• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.12.2020

14:49

(VIDEO ) NEMA KRAJA SKANDALIMA! Sevale UVREDE, sudije optužene za rasizam uzvraćaju udarac!

Fudbal

(VIDEO ) NEMA KRAJA SKANDALIMA! Sevale UVREDE, sudije optužene za rasizam uzvraćaju udarac!

Podeli vest

Isplivale su nove informacije nakon što je utakmica Lige šampiona u Parizu između Pari Sen Žermena i Bašakšehira prekinuta zbog rasizma

Naime, pomoćni trener turskog kluba Pjer Vebo je čuo četvrtog sudiju  Sebastijana Kolteskua  kako glavnom Hateganu prenosi da izbaci bivšeg napadača Njukasla i Čelsija i da ga je pritom oslovio sa "negro".

Vebo i Demba Ba su odmah pritrčali sudiji tražeći objašnjenje. Rumunski sudija se pravdao da nije rasista, iako obraćajući se Pjeru Vebu na klupi turskog tima jeste upotrebio reč "crno" na rumunskom jeziku.

Foto: reuters

 

Sada izvori iz Rumunije, novinara Emanuela Rosua, donose nove informacije. Rumunske sudije koje su sinoć bile u centru pažnje tvrde da su i oni bili na meti rasističkog napada, odnosno da im je rečeno da su cigani.

Iako je ranije rečeno da je uvreda prema tamnoputom članu stručnog štaba tima iz Istanbula stigla od četvrtog sudije, izgleda da je u pitanju bio pomoćnik. Kako navodi pomenuti novinar, pomoćni sudija je upotrebio sportu reč, a kluba Bašakšehira je to čula preko komunikacije koju četvrti sudija ima sa ostalim arbitrima. Ipak, ima i dodatak ovoj priči.

Linijski sudija je reagovao na to što ga je klupa vređala, govoreći mu da je cigan! Po njegovim rečima, to je trajalo u kontinuitetu, od drugog minuta utakmice!

Emanuel na svom tviter profilu prilaže i snimak. Iako je prvobitno smatrao da je Mehmet Topal izjavio ''U mojoj zemlji su Rumuni cigani'', kasnije se ispravio, tvrdeći da su to reči nekog sa klupi, čiji glas se čuje u pozadini.

 

 

Takođe, preneo je i da je pitanje zašto se Vebo obratio Kolteskuu i da li je baš on ispoljio rasizam, odnosno da je moguće da je Sovrea.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Partizan

pre 3 godine

Pa rekao je crnac??? Sta je tu sporno ne razumem??? Jel rekao crncuga, zagoreli, camuga??? Cekaj znaci ako meni neko kaze belac to je rasizam???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija