• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.01.2021

07:18

"IBRAHIMOVIĆ I 28 RAZBOJNIKA"!  Milan HARA Serijom A! Ibra nije NAJVEĆA opasnost! ZVEZDO čuvaj se!

Fudbal

"IBRAHIMOVIĆ I 28 RAZBOJNIKA"! Milan HARA Serijom A! Ibra nije NAJVEĆA opasnost! ZVEZDO čuvaj se!

Podeli vest

Milan je apsolutni lider Serije A, ipak, da je to sve stvar timskog duha pokazuje podatak da je uvek neko drugi vukao ceo tim

U utorak ste mogli da čitate o svim igračima koje Milan "juri" tokom januara kako bi Stefano Pioli tokom proleća imao jači tim nego jesenas. Od juče promenilo se to da je Mandžukić i zvanično "rosoner", ali kada se pogledaju timske statistike igrači sa "San Sira" dominiraju iz nedelje u nedelju! 

Za sada je odigrano 18. kola, Milan je, na iznenađenje mnogih, prvi na tabeli, Piolijeva četa grabi ka Skudetu i prekidu Juventusove dominacije, a samo dva puta je "rosonerima" izmaklo mesto u timu kola italijanske elitne divizije! 

Foto: ap photo

Sezona je počela na najbolji mogući način, Ibrahimović je sa dva gola predvodio "rosonere" do pobede protiv Bolonje, dobio je mesto u timu kola i tako nagovestio bajkovitu sezonu Milana u kojoj su u svakoj rundi takmičenja, sem u drugom i 16., imali makar jednog igrača koji je bio najbolji tog "vikenda" u Seriji A! 

Najviše puta u timu kola našao se Rafael Leao, a sjajnu sezonu nagovestio je protiv Specije! Portugalac je postigao dva gola, pokazao zrelost i napredak u odnosu na godinu ranije, a saradnja sa Ibrahimovićem i od njega je napravila boljeg igrača! 

Foto: Tanjug/AP

U četvrtom kolu igrao se derbi Dela Madonina, a Ibrahimović je dva puta zatresao mrežu Milana i doneo pobedu u gradskom derbiju za četvrtu pobedu u sezoni. Sa razlogom je proglašen igračom kola, a svoje mesto našao je i u 11 najboljih u četvrtoj rundi!

Foto: Tanjug/AP Photo

Iako je Ibrahimović nastavio svoj golgeterski niz i protiv Roma sa dva gola, Rafael Leao našao se u timu kola u petoj rundi takmičenja! Protugalac je sjajno sarađivao sa švedskim veteranom i namestio mu je gol, a potom je asistirao i Salemakersu. 

U 6. i 7. Milan je u timu kola predsavljao Frank Kesi! Stameni vezista je protiv Udineza postigao prvi gol, da bi protiv Verone pretrčao najviše kilometara i spasio tim poraza, a nakon njegovog šuta Menjani je postigao autogol. 

Foto: Reuters

U osmom kolu "rosoneri" su gostovali Napoliju na "San Paulu", a Zlatan Ibrahimović doneo je prvu pobedu Milanu podno Vezuva posle 11 godina! Sa dva gola predvodio je svoj tim, ali se pred kraj meča i povredio što ga je sklonilo iz tima na deset utakmica u Seriji A.

Foto: Tanjug/AP

Nakon velike pobede nad Napolijem, Milan je dočekao Fiorentinu, a Romanjoli je pogodio mrežu rivala za vođstvo u 17. minutu susreta! "Pojeo" je Vlahovića, Rebića, Kaljehona i ostale Violine napadače i zasluženo se našao u timu kola! 

Sjajnu formu Kesi je nastavio već u duelu protiv Sampdorije pošto je u 45. minutu sa "kreča" doveo Milan do prednosti! Bilo je to dovoljno da se po treći put nađe u timu kola, da bi u 11. Ernandez bio izabran za najboljeg desnog beka! Milan je dočekao Parmu, malo je falilo da budu poraženi, a Francuz je sa dva prelepa gola sačuvao bod na "San Siru". 

Foto: reuters

Usledile su dve utakmice koje je obeležio Rafael Leao, pošto je protiv Đenove, iako bez konkretnog učinka, bio najbolji igrač Milana, da bi već posle šest sekundi na meču protiv Sasuola postigao najbrži gol u istoriji Serije A te je bio najbolji igrač i u 12 i u 13. kolu. 

Nakon dve "lakše" utakmice, na megdan Milanu stigao je Lacio, a magiju po "San Siru" prosuo je Hakan Čalhanoglu koji je asistirao kod dva gola, a treći sam postigao, te je u 14. kolu bio izabran za najboljeg ofanzivnog veznog! Usledila je utakmica sa Beneventom, očekivalo se da će Milanezi rutinski slaviti, ali je crveni karton Tonalija zakomplikovao posao "rosonerima". Kestenje iz vatre morao je da vadi Donaruma koji je odbranio penak Kapraniju, ali i Simon Kjaer koji se vratio iz povrede i držao kompletnu odbranu Milana, te su obojica bili u timu kola. 

Foto: Reuters

U 16. kolu Milan je bez devet prvotimaca dočekao Juventus, "rosoneri" su doživeli prvi poraz u sezoni. Braim Dijaz bio je najbolji igrač protiv Torina, sjajna asistencija za Leaoa, a potom je i penal skrivljen na njemu koji je Kesi realizvao i doneo pobedu timu Stefana Piolija. Španac je sjajnom partijom poritv "bikova" zaslužio mesto u timu 17. kola, a društvo mu je pravio Leao koji je postigao peti gol u Seriji A.  

Foto: ap photo

Ponedeljak je bio dan povratka Zlatana Ibrahimovića u tim, a sjajni Šveđanin je sa dva gola doneo pobedu svom timu protiv Kaljarija! Pored njega u tim kola su svrstani i Dijego Dalot i Davide Kalabrija. 

Po svemu sudeći Milan u svakom trenutku ima barem jednog raspoloženog igrača, Ibra kada je u timu svi su za KLASU bolji nego bez njega, sada je stigao i Mario Mandžukić koji će svojim iskustvom pomoći Milanovim klincima. Ipak, tokom grupne faze videlo se da je Milanov fokus na Seriji A, te će Zvezda sigurno imati svoje šanse protiv "rosonera", ali najbolje neće biti dovoljno dobro za pobedu protiv razbuđenog lava! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija