• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

09.03.2021

08:39

PIKSI ĆE MI OSTVARITI DEČAČKI SAN! Prvotimac Valensije konačno će debitovati za "orlove"!

Fudbal

PIKSI ĆE MI OSTVARITI DEČAČKI SAN! Prvotimac Valensije konačno će debitovati za "orlove"!

Podeli vest

Uroš Račić kaže da se ponosi što se našao na prvom spisku Dragana Stojkovića i dodaje kako je oduvek maštao da igra za svoju zemlju * Kult reprezentacije mora da se poštuje, a sve ostalo da se zasluži na terenu, dodaje visoki vezista

Presrećan sam zbog Piksijevog poziva u reprezentaciju jer je moj dečački san da igram za svoju zemlju, kaže Uroš Račić u razgovoru za Informer. Vezni fudbaler Valensije imaće priliku da debituje za "orlove" u martu na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde nalazi se među 30 igrača na koje računa novi selektor Dragan Stojković, a jedan je od retkih kojem će to biti prvo pojavljivanje u seniorskom nacionalnom timu.

Generacija na okupu

Nema strah od konkurencije

Bitne su pobede, da reprezentacije napreduje, a selektor će odlučiti ko mu je od nas potreban u određenom trenutku na terenu
Uroš Račić

Račić je ove sezone standardni prvotimac Valensije, učestvovao je u istorijskoj pobedi nad Realom (4:1) i remiju sa Barselonom (2:2), a njegove odlične partije su krunisane pozivom u reprezentaciju.

- Presrećan sam. Niko me iz Fudbalskog saveza Srbije nije pozvao pre petka i objavljivanja spiska. Ponosim se što sam među 30 igrača koje je izabrao novi selektor za prve utakmice. To je za mene ostvarenje najvećeg dečačkog sna da jednog dana igram za svoju zemlju - kaže Račić.

Visoki vezista ima zavidan staž u mlađim kategorijama reprezentacije, a sa "orlićima" je pre dve godine igrao na Evropskom prvenstvu u Italiji. Iz te generacije dres seniorskog tima u narednim kvalifikacijama nosiće još i Jović, Radonjić, Živković, Lukić, Milenković, Gajić...

Foto: Starsportphoto

Dragan Stojković Piksi


 

Uštopovao sam Mesija

 

Račić je ove sezone standardan u Primeri i vodio je žestoke borbe na terenu s nekima od najboljih fudbalera današnjice. Budući da Ronaldo više nije u Španiji, logično je bilo da ga pitamo da li je Mesi najteži rival kojeg je imao.
- Mesiju sam oduzeo puno čistih lopti, remizirali smo na "Nou kampu" protiv Barselone. Mesi izgleda nije imao dan, a mi smo imali sreće. Mislim da kada igra na svom nivou, onda niko ne može da ga čuva, neverovatan je! Primera ima puno velikih igrača koji ne igraju u tri ili četiri najveća kluba. Ali još jedan kojeg moram da istaknem je Luka Modrić. Sjajan je u svakom smislu, i kao igrač i kao čovek - naglašava Račić.

- Odlično se poznajem s momcima iz reprezentacije, naročito s onima s kojima sam zajedno igrao. Zbog toga mi adaptacija na A reprezentaciju neće biti problem. Vrlo dobro znam šta je reprezentativni kult i da mora da se poštuje, a sve ostalo mora da se zasluži isključivo na terenu - dodaje Račić.

Debitantu među "orlovima" neće biti lako da se izbori za minutažu jer je u veznom redu paklena konkurencija. Pored Nemanje Maksimovića i Nemanje Gudelja, koji su bili standardni u poslednje vreme, Piksi je još pozvao Sašu Lukića, Nenada Krstičića, Marka Grujića i Ivana Ilića.

- Svi smo mi na istom zadatku da reprezentacija ode na sledeće veliko takmičenje. Pojedinačno smo nevažni, jer uzalud dobar učinak jednog igrača, ma ko to bio, ako izgubimo utakmicu. Bitne su pobede, da reprezentacija napreduje, a selektor će odlučiti ko mu je od nas potreban u određenom trenutku na terenu - objašnjava Račić.

Bićemo prvi u grupi

Srbija će kvalifikacije početi 24. marta u Beogradu protiv Republike Irske, a već tri dana kasnije na "Marakanu" dolazi i selekcija Portugala. Za kraj prvog mini-ciklusa "orlovi" će gostovati Azerbejdžanu 30. marta, ali od ishoda prve dve utakmice najviše će zavisiti raspoloženje u
nacionalnom timu.


- Siguran sam da imamo igrački kvalitet da se nosimo sa Irskom i Portugalom i da na kraju kvalifikacija budemo ispred njih. Verujem da će tako biti. Takođe, imaćemo izvanredan stručni štab, pored kojeg će nam biti mnogo lakše da ostvarimo cilj - poručuje Račić.
 

Portugalci žive za reprezentaciju

Račić je prošlu sezonu proveo na pozajmici u portugalskom Famalikau i tamo se odlično upoznao s mentalitetom našeg najvećeg rivala u kvalifikacijama za SP.

- Fudbal je u Portugalu najznačajnija stvar. Igrači za reprezentaciju daju 100 odsto i zato su jedna od najboljih reprezentacija u Evropi. Ronaldo? Rođeni lider, vođa, najveća snaga Portugala, gledaju u njega ko u Boga. Jedan od najvećih fudbalera svih vremena - kaže Račić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija