• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.03.2021

11:39

ENGLESKA TUGUJE! PREMINULA LEGENDA LIVERPULA! Na njega potrošena REKORDNA suma... Bio je ljubimac navijača!

Fudbal

ENGLESKA TUGUJE! PREMINULA LEGENDA LIVERPULA! Na njega potrošena REKORDNA suma... Bio je ljubimac navijača!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Liverpula Ijan Sent Džon umro je u 82. godini, saopštio je engleski klub

Sent Džon je umro u ponedeljak posle duže bolesti...

On je bio član čuvene Liverpulove generacije pod vodjstvom Bila Šenklija šezdesetih godina prošlog veka i za to vreme odigrao je 425 utakmica i postigao 118 golova. Na Enfild je došao iz Madervela za tadašnji klupski rekord od 37.500 funti.

Zbog dobre i efikasne igre u Madervelu tražili su ga brojni klubovi, ali je on prešao u Liverpul i brzo je postao ljubimac navijača.

 

 


U legendarne priče fudbalskog kluba Liverpul spada i priča o dovodjenju Sent Džona na Enfild. Kada je uprava oklevala da potroši rekordnu sumu za dovodjenje Sent Džona, trener Bil Šenkli rekao je: "Ne možemo da priuštimo da ga ne kupimo".

 

 

 

 

Možda i najsvetliji trenutak njegove karijere u Liverpulu bio je na Vembliju 1965. godine kada je u finalu FA kupa protiv Lidsa u produžecima postigao pobedonosni gol za 2:1. To je bio prvi trofej FA kupa u istoriji "crvenih".  

Za reprezentaciju Škotske Sent Džon je debitovao kao 20-godišnjak, odigrao je 21 utakmicu i postigao devet golova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija