• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.11.2020

15:35

LIGA ŠAMPIONA! INTER SPREMA OSVETU oslabljenom Realu!

Fudbal

LIGA ŠAMPIONA! INTER SPREMA OSVETU oslabljenom Realu!

Podeli vest

Milanski tim mora večeras da juri trijumf na "Đuzepe Meaci" (21.00) kako bi zadržao šanse za plasman u nokaut fazu * "Kraljevići" bez Benzeme, Ramosa, Jovića, Valverdea...

Prva runda pripala je Realu, zato Inter želi osvetu u revanšu! Fudbaleri tima iz Milana pokušaće večeras u derbiju 4. kola grupe B da ostvare prvu pobedu u Ligi šampiona (21.00, RTS 1) i tako zadrže šanse za plasman u nokaut fazu!

Španski prvak slavio je protiv Italijana u Madridu pre tri nedelje (3:2), ali sada je prilično oslabljen stigao na Apenine. Trener Zinedin Zidan neće moći da računa na kapitena Serhija Ramosa i prvog napadača Karima Benzemu, a van stroja su i srpski ofanzivac Luka Jović, kao i štoper Eder Militao i vezista Federiko Valverde. Zato je Francuz iz B tima morao da pozajmi mladog centarfora Huga Dura (21).
Imperativ

Za nas je ovaj meč kao finale, nemamo više prava na grešku
Antonio Konte

Šansa za popravni

Svi ovi problemi 'kraljevića' idu naruku 'nero-azurima', koji su do sada osvojili samo dva boda. Zato trener Antonio Konte naglašava da ne smeju sebi da dozvole više nijedan kiks.

- Za nas je ovaj meč kao finale. Jasno je da nemamo više prava na grešku. Svesni smo da će nam biti jako teško, bez obzira na to u kakvom sastavu Real dolazi. To je šampion Španije, klub sa neverovatnom istorijom. Pre svega, mi treba da verujemo u trijumf, u naš kvalitet i da učinimo sve da bodovi ostanu u Milanu. I u prvom duelu smo pokazali da možemo ravnopravno da igramo protiv Madriđana. I oni imaju mane, ali bitno je da mi budemo koncentrisani i borbeni svih 90 minuta - kaže Konte, koji neće moći da računa na zaraženog srpskog defanzivca Aleksandra Kolarova.

Foto: ap photo/Informer

 

Zidan: Pustite me da radim svoj posao

Trener Reala, Zinedin Zidan ponovo se našao na meti kritika španskih medija zbog remija sa Viljarealom u španskom prvenstvu, ali ovaj put je žustro odgovorio na njih.

- Ispustili smo dva boda, ali gledam samo napred. Vi novinari nastavite sa onim što radite, a mene pustite da obavljam svoj posao. Upoznali smo Inter u prvom duelu i znam da će nam u Milanu biti još teže. U Ligi šampiona nikome bodovi nisu zagarantovani - objašnjava Zidan.

Kapiten i golman Intera Samir Handanović nije zadovoljan dosadašnjim učinkom, pogotovo zbog pet primljenih pogodaka.

- Imamo još tri utakmice do kraja ove faze da popravimo utisak. Imamo možda i najjaču grupu, a nedostajalo nam je i malo sreće za bolje rezultate. Sigurno da je i do nas, znam da možemo mnogo bolje i verujem da ćemo već večeras protiv Reala to i dokazati - jasan je Slovenac.

Kazemiro optimista

S druge strane, Madriđani nisu imali dobru uvertiru pred Italijane, pošto su u Primeri za vikend odigrali nerešeno sa Viljarealom (1:1). Jedina dobra vest je da su se vezista Kazemiro i ofanzivac Eden Azar vratili u tim i moći će da pomognu saigračima na "Đuzepe Meaci". Kazemiro je uveren da njegov tim može do bodova u Milanu.

- Inter ima kvalitetan tim i odličnog trenera. Konte je veliki motivator, ima jasnu viziju, zna kako se osvajaju trofeji i protiv njegovih ekipa je užasno teško igrati. Naša grupa nije nimalo laka, ali i dalje sve zavisi od nas samih, a to je najvažnije. Još devet bodova je u igri, a naš cilj je da dobijemo sve mečeve do kraja i sa prvog mesta prođemo u nokaut fazu - poručuje Brazilac.
 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija