• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2020

12:10

STANKOVIĆU ZLATNA LOPTA? Trener Zvezde naslediće kuma!

Fudbal

STANKOVIĆU ZLATNA LOPTA? Trener Zvezde naslediće kuma!

Podeli vest

Sjajna jesen Crvene zvezde najverovatnije će doneti šefu struke srpskog šampiona Dejanu Stankoviću Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg trenera u minuloj godini

Doveo je Dejan Stanković Crvenu zvezdu do šampionske titule (velike zasluge  ima Vladan Milojević, koji je ostavio klub sa 11 bodova viška), ali je srpski as pokazao da brzo uči i napreduje, tako što je u drugoj polovini 2020. prvaka Srbije uveo u Ligu Evrope.

Izborio drugo mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, Zvezda je ubedljivo prva na tabeli Superlige, što su kriterijumi koji ga stavljaju u poziciju najvećeg favorita za dobijanje Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije za 2020. godinu.

Foto: Starsportphoto

Stanković blizu prve Zlatne lopte u trenerskoj karijeri

Izvršni odbor FSS bi danas trebalo da formira Komisiju za priznanja i nagrade, njeni članovi odrede kriterijume i izaberu najbolje tokom 2020, međutim, prema saznanjima Sportskog žurnala u toj trci ubedljivo vodi Stanković zbog učinka na klupi kluba sa stadiona „Rajko Mitić“.

Konkurencija Stankoviću je  Vladimira Ivić, koji je posle druge vezane titule sa Makabijem napustio Tel Aviv i dobio posao u Votford, a što je najvažnije, dobro mu ide u Čempionšipu. Takođe, Marko Nikolića je jedini naš trener koji je vodio ekipu u Ligi šampiona. Stanković ima uverljive rezultate na međunarodnoj sceni i to je ono što ga izdvaja da dobije nagradu.

Foto: Starsportphoto

Kumovi Mihajlović i Stanković, jedan bivši, jedan budući laureat!

U poslednjih 15 godina, Zlatnu loptu su dobijali: Ilija Petković, Ljubiša Tumbaković, Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Radomir Antić, Milovan Rajevac, Ivan Jovanović, Dragomir Okuka, Ljubinko Drulović, Radovan Ćurčić, Veljko Paunović, Dragan Stojković, Vladan Milojević (dvaput) i Siniša Mihajlović.

Ipak, neizvesnija je trka za najboljeg srpskog fudbalera tokom 2020. tu će izbor biti sigurno težak, a ostaje nam da vidimo šta će komisija odlučiti....


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija