• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2020

07:15

PORTUGALCI NA LJUBINKOVOM SKENERU! Drulović zna kako Srbija može na Svetsko prvenstvo

Fudbal

PORTUGALCI NA LJUBINKOVOM SKENERU! Drulović zna kako Srbija može na Svetsko prvenstvo

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije će se u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo boriti sa Portugalijom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom, a definitivno će "orlovima" najveći protivnik za direktan plasman biti selekcija čiji je predvodnik Kristijano Ronaldo. To dobro zna i nekadašnji selektor Srbije i čovek koji je veliki trag ostavio igrajući na Pirinejskom poluostrvu Ljubinko Drulović

Sve zavisi od nas. Želim da budem realan. Po onome što prethodnih godina prikazuje Portugalija, prvak Evrope, apsolutni su favorit. Portugalci su svesni toga, vidim kroz izjave posle žreba i stav tamošnje javnosti. Ipak, isto tako su i svesni da im je Srbija glavni rival. Selektor Fernando Santoš rekao je da moraju da pobede Srbiju ukoliko zaista žele da budu konkurent za osvajanje Svetskog prvenstva - rekao je Drulović za "Mozzart sport".

Zatim je malo dublje analizirao Portugalce, čija je prva zvezda i dalje Kristijano Ronaldo, uprkos tome što je u poznim igračkim godinama.

Portugalci imaju dobar spoj svih segmenata. Pre svega, imaju ozbiljan Savez, odlične mlade selekcije. Pratim portugalske televizije i sa ponosom ističu da u mladoj reprezentaciji imaju pet, šest igrača koji bi mogli bez problema da igraju za A tim. Primer su Milanovi igrači Diogo Dalot i Rafael Leao. Kristijano Ronaldo je istakao ambiciju da se nađe u Kataru što znači da će igrati u predstojećim kvalifikacijama, a tu su i drugi igrači iz samog svetskog vrha poput Bruna Fernandeša, Dioga Žote i Žoaa Feliksa - rekao je nekadašnji trener Partizana.

Foto: Starsportphoto©

Ljubinko Drulović

Takođe, Drulović je Irce uporedio sa Škotima koji su "orlove" koštali plasmana na Evropsko prvenstvo. Za njih je istakao da nemaju kvalitet kao Srbija, ali da su prilično fanatični i da na taj način, uz neverovatno borbenost, nadomeste svaku razliku.

Na kraju, bivši selektor Srbije je dodao da 12 bodova iz utakmica sa Luksemburgom i Azerbejdžanom ne bi smelo da se dovodi u pitanje, ali da je naša reprezentacija često znala da kiksira protiv autsajdera i da to ne sme da bude slučaj ovog puta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nenad

pre 3 godine

Znam i ja kako do Svetsko prvenstvo. Neka taj ozbiljni Savez kako kaže Ljubinko na vreme počne kupovati ulaznice. Još ako Božović dođe za selektora, tek onda smo najebali načisto

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija