• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2021

09:01

BRITANCI HOĆE I EURO I MUNDIJAL! VAKCINACIJA IDE ODLIČNO! Evo kolike su im šanse...

Fudbal

BRITANCI HOĆE I EURO I MUNDIJAL! VAKCINACIJA IDE ODLIČNO! Evo kolike su im šanse...

Podeli vest

Korona virus je poremetio ceo svet, a sport je pretrpeo velike promene i posledice. Neke države morale su da se "zaključaju" pa se postavlja logično pitanje, da li će Evropsko prvenstvo u fudbalu, planirano za naredno leto, morati da promeni svoj format

Kako trenutno stoje stvari, pomeranja fudbalskog Evropskog prvenstva verovatno neće biti. Premijer Velike Britanije, Boris Džonson izjavio je da će njegova zemlja  rado preuzeti organizaciju većeg broja utakmica, a možda i svih! 

Britanski premijer je takođe najavio da će se kandidovati da bude domaćin Svetskog prvenstva 2030. godine! Sedam mečeva predstojećeg Eura biće odigrano na Vembliju! Predviđeno je da se na tom mestu igraju oba polufinala i finale.

Vakcinacija ide bolje no što se očekivalo i Velika Britanija je tokom vikenda prebacila broj od 20.000.000 vakcinisanih ljudi. Vlada je već pozvala sve ljude starije od 60 godina da se vakcinišu, namerava da ubrza ceo taj proces i da od 17. maja stadioni u Engleskoj ponovo budu otvoreni za navijače.

Mislim da je Velika Britanija pravo mesto za održavanje takvog spektakla. Ovo je dom fudbala, i islim da bi to bilo sjajno za našu zemlju. Sve je trenutno na odluci UEFA. Mi smo svakako domaćini Eura. Domaćini polufinala i finala. Ako žele da se i drugi mečevi igraju kod nas, mi smo za – rekao je Džonson.

Prema planu, prvenstvo je bilo planirano da se održi u 12 gradova u 12 zemalja između 11. juna i 11. jula, ali to bi iziskivalo velike troškove.

Treba napomenuti da je Velika Britanija uz Srbiju najbolja u Evropi, kada je reč o vakcinaciji stanovništva. Uz to Britanci žele da se dokažu i organizaciji Mundijala 2030. godine zajedno sa Republikom Irskom!Predviđeno je da obezbede 2.800.000 funti (oko 3.500.000 evra) kako bi se zemlja promovisala i potpomogla kandidatura.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija