• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2021

10:51

PIKSI JE KAO MURINJO! Bivši selektor uplašen pred meč sa Azerima!

Fudbal

PIKSI JE KAO MURINJO! Bivši selektor uplašen pred meč sa Azerima!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak od 18 časova u Azerbejdžanu igra treći meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru

Posle pobede nad Irskom (3:2) i remija sa Portugalom (2:2), "orlovi" jure drugi trijumf. Tim Dragana Stojkovića je trenutno na prvoj poziciji u kvalifikacionoj grupi zbog bolje gol-razlike u odnosu na Portugal. 

Azerbejdžan je nezgodan protivnik, upozorio je i selektor Dragan Stojković, a njega se plaši i Vladimir Petrović Pižon, nekadašnji selektor Srbije. On je za RTS govorio o reprezentaciji Srbije, gde je istakao da veruje da naš nacionalni tim može da se vrati na pravi put.

- Bio bih neskroman da kažem da nam se ne vraća, ali ne treba ih hvaliti previše. Svaka utakmica je interesantna, prva utakmica 3:2, pa onda 2:2. Sada sledi nezgodan protivnik. Gledao sam uživo tu davnašnju utakmicu s Azerbejdžanom i za mene je danas najteža utakmica. Nije veliko ime, a mora se pobediti -  počeo je Pižon.

Foto: fss.rs

Dragan Stojković Piksi

Četvrta "Zvezdina zvezda" komentariše učinak Stojkovića, pete "Zvezdine zvezde". Kaže da mu nije bilo jednostavno da napravi ovako dobre rezultate u prva dva meča.

- Uvek je za drugo poluvreme ostavljao ono pravo, da nadokandi ono što je izgubljeno u prvom. Nije imao ni vremena sve igrače da upozna i ove utakmice će mu doći dobro što će moći da sagleda sve igrače. Mislim da sada nije bio siguran u sve igrače, nije imao ni prijateljsku utakmicu neku, da proba igrače. Ovo nije bilo u dobrom trenutku, da za ovako važne utakmice mora odmah da nađe najbolji tim.

Pižon je Dragana Stojkovića poredio sa Žozeom Murinjom.

- Velika je uloga. Gledao sam Murinja, za kojeg mislim da nije veliki trener na terenu koliki je orator, ali on je i time napravio velike rezultate. Piksi je bio veliki igrač i on ima tu sposobnost dobrog oratorstva i ja verujem da on može da napravi odlične rezultate.

Foto: Starsportphoto

Vladimir Petrović hvali selektora Piksija

Bivši selektor je veruje u Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića.

-  Za današnji meč najviše gledam ka njima dvojici. Svi su oni dobri igrači iz evropskih klubova, mislim da imamo dobre šanse. Mislim da na prekidima možemo da damo gol i da tu uradimo mnogo.

Petrović smatra da bi Piksi trebalo da ostane selektor i za naredni kvalifikacioni ciklus, a objašnjava i zašto.

- Za Stojkovića kao selektora su svi bili, što njemu i olakšava rad. Ako se i ne plasiramo (na Mundijal, prim. aut), mislim da bi on trebalo da ostane, jer teško će da neko posle dođe i da ima više vremena. Svakom selektoru će biti teško da ima dovoljno vremena - smatra Vladimir Petrović Pižon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 3 godine

Pižon i njemu slični toliko ne znaju, da ne kažem šta su, ono kao noć, kada ne kapiraju da je Murinjo veliki stručnjak. Kakavi oratori isl. demagogije. To što oni percipiraju kao oratorstvo je u stvari inteligencija.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija