta je FIFPro?", a zatim se složio da je vreme za istragu.

 

Totenhem, za koji trenutno igra Bejl, je jedan od partnera "EA Sports", dok je Milan u avgustu objavio "ekskluzivno višemilionsko partnerstvo" sa "EA Sports" koje bi gejmerima omogućilo da prvi put igraju kao Milan na stadionu San Siro u seriji Fifinih video igara.

Foto: USA Today

 

Ibrahimovićev menadžer Mino Rajola rekao je da "FIFPro i Milan nemaju individualna prava igrača".

- Siguran sam da to znate i rekli smo vam to u više navrata EA Sports - naveo je on.

U međuvremenu "Skaj Sportsu" se javio i portparol "EA Sports".

- "EA Sports Fifa" je vodeća svetska fudbalska video igra, a kako bismo stvorili autentično iskustvo, iz godine u godinu radimo sa brojnim ligama, ekipama i individualnim talentima kako bismo osigurali prava na sličnosti igrača koje uključujemo u našu igru - naveo je portparol.

- Jedna od njih je dugogodišnja veza sa globalnim predstavnikom fudbalera, FIFPro, koji se udružuje sa velikim brojem davalaca licence kako bi pregovarali o pogodnostima koje imaju igrači i njihovi sindikati - dodao je portparol.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija