• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2021

09:55

BIVŠI PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE NOVI PRVI ČOVEK FSS? On bi mogao da nasledi Slavišu Kokezu!

Fudbal

BIVŠI PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE NOVI PRVI ČOVEK FSS? On bi mogao da nasledi Slavišu Kokezu!

Podeli vest

Vladan Lukić mogao bi da nasledi Slavišu Kokezu, koji je napustio čelnu poziciju u FSS zbog optužbi da je umešan u teška krivična dela * Nemanja Vidić i Zoran Laković trenutno nisu zainteresovani za funkciju na Terazijama

Bivši predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić kandidat je za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, saznaje Informer! Dosadašnji prvi čovek FSS Slaviša Kokeza u ponedeljak je podneo ostavku pritisnut optužbama za teška krivična dela.

Kokeza je, između ostalog, osumnjičen da je učestvovao u pripremi ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i za finansijske malverzacije kojima je državni budžet oštećen za milione evra.
Patriota

Lukić je 1999. napustio Mec i došao da brani zemlju od NATO aviona, čime je pokazao da bi za Srbiju učinio sve
Izvor Informera

Pitaće se i Piksi

Nakon Kokezinog povlačenja, u javnosti su se odmah pojavile spekulacije o tome ko bi mogao da ga nasledi. Pominjani su Nemanja Vidić, Zvezdan Terzić i Zoran Laković, ali prema saznanjima Informera, niko od njih trenutno nije zainteresovan za tu funkciju. Zbog toga su nadležni odlučili da se okrenu drugim rešenjima, a jedan od kandidata je i Vladan Lukić.

- U ovom trenutku se ne zna ko će biti predsednik FSS, međutim, Vladan Lukić jeste jedan od kandidata. On se 2012. godine povukao iz Crvene zvezde i iz javnog života, ali i dalje nije zaboravljen. Poznaje fudbal, pritom je rukovodio velikim sistemom kao što je Zvezda, što znači da ima iskustva. Uz to, ne zaboravlja se da je 1999. godine, kad je počeo zločinački napad NATO pakta na našu zemlju, na svoju štetu raskinuo bogat ugovor sa francuskim Mecom, vratio se u Srbiju i prijavio se u vojsku. Došao je da brani svoju zemlju. Dakle, jasno je da bi on učinio sve za Srbiju, a samim tim i za srpski fudbal - objašnjava naš izvor.

Foto: Starsportphoto©

Vladan Lukić kandidat za predsednika FSS



Predsedničkoj fotelji nada se i Nebojša Leković. On je već vodio Fudbalski savez Srbije u vreme dok je još postojala Jugoslavija. Takođe, bio je generalni sekretar Crvene zvezde dok je sadašnji selektor Dragan Stojković Piksi bio predsednik kluba s "Marakane". To mu je ujedno i najvažniji adut u ovoj trci.

- Svaki put kad se menjao predsednik Saveza, Leković je bio potencijalni kandidat i nadao se funkciji. Ono što ga preporučuje sad je dobar odnos sa selektorom. Piksi ima široka ovlašćenja i delimično će se pitati i oko postavljanja predsednika. Međutim, nije izgledno da će Leković dobiti neophodnu podršku - ističe sagovornik Informera.
 


Pantelić neće biti kandidat

Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić neće biti kandidat za predsednika, saznaje Informer.
- Pantelić je po funkciji bio odmah posle Kokeze, tako da je logično bilo da on bude v. d. Međutim, niko ne razmatra njega kao opciju za prvog čoveka srpskog fudbala jer nema imidž čoveka koji je u stanju da vodi FSS i nikad nije upravljao velikim sistemom - objašnjava naš izvor.

 

Izbori tek u junu

Rešenje koje se mnogima u Srbiji čini kao prihvatljivo je bivši fudbaler Nemanja Vidić. On se u jednom momentu oglasio i poručio da su srpskom fudbalu potrebne korenite promene, ali nije pokazao želju da se uključi u rešavanje problema.

- Ljudi koji u Srbiji imaju moć da menjaju stvari razgovarali su sa Vidićem i nudili mu funkciju predsednika Saveza. Međutim, on trenutno nije zainteresovan. To bi možda moglo da se promeni, ali samo ako bi se ispunili određeni Vidićevi uslovi, od kojih je najvažniji da dobije odrešene ruke da otera sve za koje smatra da im nije mesto u srpskom fudbalu - objašnjava naš izvor.

Izbori u FSS svakako neće biti održani pre juna, a do tada će našom fudbalskom organizacijom rukovoditi zamenik predsednika Marko Pantelić. Očekuje se da će najpre biti održani izbori po regionima, a zatim izbori za Skupštinu FSS. Tek nakon toga, novoizabrani delegati Skupštine pristupiće izboru novog predsednika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mikx

pre 3 godine

Bice to ..."sjasi kurta uzjasi murta" a pravi reformator srpskog fudbala opet nece doci. Svako ce gurati svog cevoka i opet niko nece razmisljati o srpskom fudbalu vec o licnim ineresima..... Takvi smo mi Srbi....

moma52

pre 3 godine

Još jedan hohštapler se protežira i promoviše.Kakav Lukić,bitanga,urnisao Zvezdu koju voli,a šta će uraditi sa ostalima.To je isti scenario kao Jelinić na mestu VSJ,definitivno razvaliti Partizan, o njegovom moralu i sklonosti šurovanja sa menadžerima i ostalim mafijašima ne treba govoriti.Da li je mogiće da u ovoj Srbiji takvi likovi izbijaju u prvi plan.Piksi je zvezdaš,ali on je takva gromada da neće dozvoliti da se poigravaju sa njim i biraće po svojoj savesti i znanju,a poseduje ga dovoljno i lični integritet,koji garantuje da smo svi za njega i da je najzad došao kvalitet,koji će pomiriti sve.Lukić,bitanga nad bitangama,što dalje od fudbala.Kome smeta Vidić.naravno nikome,ali ne vole ga oni koji bi da manipulišu i za sve se pitaju,e to ne može kod Vidića.

Aleksandar

pre 3 godine

Vladan Lukic patriota i rodoljub. Branio zemlju od NATO pakta i borio se za Zvezdu kad je bilo najteze i kad je tadasnja vlast htela da je uništi. Lukić za predsednika

MIJAN BANJA LUKA

pre 3 godine

PODRSKA LUKIĆU! NAPOKON PRAVI SRBIN NA ČELU SAVEZA

Zvezdas

pre 3 godine

Gospodine Terzicu,fudbalska javnost Srbije smatra da je necete izneveriti. Zbog toga Vas poziva da svim sredstvima sprecite "dvojac Djoric-Lekovic" da sanoreklamiranjem stavi sebe u zizu spirtske javnosti i predstavi se kao ravnopravni faktor u izboru za buduceg Predsednika FSS. Navedeni dvojac je osvediceni grobar srpskog fudbala,pa Vas ,kao coveka kojem su te cinjenice najbolje poznate,pozivamo da ne budete njihov saucesnik ,vec naprotiv,da otvoreno i jasno kazete da su oni samo ruzna istirija i Crvene Zvezde i Srbije.

Aleksandar

pre 3 godine

LEPA VEST.. VREME JE ZA PATRIOTE. NAPRED VLADAN LUKIC

Sasa

pre 3 godine

Vratio se u Srbiju kad su svi bežali, borio se za Zvezdu kad su svi odlazili i niko nije smeo, zato VLADAN LUKIĆ

Ratko Todorović RS

pre 3 godine

Da nas ne daj Bože ponovo napadne NATO pitao bh vas da li vam valja Vladan Lukic. Svaka čast svima koji su nosili majice Target ali ovaj covek se vratio sa porodicom, uzeo pušku i ratovao. Srbi nazalos brzo zaboravljaju ali čovek ostaje čovek... NAPRED VLADAN LUKIC

Milos

pre 3 godine

Vladan Lukic veliki gospodin, rodoljub i poznavalac fudbala... ako zelimo dobro sportu moramo svi da podrzimo Luku

Dalibor

pre 3 godine

Podrška Vladanu Lukiću. Napokon patriotska odluka. Lukić je jako poštovan u rodnom Sopotu gde ga najbolje poznaju i uvek mu iznova daju poverenje kao dobrom i sposobnom čoveku i patrioti. Takođe poštovan je jako kod našeg naroda u Republici Srpskoj, Crnog Gori i na Kosovu... tamo se mnogo vise ceni njegov povratak za vremen bombardovanja

Savičić

pre 3 godine

Vlada Lukić je dobar izbor. Nepravedno medijski satanizovan u ono vreme vođenja Zvezde a da nije tada stavio "ruku u vatru" danas bi možda Zvezda igrala u Birči a na Marakani bi bilo elitno Delta naselje. Posle je država stala iza kluba ali se Lukiću nije desila satisfakcija za svoju borbu. Vreme je da se to ispravi. Podrška Vladanu Lukiću

Usorac

pre 3 godine

Dolaskom Lukica na čelo Saveza osvetliće se onaj dio njegove biografije koji se odnosi na povratak u zemlju za vreme Nato agresije a to moze pozitivno da utice i kao primer za mladje narastaje, ukoliko zelimo da im damo primer iz patriotizma. Svakako ako je tačno da je Lukić predlog onda podržavam

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija