• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.01.2021

18:49

NISU NAM DOVELI POJAČANJA KOJE SMO HTELI! Isplivale istine o sukobu Tuhela i Leonarda!

Fudbal

NISU NAM DOVELI POJAČANJA KOJE SMO HTELI! Isplivale istine o sukobu Tuhela i Leonarda!

Podeli vest

Iako je Tomas Tuhel pre deset dana napusti PSŽ, još u medijima isplivavaju nove informacije o rastanku Parižana i nemačkog stručnjaka

- Iznenadili smo se kad nas je 23. decembra, posle pobede nad Strazburom (4:0), okupio Leonardo i saopštio da klub na Tomasa Tuhela ne računa u budućnosti. Teško nam je bilo da razumemo odluku ako se imaju u vidu poteškoće s kojima smo se suočili tokom 2020, a napravili smo istorijski uspeh sa Pari Sen Žermenom (plasman u finale Lige šampiona, op. au). Osim toga, prošli smo grupnu fazu elitnog kupa u aktuelnoj sezoni, napravili zamajac u Ligi 1, iako smo se borili sa velikim brojem što povređenih, što virusom korona zaraženih fudbalera. Način na koji smo okončali kalendarsku godinu predstavljao je veliki profesionalni uspeh. Premašili smo očekivanja - rekao je Žolt Lev za "Nemzeti sport". 

Foto: reuters

Kako kaže prvi Tuhelov pomoćnik sve je puko posle finala Lige šampiona sa Bajernom. 

- Šokiralo nas je saznanje da PSŽ više ne računa na nas. Letnji prelazni rok nije protekao kako smo želeli, glavni igrači su nas napustili posle završnog turnira Lige šampiona u Lisabonu, a nisu angažovane odgovarajuće zamene. To je dovelo do tenzija između pojedinih članova uprave i stručnog štaba, kao i između nas i sportskog direktora čiji su se pogledi znatno razlikovali od idenja trenera. Ne želim da se upuštam u detalje. Razlike na svim poljima su se vremenom umnožavale. Sve to za posledicu je imalo da Leonardo izabere novi stručni štab. Da budemo pošteni do kraja, ovakva situacija je bila neizdrživa, nije mogla dugo da potraje. Bolje što smo se rastali sad, kad smo skoro na vrhu, da napustimo Pariz praćeni lepim uspomena - poručio je Tuhelov prvi kolega. 

PSŽ je želeo da ga zadrži kao pomoćnika i Poketinu, ali Lev nije želeo da gazi svoje principe. 

- Pogazio bih svoje principe da nisam pratio Tomasa. Imao sam ranije ponude Salcburga i Lajpciga da postanem glavni strateg, odbio sam, ih, jer kad sam s nekim onda je to do kraja. Izuzetno sam blizak Tuhelu, jer je čovek od reči, računa na mene, zato sam se sve vreme boravka na Parku prinčeva osećao kao deo uspeha. I neuspeha, takođe. Na njegov poziv sam stigao pre dve i po godine i sve vreme bio s njim - istakao je on.

Foto: Tanjug/AP

Lev je pored toga istakao da je Tuhel uspevao da kanališe sve Pari Sen Žermenove zezde i da iskontroliše njihov ego. 

- Na ovom nivou fudbala, duboki ljudski odnosi su prava retkost. PSŽ troši ogromne svote novca, sportski uspeh je najvažniji, zato je ljudski faktor bitan. Zvezde u ovom klubu su prilično zatvorene kako bi zaštitile svoj privatni život od uticaja spolja. Govorim to zato što su momci vremenom primetili da smo i profesionalno i ljudski sposobni da s njima osvajamo pehare. To je bio naš najveći uspeh. Tretirali smo igrače kao saradnike, mogli su da nam se obrate bilo kad, da pričamo o čemu god hoće. Bili smo grupa bez presedana. Minulih dana poruke su mi slali Kilijan Mbape, Marko Verati, PresneL Kimpembe i Abdu Dijalo, dok sam čitao šta su mi napisali shvatio sma da je sve imalo smisla. Razvili smo odnos. I to nam je pomoglo da shvatimo šta se desilo u noći kad smo smenjeni. Zavredeli smo poštovanje svlačionice. Ništa više od toga nismo mogli da tražimo - podvukao je on.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija