• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2021

11:12

SRBIJA O OVOME PRIČA, SVE JE IZAŠLO NA VIDELO! Tumbaković bez dlake na jeziku o Joviću, Mitroviću, Gudelju...

Fudbal

SRBIJA O OVOME PRIČA, SVE JE IZAŠLO NA VIDELO! Tumbaković bez dlake na jeziku o Joviću, Mitroviću, Gudelju...

Podeli vest

Doskorašnji selektor Srbije, koji nije uspeo "orlove" da odvede na Evropsko prvemstvo, Ljubiša Tumbaković, za to vreme, pripremio je izveštaj za Fudbalski savez Srbije u kojem je govorio o svom mandatu na toj poziciji

Do početka novih kvalifikacija ostalo je malo više od mesec dana, a Ljubiša Tumbaković još nije dobio naslednika.

Vreme prolazi, prvi pik FSS je Dragan Stojković Piksi, a Ljubiša Tumbaković je njemu ili nekom drugom objasnio šta ga čeka kada preuzme "orlove". 

Tumbaković je u izveštaju govorio o prevelikom uticaju privatnih trenera, problemima sa dsciplinom, ali i o fudbalerima sa kojima je sarađivao, opisujući šta je od njih Srbija dobila i šta bi tek mogla da očekuje. 

Mitrović je vođa generacije

- Profesionalnim odnosom i sportskim vaspitanjem nameće se kao jedan od čvrstih modela srpskog reprezentativca. U situaciji da podjednako kvalitetno igra na više pozicija - bile su Tumbakovićeve reči upućene Nemanji Gudelju.

Foto: Starsportphoto©

Nemanja Gudelj

 

Kao predvodnika novog talasa Srbije, Tumbaković vidi Aleksandra Mitrovića.

- Bez obzira na to što nije uspeo da pruži očekivano, odnosom prema reprezentaciji ispoljava karakteristike koje bi mogle da okarakterišu da poseduje ličnost u stanju da predvodi nove generacije.

Jović vredan ulaganja

Za Predraga Rajkovića je istaknuto da bi u njegovu stabilnost na golu valjalo ulagati, dok se potom osvrnuo na Luku Jovića.

- Iza Luke Jovića je teška godina u profesionalnom smislu. Novembarskim okupljanjem pokazao je da je vredelo ulagati u njega, kao i da je za ovog mladog igrača Reala iz Madrida imalo smisla učiniti sve pedagoške mere kako bi ostao deo reprezentacije Srbije - napisao je Ljubiša Tumbaković u izveštaju s kraja 2020. godine.

Foto: Starsportphoto

Luka Jović

 

Milinković-Savić osporavan

Tumbaković je hvalio Mihaila Ristića za nastupe protiv Norveške i Turske, Nemanju Radonjića je razumeo zbog problema sa povredom, dok je za Dušana Vlahovića istakao da je "budućnost reprezentacije". Potom su usledile i reči o jednoj od najvećih zvezda Srbije.

- Sergej Milinković-Savić je često osporavan i precenjivan. "Uživa" u igri, potezima pravi razliku u odnosu na ostale igrače savremenog fudbala. Potezima protiv Norveške i Turske potvrdio je vrednost - rekao je Tumbaković, pre nego što je izveštaj o pojedincima podvukao pričom o Filipu Đuričiću i Darku Lazoviću.

Foto: Starsportphoto

 

- Prvi je periodično pozivan u reprezentaciju… Direktnošću i konkrentnošću nedostajao je timu. Lazović je iskusan igrač, nedostajao je ekipi. U narednom periodu može na visokom nivou da odigra utakmice, u interesu tima u celini - napisao je Ljubiša Tumbaković.

Tumbaković je podsetio da je FSS angažovao Andreju Milutinovića, koordinatora za fizičku pripremu i oporavak igrača svih selekcija, na čiji predlog su angažovani prof. dr Milinko Dabović, Nemanja Božić i Ilija Rosić. Upravo ovo je bila jabuka razdora struke.

- Zbog nedovoljno kvalitetne komunikacije, raspodele posla i odgovornosti koordinatora za fizičku pripremu i oporavak Andreje Milutinovića, došlo je do pojave paralelnog stručnog štaba i paralelnog trenažnog procesa - podvukao je Ljubiša Tumbaković u izveštaju


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija