• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2021

21:05

ZIMSKI PRELAZNI ROK - ZIMSKI SAN! Koronavirus UNIŠTIO klubove! Top 10 transfera u januaru! Fudbaler Partizana među najskupljima!

Fudbal

ZIMSKI PRELAZNI ROK - ZIMSKI SAN! Koronavirus UNIŠTIO klubove! Top 10 transfera u januaru! Fudbaler Partizana među najskupljima!

Podeli vest

Zimska fudbalska pijaca dugo nije bila dosadnija, a sve zbog koronavirusa! Predstavljamo vam deset najskuplje plaćenih fudbalera u 2021. godini

Pandemija virusa korona ostavila je dubok trag u svim društvenim slojevima, a to se posebno odrazilo na fudbal. Poslednjih meseci sa raznih strana se može čuti da je poslovanje klubova značajno otežano sa nedostatkom profita od prodaje karata. Jedan od najvećih klubova današnjice Barselona nalazi se u veoma nezavidnom položaju, dug prelazi milijardu evra, mada više zbog lošeg poslovanja u prošlosti nego zbog koronavirusa, ali bilo kako bilo korona je usporila razvitak klubova. Liverpul je do poslednjeg dana čekao rasplet situacije sa Matipom kako ne bi rizikovali i davali pare na bezpotrebna pojačanja, ali su na kraju morali da reaguju te su na "Enfild" stigli Ozan Kabak iz Šalkea (pozajmica sa pravom otkupa) i Ben Dejvis pojačanje iz Prestona. 

 

 

Korona je naterala sportske sektore širom sveta da pametnije i pažljivije ulažu. Tokom leta je bilo i po neko zvučno pojačanje, ali je u januaru većina klubova mirovala. 

Tokom prelaznog roka nije odjeknula ni jedna prava transfer "bomba", a najskuplje plaćen igrač je Said Benrama koji je još letos kaparisan Brentfordu. Vest Hem imao opciju da čeka do juna i ispuni obavezu u ugovoru za pozajmicu, ali su "čekićari" odlučili da odmah iskeširaju 23.100.000 evra i završe posao već u prvim danima 2021.

 

 

Drugi najskuplji posao bio je odlazak Sebastijana Halera iz Vest Hema. Francuski napadač je za 22.500.000 evra otišao u Ajaks i tako postao najskuplji fudbaler u istoriji Eredivizije. Dok je "bronzu" dobio Amad Dialo za kojeg je Mančester junajted izdvojio 21.000.000 evropskih novčanica u transferu iz Atalante. 

Dokaz da je u januaru bilo manje novca u opticaju lako je dokaziva. Ukoliko se pogleda prvi mesec 2020. godine jasno je da tada klubovi nisu vodili računa o rashodima jer su verovali u siguran dobit novca od prodaje ulaznica. Najskuplje plaćen bio je Bruno Fernandez koji je iz Sportinga u Mančester junajted prešao za 55.000.000 evra, prati ga Dejan Kuluševski za čije je usluge Juventus platio 35.000.000 evra. 

Treće mesto po ceni dele Stiven Bergvajn i Rejner koji su u Totenhem, odnosno Real prešli za okruglno 30 miliona. 

Kada je reč o januaru 2019. on je bio još "efikasniji" sa transferima. Čelsi je kaparisao Pulišića i platio Borusiji Dortmund 64.000.000 evra, Paulinjo je otišao u Gvandžu Evergrande za 42.000.000 evra, a Leandro Paredes u PSŽ za 40.000.000 evra. 

Foto: Tanjug/AP

Prva zvezda prelaznog januarskog prelaznog roka 2021. bio je Dominik Soboslai koji je iz RB Salcburga prešao u bratski Lajpcig za 20.000.000 evra. Iako su "bikovi" iz Austrije za njega tražili više novca, dobri odnosi dva kluba su umanjili visinu transfera, te je Soboslaj tek četvrti na lestvici. 

Peti je Krepin Diata, brzonogi napadač iz Senegala pojačao je Monako, a klub iz kneževine za njega je morao da izdvojio takođe 20.000.000 evra. Brati ga Nikolo Rovela koji je iz Đenove prešao u Juve, ali je njegov transfer brava "sapunica".

Mladi Italijan je kupljen za 18.000.000 evra i ostavljen na pozajmici, dok je Đenova za 10.000.000, odnosno 8.000.000 evra iz "stare dame" dovela Portanovu i Petrelija. Kada se sve stavi na "papir", realnije zvuči da je reč o razmeni igrača, ali je "stara dama" ponovo uspela da izmanipuliše zakone i ostane čista pred finansijskim fer-plejom. 

"Top 10" dopunjuju Paulinjo (16.000.000, Sporting), Morgan Sanson (15.800.000, Aston Vila), Džefri Kondogbija (15.000.000, Atletiko Madrid), te Pedro (14.000.000, Flamengo).

Foto: Starsportphoto

Javnosti u Srbiji sigurno da je zanimljivo da je Filip Stevanović 18 na listi najskupljih igrača u januaru pošto je za njega Mančester siti platio Partizanu 8.000.000 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija