• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2021

13:00

BIVŠI FUDBALER ŠVERCOVAO 34.000 TABLETA EKSTAZIJA! Tvrdi da je igrao za Zvezdu, čeka ga robija!

Fudbal

BIVŠI FUDBALER ŠVERCOVAO 34.000 TABLETA EKSTAZIJA! Tvrdi da je igrao za Zvezdu, čeka ga robija!

Podeli vest

Srpski državljanin Dragan C. (29), koji tvrdi da je bivši fudbaler Crvene zvezda, osuđen je pred sudom u Nemačkoj na dve godine i šest meseci zatvora zbog šverca 34.000 tablete ekstazija

Narkotici su pronađeni u njegovom kamionu u avgustu prošle godine, prenosi Blic. Nemački carinici su na carini u nemačkom gradu Koblenc, tokom provere kamiona koji je vozio Dragan C. pronašli drogu. Prema dokumentima u hladnjači vozila trebalo je da se nalazi keks za transport u Jugoistočnu Evropu. 

Prilikom pretresa je postao nervozan, a u kamionu su pored ekstazija pronađene i četiri vreće od po jednog kilograma belog praha koji se koristi za uvećavanje količine kokaina.

- Prilikom provere torbi, kontrolori su potom pronašli razlog za nervozu, tačnije 15,3 kilograma tableta ekstazija. Ružičaste i zelete tablete bile su spakovane u nekoliko prozirnih kesa. Zaplenjena roba imala je uličnu vrednost preko 250.000 evra - rekli su ranije policajci sa carina, pišu nemački portali.

Foto: MUP Srbije

Ekstazi, Ilustracija

Dragan C. je nakon zaplene uhapšen i od tada se nalazio u pritvoru. Na suđenju je priznao krivično delo, ali nije želeo da daje bilo kakve informacije o ljudima koji stoje iza narudžbina, iz straha za sebe i svog poslovnog partnera.

Prema pisanju nemačkih medija, Dragan C. je na sudu izjavio da je ranije bio profesionalni fudbaler u Crvenoj zvezdi, ali da je zbog povrede morao da završi karijeru. Navodno se od tada bavi prevozom robe.

"Srpski telegraf" je kontaktirao Crvenu zvezdu iz koje je poručeno "da se ne sećaju mladića sa imenom Dragan C. i da zato ne znaju ni druge detalje o njemu". 

Dragan C. je na sudu ispričao da je dugovao 5.000 evra zbog kockarskih dugova, zbog čega je pristao da obavi posao za narko-dilere. Draganov advokat je na pitanje sudije zbog čega on nije podigao kredit za dugove, odgovorio da to nije legalan kazino kakve obično viđamo, već da je novac dobijao od "određene gospode". On je navodno deo duga hteo da isplati sa 1.500 evra, koje je trebalo da dobije za prevoz droge. Sada se zbog gubitka 34.000 tableta plaši da će se suočiti sa odmazdama. Presuda na koju je osuđen Dragan C, još nije pravosnažna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija