• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

08.12.2020

09:40

MESI UDARA NA RONALDA! Spektakl u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona!

Fudbal

MESI UDARA NA RONALDA! Spektakl u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona!

Podeli vest

Dvojica najboljih igrača današnjice sastaće se u večerašnjem okršaju Barselone i Juventusa na "Nou kampu" * Biće to njihov prvi okršaj posle Ronaldovog odlaska iz Real Madrida 2018. godine

Svet je više od dve godine čekao i konačno dočekao novi duel dvojice najboljih fudbalera današnjice! Barselona večeras dočekuje Juventus u 6. kolu G grupe Lige šampiona (21.00 Arena sport 1), a ljubitelji fudbala širom sveta videće 36. okršaj najvećih zvezda u ovom veku - Lionela Mesija (33) i Kristijana Ronalda (35).

Slavni Argentinac i Portugalac nisu igrali jedan protiv drugog još od 6. maja 2018. godine, kada su u "el klasiku" u Primeri Barselona i Real Madrid odigrali 2:2.

Nakon dve i po godine ponovo će se naći na suprotstavljenim stranama, s tim što će Ronaldo ovog puta nositi dres Juventusa. Portugalac je zbog korone propustio prvi ovosezonski duel sa Barsom, koji je odigran 28. oktobra. Španci su taj meč dobili 2:0.

MESI VS RONALDO

Ukupno okršaja 35
Mesijeve pobede 16
Ronaldove pobede 10
Nerešeno 9
Mesijevi golovi 22
Ronaldovi golovi 19

Najbolji u istoriji

Defanzivac Barselone Đerar Pike (33) jedan je od retkih fudbalera koji su imali priliku da igraju i sa Mesijem i sa Ronaldom u timu. On je sa Kristijanom igrao u Mančester junajtedu.

- Obojica su neverovatni. Pričamo o dvojici najboljih igrača, ne samo na svetu u ovom trenutku već u istoriji našeg sporta. Uvek ću reći da Mesi ima talenat kakav nikad niko nije imao. Takva brzina i kontrola lopte nije viđena. Nemoguće ga je zaustaviti, ni kod koga još nisam video takav talenat kao kod njega. Ronaldo je drugačiji, visok, jak, kompletan. Može da uradi sve. Mesi je kao s druge planete, a Ronaldo je najbolji među ljudima - slikovito opisuje Pike, koji prednost ipak daje svom saigraču.

BROJKE

2 puta su se sastali u prijateljskom meču Argentina - Portugal
3 puta sastali su se kao igrači Barselone i Mančester junajteda
5 utakmica u Ligi šampiona jedan protiv drugog odigrali su Mesi i Ronaldo
9 puta se dešavalo da na istoj utakmici barem jednom budu strelci obojica
30 puta su se sastali kao igrači Barselone i Real Madrida

U dosadašnjih 36 duela Mesija i Ronalda, Argentinac je nešto uspešniji. Leo je ostvario 16 pobeda, naspram deset Kristijanovih, a devet puta je bilo nerešeno.

Ronaldo je pre Reala u dresu Mančestera tri puta igrao protiv Mesija, od kojeg je izgubio u finalu Lige šampiona 2009. godine. Čak devet puta se dešavalo da na istoj utakmici i jedan i drugi budu strelci. Kapiten Barselone je u okršajima s Portugalcem dao 22 pogotka, a golgeter Juventusa pogodio je 19 puta protiv Mesija.

Borba za prvo mesto

Večerašnja utakmica daće odgovor ko će s prvog mesta u osminu finala. Nakon pet odigranih kola Katalonci imaju maksimalan učinak, a Juventus tri boda manje i mora pobediti s tri gola razlike ako misli da osvoji prvo mesto u grupi. Španski vicešampion čeka ovaj duel nakon iznenađujućeg poraza od Kadiza u Primeri (2:1).

Zbog loše forme i katastrofalnih odnosa unutar kluba, sve više se priča o Mesijevom odlasku na kraju sezone. Trener Ronald Kuman (57) ne želi previše da se meša u izbore svog najboljeg igrača.

Foto: reuters

 



- Svi znamo kakva je situacija s Mesijem. Ako postoji neko ko treba da odluči o njegovoj sudbini, to je sam Leo. Ne zanima me šta se priča izvan kluba, međutim, negativni komentari nam ne pomažu. Potreban nam je mir kako bismo pobeđivali - kaže Kuman.

S druge strane, Juventus u večerašnji derbi ulazi boljeg raspoloženja, pošto je za vikend u gradskom derbiju savladao Torino 2:1.

Sergej i Lacio overavaju prolaz

Lacio predvođen srpskim fudbalerom Sergejem Milinković Savićem večeras dočekuje Klub Briž u 6. kolu F grupe Lige šampiona (18.55 Arena sport 1). Iz ove grupe Dortmund je već prošao dalje, a Lacio je trenutno drugoplasirani s devet bodova, dva više od belgijskog tima. Može se očekivati da ekipa iz Rima overi prolazak u osminu finala Lige šampiona.


Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija