• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2021

12:21

ANESTEZIOLOG UNIŠTIO ŽIVOT FENOMENALNOM DEFANZIVCU! Nekadašnji igrač PSŽ-a u komi 39 GODINA!

Fudbal

ANESTEZIOLOG UNIŠTIO ŽIVOT FENOMENALNOM DEFANZIVCU! Nekadašnji igrač PSŽ-a u komi 39 GODINA!

Podeli vest

Žan-Pjer Adams, bivši francuski reprezentativac i član PSG-a, nalazi se u komi već 39 godina nakon neshvatljive greške anesteziologa pri rutinskoj operaciji

Daleke 1982. godine, Žan - Pjer Adams je doživeo povredu kolena i bila mu je potrebna rutinska operacija.

Otišao je u bolnicu u Lionu, ali to nije bio kraj samo njegovoj karijeri, već i životu u svesnom stanju.!

Greškom anesteziologa, stameni defanzivac je upao u komu iz koje se nije probudio skoro 40 godina!

 

 

Fudbaler je bio loše inhaliran, pa jedna cev umesto da provetrava njegova pluća, blokirala put kiseoniku  i to je izazvalo srčani zastoj. Bolnica i dan danas nije uputila izvinjenje porodici, a opravdanje je bilo da su imali premalo anesteziologa!

Anesteziolog  je završio na sudu i proglašen je krivim. Kazna za ovaj slučaj je jednomesečna suspenzija s posla, koja je kasnije promenjena u smešnu novčanu kaznu od 750 evra!

 Tokom njegovih nastupa za Francusku reprezentaciju, štoperski tandem Adams - Tresor je dobio nadimak "Garde Noire" (Crna odbrana), a mnogi igrači su kasniji uspeh na Svetskom prvenstvu 1998. pripisali upravo toj odbrani. 

Žan-Pjer Adams sada ima 73 godine i dalje leži u krevetu, o njemu se brine njegova žena Bernadet koja odbija mogućnost eutanazije za njenog voljenog muža. Oni su u braku 52 godine i imaju dva sina.

Medicinska sestra mi govori da on nije više isti. Ja mislim da on ponovo oseća, mislim da prepoznaje moj glas i da zna kada sam pored njega.Ali šta ako ja umrem pre njega? Šta onda, ko će se brinuti o njemu? Ko će ga hraniti, oblačiti?

Neutešna supruga se nada da će medicina jednog dana toliko napredovati da će omogućiti njenom mužu oporovak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija