• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.03.2021

21:06

PIKSI U PETAK OBJAVLJUJE SPISAK! Biće iznenađenja! Doživljavam ovo VRLO EMOTIVNO!

Fudbal

PIKSI U PETAK OBJAVLJUJE SPISAK! Biće iznenađenja! Doživljavam ovo VRLO EMOTIVNO!

Podeli vest

Dragan Stojković Piksi, novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, nije krio zadovoljstvo što je podržan od strane javnosti! Želi da osveži tim i veruje da neće biti lako

Fudbalska javnost je jedinstvena u oceni da nekada sjajni fudbaler, a danas trener, Dragan Stojković Piksi, treba da bude selektor!

- Zahvaljujem na takvom mišljenju. Trudiću se da opravdam očekivanja. Dugo je sve trajalo, danas je postalo zvanično. Doživljavam ovo vrlo emotivno. Nije reč o klubu nego o predstavljanju zemlje. Satisfakciju mi predstavlja mišljenje javnosti da sam ja pravi izbor- rekao je Stojković u dnevniku RTS-a.

Bivši reprezentativac i predsednik FSS, vraća se u srpski fudbal nakon mnogo godina...

- Da ne verujem, ne bih se prihvatao. Imamo potencijal kao ekipa, možemo da odgovorimo na zahteve. Kvalifikacije će biti izazov, ja čvrsto verujem da možemo. Neće biti lako, nikad nije lako. Naša grupa je komplikovana i teška, ali moramo da se koncentrišemo na sebe. Treba da napravimo jaku grupu - kaže Piksi.

Prvi spisak novog selektora biće predstavljen u petak.

- Spisak će biti u petak, ja ga već imam i u glavi i na papiru. Ne znam kako će javnost gledati i videti, ali će biti iznenađenja na njemu.

Srpski fudbal trenutno ima probleme na raznim stranama, ali selektor reprezentacije može da utiče samo na jedan deo njih.

Foto: fss

 

- Na meni je da rešim neke probleme, a to je rad u fudbalu - pronalaženje rešenja. Upravo tu vidim, da kroz neke taktičke zamisli, osvežavanje tima... dolazimo do igre koja će se svima svideti. Tražim, želim i volim da moja ekipa diktira igru, da dominira. Hoću da od nas zavisi. Ne obraćam previše pažnju na protivnike- rekao je Piksi.

Na kraju razgovora se dotakao novog stručnog štaba, a evo šta je rekao o Japancu Kacušito Kinošiju koji će biti kondicioni trener tima.

Foto: fss

 

- On od prvog dana karijere radi sa mnom. Pozvao sam ga i pitao, on je prihvatio. Igrači neće leteti, ali imam poverenja. Izabrao sam dobre ljude za stručni štab. Cilj je odlazak na Svetsko prvenstvo. Mene samo to zanima. Iskoristiću svaki trenutak da igračima objasnim moju filozofiju. Ovo je kreativan posao, ja ga volim jer možete da izvlačite maksimum iz igrača- zaključio je Dragan Stojković, novi selektor Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija