• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2021

10:15

FUDBALSKE "BOMBE"! Top 10 fudbalera koji bi mogli da obeleže januarski prelazni rok, tu je i jedan SRBIN! /FOTO/VIDEO/

Fudbal

FUDBALSKE "BOMBE"! Top 10 fudbalera koji bi mogli da obeleže januarski prelazni rok, tu je i jedan SRBIN! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Početak 2021. godine u svetu fudbala označio je i početak novog prelaznog roka, najinteresantnije sporedne stvari u fudbalu! Iako je toko godina zimski transfer period bio "dosadniji" nego leti, ovoga puta bi moglo da bude drugačije, jer je na izlaznim vratima mnogih klubova veliki broj velikih zvezda. Mi smo vam izdvojili desetoricu fudbalera koji bi mogli da naprave "tektonske" poremećaje u januaru i za velike sume novca promene sredine

Luka Jović

Kako dani u januaru prolaze deluje da je Luka Jović sve bliži odlasku iz Madrida! Srpski napadač pao je u treći plan kod Zinedina Zidana, kako zbog loše forme kada igra, ali i zbog sve većeg broja povreda i rastanak je jedino logično rešenje, za obe strane. Jović je u julu 2019. stigao iz Ajntrahta za 65.000.000 evra, ali nije pokazao ni trunčicu onoga zbog čega su ga u Realu videli kao naslednika Karima Benzeme. 

Foto: ap photo

Spisak zainteresovanih je iz dana u dan sve duži, a kao glavni favorit spominje se Milan koji želi da dovede Jovića na pozajmicu. Tu su još i Herta i Ajntraht i Vulverhemton, ali Real koči čitav posao. Madriđani su rešeni da ga pošalju na pozajmicu, ali sa obavezom otkupa po isteku iste što ne odgovara klubovima koji žele Jovića, pogotovo što Real ne želi da spusti mnogo cenu u odnosu na ono što su uložili u napadača. Za sada niko nije spreman da rizikuje sa Jovićem i pristane na te uslove, ali ima još nešto više od 20 dana da jedna od strana popusti. 

Kristijan Eriksen

Bliži se kraj ljubavi Kristijana Eriksena i Intera, iako se krah dogodio mnogo ranije, pravila FIFA nisu dozvolili Dancu da napusti Milan i pokuša da se vrati na pravi kolosek, ali utisak je da će se to sigurno dogoditi u januaru! Neroazuri plaćaju 7.500.000 evra po sezoni za igrača koji ne igra, a koji je doveden kao kapitalno pojačanje u januaru prošle godine za 27.000.000 evra! Eriksen je potpisao četvorogodišnji ugovor ali od dolaska u Inter karijera je krenula nizbrdo. 

Foto: reuters

Kada je Maurisio Poketino promovisan kao novi trener PSŽ-a pojavila se priča da je Argentinac zainteresovan da ponovo radi sa danskim velemajstorom. Inter je zainteresovan za trampu sa "svecima" i traže Leandra Paredesa, ali Argentinac nema nameru da se vraća u Seriju A. 

Kao potencijalna nova destinacija pominje se London, ali ovoga puta Arsenal, kao i Valensija, koja sigurno nema novca da plati Eriksena, te je to nemoguća misija. 

Dele Ali

Košmarna sezona za Dele Alija u Totenhemu! Englez je tokom jeseni upisao svega četiri nastupa u Premijer ligi i nešto manje od 80 minuta na terenu govori u prilog da je vreme za rastanak sa Totenhemom. Žoze Murinjo ne računa na njega, to je postalo svima jasno, ali nekadašnji fudbaler MK Donsa važi za veoma vrednu "robu" na fudbalskoj berzi. Kada je reč o potencijalnim destinacijama tu su Pari Sen Žermen, koji je iskočio u prvi plan posle dolaska Maurisija Poketina, pominjao se i Arsenal, ali je teško očekivati da će Ali preći u redove direktnog rivala. 

Foto: Reuters

"Transfermarkt" ga procenjuje na 38.000.000 evra, a šanse da se preseli na "Park Prinčeva" iz dana u dan rastu. Svakako da je dodatni motiv za Alija i Evropsko prvenstvo koje je na programu ove godine, a ukoliko želi da se nametne Geretu Sautgejtu mora da menja klub i ode negde gde će imati minutažu. 

Dijego Kosta

Verovatno najtraženiji slobotni fudbaler u ovom trenutku je Dijego Kosta. Posle rastanka sa Atletikom uz sporazumni prekid saradnje slobodan je u izboru nove sredine, a kako stvari stoje lako bi mogao da se vrati u Premijer ligu! Arsenal je najviše zainteresovan za Brazilca, a kako u "džentlmenskom dogovoru" sa Atletikom stoji da ne sme da pojača direktnu konkurenciju jasno je da Arsenal ispunjava i taj zahtev. "Topdžije" su mirno čekale rasplet događaja sa Atletikom i sada je pravo vreme da krenu u realizaciju transfera. 

Foto: Reuters

Kosta bi Arsenalovom napadu, koji deluje poprilično "jalovo" iako ga čine PPjer-Emerik Obamejang i Aleksandr Lakazet, mogao da donese svežinu i dodatni kvalitet i predstavlja pravo pojačanje za Mikela Artetu. Pored "topdžija" za njegove usluge raspituju se i Vulvsi koji imaju problema zbog povrede Raula Himeneza i hitno im je potreban napadač Kostinih karakteristika. Prednost "vukova" je Žorž Mendeš koji je zastupnik 32-godišnjeg Brazilca i koji bi mogao da ubrza dogovor ukoliko obe strane budu zainteresovane. 

Muhamed Salah

Egipatski velemajstor koji je potpunu fudbalsku afirmaciju stekao u Liverpulu sve više se nalazi u pričama španskih medija, ali ne samo zbog dobrih partija na "ostrvu" već i zbog velikog interesovanja Real Madrida da ga dovede u svoje redove. 

Foto: Reuters

Poslednjih nedelja Salah je u padu forme, kao i ceo Liverpul, deluje nezadovoljno, a imao je i jedan ispad prilikom izmene, kada je pokušao da se suprotstavi Jirgenu Klopu. Pitanje je naravno, koliko je Liverpul spreman da se odrekne jednog od glavnih šrafova u mašineriji "redsa", ali i ukoliko jeste koliko bi to koštalo "kraljevski klub". 

Po "Transfermarktu" Salah vredi 120.000.000 evra, ali Liverpul ga sigurno neće pustiti bez tridesetak miliona više, što bi stvorilo prostora za Klijana Embapea.

Kilijan Embape

Iako je klub sa "Enfilda" poslednjih sezona pametno ulagao i nije se razbacivao, utisak je da je došlo vreme da "redsi" aktiviraju pravu bombu u svetu fudbala! Sve su glasnije priče o odlasku Muhameda Salaha iz Liverpula u Real Madrid, ali kako prenosi "Lekip" Liverpul je spreman da nadomesti njegov odlazak. Kao prva meta ukoliko Egipćanin napusti "Enfild" spominje se Kilijan Embape iz Pari Sen Žermena.

Foto: Reuters

Embape važi za jednog od najboljih fudbalera današnjice, a utisak je da je prerastao francusku ligu, u kojo, uz dužno poštovanje, PSŽ može da osvoji titulu bez previše muke. Francuz je spreman za novi izazov, ali je pred njim čini se teška odluka, ostati u Parizu i pokušati sa "svecima" da se osvoji Liga šampiona ili oprobati se i van domovine. 

Pored Liverpula za njega je zainteresovan i Real Madrid, ali teško je za očekivati da će "blankosi" moći da prijušte i Salaha i Embapea koji vredi 180.000.000 evra!

Pol Pogba 

Kada je agent Pola Pogbe, Mino Rajola rekao da je Francuz završio svoje u Mančesteru počele su priče gde bi stameni vezista mogao da nastavi karijeru. Kako prenosi "Daily Star Sunday" Pari Sen Žermen je ozbiljno zainteresovan za usluge Pola Pogbe. 

Foto: Tanjug/AP

Francuz od povratka na "Old Traford" ne pruža partije kakve su se od njega očekivale, često je na udaru novinara i navijača, a obzirom da mu ugovor ističe za godinu i po dana, januar je poslednja šansa da Mančester povrati veći deo uloženog u njegov ugovor. 

Pored Pari Sen Žermena, Real Madrid je izuzetno zainteresovan za njegove usluge, poznato je koliko Zidan ceni visokog vezistu, ali pitanje je da li je Florentino Perez spreman da se "kocka" sa Pogbom kojeg prati epitet "lošeg momka". Opcija je i povratak u Juventus gde je Francuz pružao najbolje partije u karijeri. 

David Alaba

Iako transfer Austrijanca neće predstavljati "BUM" na svetskoj fudbalskoj sceni jer će se dogoditi tek na leto, izuzetno je interesantna "sapunica" koja se stvarila oko Davida Alabe. Bajernov univerzalac odbio je da produži ugovor sa Bavarcima jer je želeo veću platu, a kako mu ugovor ističe 30. juna on je već sada slobodan u izboru novog poslodavca bez da se minhenski gigant išta pita. 

Foto: Reuters

Alaba je želeo da dobije veću platu nego do sada, ali su Bavarci to odbili i Austrijanac je rešio da promeni klub. Za njegove usluge svi su zainteresovani, ali nisu svi u mogućnosti da plate onoliko koliko Alaba traži. Čelsi, Liverpul, Junajted, Siti i Real su glavni timovi koji se spominju kao potencijalne destinacije, ali je utisak da je madridski klub najbliži dogovoru. Da stvar bude još smešnija, Alaba bi u Madridu igrao za manje pare nego u Bajernu...

Serhio Ramos

Slična priča kao i sa Davidom Alabom! Ramos je ušao u poslednjih šest meseci ugovora i može da pregovara sa drugim klubovima. Real želi da zadrži kapitena, ali ne po svaku cenu, a u slučaju Raula i Kasiljasa videlo se da Madriđani neće tolerisati ničiju nedisciplinu. Problem je u formi ugovora, Ramos želi odmah trogodišnju saradnju sa istom platom, dok Real hoće drugačije uslove. 

Foto: Reuters

Madriđani su spremni da daju ugovor na godinu dana, sa mogućnošću da se isti produži na još toliko, iako Ramos ima pune 34 godine još uvek je izuzetno cenjen i slovi za jednog od najboljih štopera na svetu te bi vrlo lako mogao da nađe novo utočište i to van Španije. Za kapitena Reala zainteresovan je Juventus i Pari Sen Žermen, a nema sumnje da oba kluba imaju sredstava da ispune visoke prohteve. 

Usem Auar

Još jedan od onih koji su ponikli u omladinskoj školi Liona i koji sada važe za najveće talente evropskog fudbala - Osem Auar. Mladi Francuz je tokom leta već završio transfer u Juventus, cena je bila 50.000.000 evra i jednogodišnja pozajmica Federika Bernardeskija, ali je Italija odbio da se otisne put Francuske te je posao propao. Druga destinacija bila je Arsenal, ali "topdžije" nisu bile spremne da plate toliki novac za Auara, ali su ga na kraju dali za Tomasa Partija. 

Auar je tokom jeseni imao ispada, bio je sankcionisan od strane kluba i rešen je da napusti Lion u januaru, Juventus je još uvek zainteresovan, kao i Arsenal, ali se sada u trku uključila i Barselona, mada obzirom na finansijske probleme Bavaraca teško je poverovati da će biti srpemni da plate toliko za mladog Francuza. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 3 godine

Januarski prelazni rok je uglavnom za neuspjesne one koji se nisu pokazali - dokazali tako da to nisu nikakve bombe . Vec popravni za skupo placene radnike koji ne prave svoju normu .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija