• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2021

19:46

PUKLA TIKVA! Bajernova MAŠIRENIJA ostaje bez pogona!

Fudbal

PUKLA TIKVA! Bajernova MAŠIRENIJA ostaje bez pogona!

Podeli vest

Fudbaler Bajerna iz Minhena David Alaba najavio je danas da će na kraju sezone, posle 13 godina, napustiti taj klub, ali nije naveo gde će nastaviti karijeru

- Pre svega, želim novi izazov. Želim da se i dalje razvijam kao fudbaler - rekao je 28-godišnji austrijski fudbaler. Alaba će kao slobodan igrač napustiti Bajern, pošto mu na leto ističe ugovor.

On je to saopštio dva dana pošto je klub potpisao petogodišnji ugovor sa defanzivcem Dajom Upamekanom. Francuz će gotovo sigurno biti zamena za Alabu, koga je trener Hansi Flik koristio u odbrani.

Foto: AP/Photo

Uprava kluba je pregovarala sa Alabinim predstavnicima o novom ugovoru, ali je u novembru na iznenađenje mnogih posao propao. Austrijanac je rekao da finansijski razlozi nisu bili odlučujući prilikom odluke o odlasku.

- Mislim da imam još četiri, pet, šest, sedam godina fudbala. Želim da izvučem najbolje iz njih. Nije bila laka odluka napustiti osvajača triple krune - dodao je on.

Alaba je osvojio devet šampionskih titula u Bundesligi, šest trofeja Kupa i dve Lige šampiona.

- Naravno da želimo uspeh. Uradiću sve da pomognem ekipi do kraja sezone i dam sve od sebe. To je moj cilj i cilj kluba, da budemo uspešni svake godine. To je ono što definiše fudbalski klub Bajern - naveo je on.

Foto: Reuters

- Još nisam odlučio gde ću otići, to će uskoro biti poznato. Ovih 13 godina se ne mogu opisati rečima. To je bio divan period i na tome sam veoma zahvalan - dodao je Alaba.

Alaba je odigrao 415 utakmica za Bajern, postigao je 33 gola i imao je 50 asistencija. Pojedini mediji preneli su da su za Alabu zainteresovani Real Madrid, te da je usmeni dogovor postignut, ali za sada nema potvrde transfera. Pored Blankosa za unverzalca zainteresovani su još Barselona i Pari Sen Žermen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija