• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

02.02.2021

08:59

MESI DONOSI BARSELONI MNOGO VIŠE OD 555 MILIONA EVRA! Kandidat za predsednika Barse otkrio nove detalje!

Fudbal

MESI DONOSI BARSELONI MNOGO VIŠE OD 555 MILIONA EVRA! Kandidat za predsednika Barse otkrio nove detalje!

Podeli vest

Leo Mesi donosi trećinu prihoda kluba, osam od deset prodatih dresova su njegovi, on je neprocenjiv. Da ne pominjemo da je postigao 650 golova i osvojio četiri titule prvaka Evrope, kaže Laporta

Lionel Mesi (33) donosi Barseloni mnogo više novca nego što zarađuje, kaže Đoan Laporta, najozbiljniji kandidat za novog predsednika katalonskog kluba!

Ugledni španski list "Mundo" objavio je u nedelju ugovor slavnog napadača, prema kojem mu je Barsa u prethodne četiri godine isplatila 555.237.619 evra, a Laporta ističe da je taj poverljivi dokument novinarima dao neko iz kluba i da je to velika sramota!

Biće posla za sud

Oni koji su dali Mesijev ugovor novinarima moraće krivično da odgovaraju
Đoan Laporta, kandidat za predsednika Barselone

 

Barselona je trenutno u ogromnim finansijskim problemima, duguje oko 1,2 milijarde evra i mnogi smatraju da su pojedinci iz kluba objavljivanjem Mesijevog ugovora želeli da optuže Argentinca za ekonomsku propast.

Mesi donosi Barsi trećinu godišnje zarade

Laporta, međutim, ističe da je Barselona pred bankrotom jer je loše vođena, a ne zbog Mesijevih primanja. Prema njegovim rečima, napadač klubu donosi trećinu godišnje zarade i trebalo bi ga zadržati po svaku cenu. Mesiju ugovor ističe u junu ove godine i već sad ima pravo da pregovara sa drugim klubovima.

Foto: Reuters

Lionel Mesi



- O Leu mogu da se kažu samo dobre stvari, a jedna od njih je da on donosi Barseloni mnogo više novca nego što je košta. Obavili smo istraživanje zajedno sa njegovim finansijskim menadžerom i došli smo do zaključka da Mesi donosi trećinu Barsinih prihoda. Osam od deset prodatih dresova Barselone su Mesijevi, on je neprocenjiv. Tu je i sportski doprinos, tu je njegovih 650 golova koje je postigao, četiri Lige šampiona i mnogo drugih osvojenih trofeja - naglasio je Laporta gostujući na Radio Katalunji.

Slobodan ako se Katalonija otcepi

 

Jedna od klauzula u ugovoru Lionela Mesija, koji je "Mundo deportivo" okarakterisao kao faraonski, odnosila se na to da Argentinac može besplatno da napusti klub. Takav scenario bio je predviđen u slučaju da se Katalonija otcepi od Španije, pa Barselona više ne bude imala pravo da igra Primeru. Osim te klauzule, sve ostale odnosile su se na to kako Mesi može da zaradi još novca na osnovnu platu.

 

Čovek koji se nada da će već od marta upravljati katalonskim gigantom poslao je Mesiju poruku podrške. On ističe da će pokušati da ga zadrži i uveren je da jedan od najboljih igrača u istoriji ne želi nigde da ide.

- Poslao sam Mesiju poruku čim sam video tekst u "Mundu" i rekao sam mu da ne pridaje značaj tome. Svi želimo da ostane u Barseloni i učiniću sve da ga zadržim. Imam informaciju da bi on želeo da ostane, ali mu je važno da vidi dugoročni plan i uveri se da ćemo učiniti sve kako bismo bili konkurentni u borbi za titulu i Ligu šampiona - objasnio je Laporta.

Traži odgovornost

Laporta, koji je vodio Barselonu od 2003. do 2010. godine, najavio je da će tražiti da krivično odgovaraju svi koji su dali Mesijev ugovor novinarima.

- Pogrešno je predstavljati Mesija kao simbol propasti kluba, a upravo je to bila nečija ideja. Upućeni dobro znaju da je klub prethodnih godina loše vođen i da nije uspeo da se konsoliduje još od 2017. godine, nakon odlaska Nejmara u Pariz Sen Žermen. Uvid u Mesijev ugovor imali su predsednik, direktor, zaposleni u ljudskim resursima, pravni savet i rukovodstvo španske lige, gde su zavedeni svi ugovori igrača. Onaj ko je pustio Mesijev ugovor u javnost moraće krivično da odgovara - zaključuje Laporta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija