• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2021

07:11

NASTAVLJA SE SUPERLIGA! Zvezda favorit za titulu, Partizan i Vojvodina vrebaju šansu! Nikad žešća borba za opstanak

Fudbal

NASTAVLJA SE SUPERLIGA! Zvezda favorit za titulu, Partizan i Vojvodina vrebaju šansu! Nikad žešća borba za opstanak

Podeli vest

Prolećni deo sezone Superlige Srbije počinje ove nedelje, a premijerni meč je na programu već u petak, kada će na "Karađorđu" snage odmeriti Vojvodina i TSC u derbiju 20. kola

U prvom delu sezone je odigrana tačno polovina šampionata, a uoči nastavka je jasno da je glavni favorit za titulu aktuelni prvak Srbije Crvena zvezda.

BORBA ZA TITULU

Izabranici Dejana Stankovića su jedini tim u ligi koji ne zna za poraz i imaju skoro savršen učinak sa 17 pobeda i dva remija, odnosno 53 boda. Prema tome, klub sa "Marakane" krupnim koracima grabi ka četvrtoj uzastopnoj tituli, a jedini izazivači bi na proleće mogli da im budu Partizan i Vojvodina.

Foto: Starsportphoto

Duel Filipa Stevanovića i Aleksandra Kataija na 163. "večitom derbiju"

Klub iz Humske trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli, sa devet bodova zaostatka u odnosu na večitog rivala. Pritom, Partizanu nikako u korist ne ide to što će se 164. "večiti derbi" igrati u Ljutice Bogdana, u 30. kolu Superlige. Ta utakmica bi trebalo da se odigra 7. aprila.

Jedina ekipa koja još ima koliko-toliko realne šanse da se nada superligaškom peharu je Vojvodina, koja ima dva boda manje od Partizana, a 11 od Crvene zvezde. Ipak, treba istaći da šanse "lalama" znatno smanjuje činjenica da će na proleće protiv oba rivala u borbi za tron igrati u Beogradu.

Foto: Starsportphoto

Dejan Zukić i Nenad Lalatović

BITKA ZA EVROPU

Naredne sezone Srbija neće imati predstavnika u Ligi Evrope, već će imati jednog u kvalifikacijama za Ligu šampiona i tri u kvalifikacijama za Ligu konferencija, novo UEFA takmičenje. Prema tome, ukoliko pretpostavimo da će mesto u Ligi šampiona i dva u Ligi konferencija zauzeti tri gore pomenuta kluba, u Superligi ostaje još jedna evropska viza.

Nju će izboriti pobednik nacionalnog Kupa ili četvrtoplasirani tim na tabeli državnog prvenstva. Dakle, ukoliko u najmasovnijem klupskom takmičenju u Srbiji trofej odnesu Zvezda, Partizan ili Vojvodina, borba za četvrto mesto će biti znatno uzbudljivija i imaće veliki ulog.

U ovom trenutku, četvrto mesto na tabeli drži Čukarički sa 35 bodova, ali "brđanima" za vrat dišu Spartak sa dva boda manje i Proleter koji ima 32. Takođe, svako pravo da se nada novom evropskom izletu ima i Radnički koji je trenutno na koti od 30 osvojenih bodova.

Foto: Starsportphoto

Detalj sa utakmice Čukarički - Radnički

SREDINA TABELE

Posle prvog dela sezone, na sredini tabele, u samo dva boda razmaka, nalazi se čak pet ekipa. Po 27 bodova su osvojili TSC, Radnik iz Surdulice i Voždovac, bod manje lučanska Mladost, a još bod manje Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Foto: Starsportphoto

Utakmica Voždovac - TSC na "krovu"

Te ekipe su trenutno daleko od Evrope, daleko i od borbe za opstanak, ali bi u slučaju dobre ili loše forme lako mogli da se nađu u tim situacijama. Prema tome, nema sumnje da će za njih od krucijalnog značaja biti prvih nekoliko prolećnih kola, posle čega će biti jasno šta im je cilj do kraja sezone.

BORBA ZA OPSTANAK

Na kraju, veliki problem je prošle godine napravila pandemija koronavirusa zbog koje je liga sa 16 ekipa proširena na 20, ali to je dodatno otežalo situaciju u ovoj sezoni. Naime, kako je Fudbalski savez Srbije odlučio da ekspresno vrati ligu na 16 timova, ove godine će iz elitnog ranga ispasti čak šest ekipa.

Na polovini sezone su u sigurnoj zoni sa po 21 osvojenim bodom ivanjički Javor i Novi Pazar, dok se ispod crte nalaze Napredak (18 bodova), Inđija (18), Rad (16), Zlatibor (15), Mačva (14) i Bačka (11).

Foto: Starsportphoto

Levi bek Rada Miloš Radivojević dribla igrače Novog Pazara

Sve ove ekipe su tokom zime odradile naporne i uspešne pripreme kako bi se što bolje spremile za najtežu borbu za opstanak godinama unazad u srpskom fudbalu, a ko je najbolje odradio posao biće jasno 19. maja kada će se odigrati poslednje kolo Superlige Srbije za ovu sezonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Parovi 20. kola Superlige Srbije

Petak

Vojvodina – TSC 16.30

Subota

Inđija – Čukarički 13.00

Metalac – Radnički 15.00

Radnik – Voždovac 15.00

Zlatibor – Spartak 15.00

Partizan – Napredak 17.00

Nedelja

Novi Pazar – Crvena zvezda 13.00

Bačka – Mačva 15.00

Javor – Mladost 15.00

Rad – Proleter 15.00

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija