• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

10.03.2021

09:55

FALIO NAM JE NEKO POPUT PIKSIJA! Kapiten Stazbura: Kod Stojkovića se disciplina i rad podrazumevaju!

Fudbal

FALIO NAM JE NEKO POPUT PIKSIJA! Kapiten Stazbura: Kod Stojkovića se disciplina i rad podrazumevaju!

Podeli vest

Stefan Mitrović kaže da ga je veoma obradovao izbor Dragana Stojkovića za selektora, jer očekuje da će novi šef doneti potrebnu energiju "orlovima" i da će postaviti sve na svoje mesto u reprezentaciji

Dolaskom Piksija dobićemo energiju kakva nam je falila, a i verujem da će sve stvari postaviti na svoje mesto, kaže srpski fudbalski reprezentativac Stefan Mitrović u razgovoru za Informer.

Kapiten francuskog Strazbura na spisku je od 30 igrača koje je novi selektor Dragan Stojković izabrao da s njima krene u pohod na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Odmah najteže

Čekaju nas teške utakmice na startu kvalifikacija, ali nije stvar samo u kvalitetu rivala, već i u pritisku i u značaju tih mečeva
Stefan Mitrović

Piksi traži rad i disciplinu

Očekivanja od "orlova" biće velika upravo zbog Piksija, ali Mitrović je svestan da su srpski fudbaleri ostali dužni navijačima zbog neočekivanog poraza od Škotske u novembru u baražu za Evropsko prvenstvo.

- Izuzetno mi je bilo drago kad sam čuo da će Dragan Stojković postati selektor. Dugo se u medijima licitiralo raznim imenima, iščekivali smo svi novog selektora i baš sam se obradovao kad je to pitanje rešeno. Bilo je jasno da će doći do promene posle neuspešno završenog prethodnog ciklusa. Falila nam je nova energija, a sa novim selektorom ćemo je dobiti. Čuo sam da se kod Stojkovića disciplina i rad podrazumevaju i to mi baš odgovara, jer mi je to prva pomisao na profesionalni fudbal - kaže Mitrović.

"Orlovi" će kvalifikacije za Mundijal početi već za 15 dana protiv Republike Irske na "Marakani". Samo tri dana kasnije u Beogradu gostuje i aktuelni prvak Evrope Portugal, a za kraj mini-ciklusa Srbija će gostovati Azerbejdžanu.

Mitrović je uveren da će "orlovi" predvođeni novim selektorom uspeti da se plasiraju na Mundijal.

 

Foto: Starsportphoto

Piksi im je bio potreban


 

Piksi održao prvi sastanak

 

Stručni štab fudbalske reprezentacije Srbije imao je juče sastanak u Sportskom centru u Staroj Pazovi, saznaje Informer. Selektor Dragan Stojković Piksi okupio je najbliže saradnike kako bi pričali o pripremi za kvalifikacione utakmice koje slede. Za dve nedelje očekuju ih važni mečevi, a pošto će sa igračima imati malo vremena za uvežbavanje, ideja je da do tada smisle taktiku.

- Čekaju nas teške utakmice, ali nije stvar samo u kvalitetu rivala, već i u pritisku i u značaju tih mečeva. Igrali smo i ranije po tri utakmice za sedam dana, ali je ulog bio manji, a i slabiji rivali. Predstojeće utakmice na neki način mogu u dobroj meri da nam odrede sudbinu. Pretpostavljam da je zbog toga i malo širi spisak, da nas selektor podeli, da svi odmah znamo svoje uloge i na što bolji način iznesemo mečeve. Verujem da ćemo uspeti da ostvarimo sve zacrtano i da ćemo igrati na sledećem velikom takmičenju - dodaje Mitrović.

Stojković je Bog u Francuskoj

Zanimljivo je da Piksi nije razgovarao sa reprezentativcima pre nego što su u petak saznali da su na spisku. Ipak, igrači su se prethodnih dana čuli između sebe kako bi podelili utiske i jedni druge ohrabrili pred novi ciklus.

- Pričao sam sa saigračima iz reprezentacije, svi mnogo očekuju od sledećih kvalifikacija. Utisak mi je da svi verujemo da ćemo se plasirati na Mundijal. I ovde u Francuskoj su svi ispratili dolazak Stojkovića na klupu, jer je on u Marseju ostavio dubok trag i osvojio Ligu šampiona sa Olimpikom. Stojković će svojim autoritetom i znanjem uspeti da postavi sve na svoje mesto, siguran sam da će sve biti kako treba - ističe Mitrović za Informer.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija