• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2021

07:14

SVE JE OVO FIKCIJA! Iskusni trener NAPAO Piksija i REPREZENTACIJU! Igramo LOŠE kao i ranije!

Fudbal

SVE JE OVO FIKCIJA! Iskusni trener NAPAO Piksija i REPREZENTACIJU! Igramo LOŠE kao i ranije!

Podeli vest

Bivši trener Crvene zvezde, Vojvodine, Olimpije... Milorad Kosanović "kritikovao" je igru Srbije nakon martovskih kvalifikacija

Iako je naša reprezentacija ostvarila dobar rezultat i izborila sedam bodova, Kosanović smatra da dobre igre nije bilo, te da je logično da se pobede Irska i Azerbejdžan. Pored toga, smatra da su mediji krivi za to što selektor i reprezentacija napokon imaju podršku. 

- Pa ne mogu da uživam u nečemu što nije realno, to je fikcija, ali razumem. Pre svega se odnosi na rezultat. Mislim da se uz pomoć vas medija, napravila atmosfera da je ovo nešto, više nego izvanredno. I jeste, normalno je da ne izgubiš od Portugala, pobediš i Irsku i Azerbejdžan, samo što to nije dovoljno - rekao je Kosanović za "Sputnjik". 

Foto: Starsportphoto

Iskusni trener smatra da će se Srbija teško kvalifikovati na Mundijal obzirom da će konkurencija u baražu biti paklena. 

- Samo prvi ide direktno, onda idu dva baraža, a tamo možemo da sretnemo Rusiju, Hrvatsku, Španiju, Nemačku... Mnogo zemalja koje su jako dobre. Biće jako teško da se izbori plasman na Svetsko prvenstvo - rekao je bivši trener Napretka.

Njegovo poznanstvo sa selektorom Stojkovićem je dugogodišnje, ali on ističe da je ovo sve "fikcija". 

Foto: Starsportphoto

- Mi nismo dobili na igru, i jasno je da ne možemo ići na Svetsko prvenstvo bez igre. I na Mundijalu, i u igrama protiv ozbiljnih reprezentacija kakva je Portugal, ne možemo bez igre. Nesreća jeste, što u poslednjih osam, devet, deset godina, nismo imali nijednog selektora koji se bavio igrom, nego su svi pravili tim. Pa menjali tim, pa počinjali ispočetka. Ne gledamo realno više na stvari, na našu ligu, na naše takmičenje, te želje da budemo u vrhu evropskog fudbala. Mi smo i dalje u tom vremenu kada smo bili u najboljih četiri pet u Evropi. Ali, mi koji se ozbiljno bavimo fudbalom nemamo pravo da stvaramo atmosferu koja ne počiva na realnim činjenicama - podvukao je Kosanović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gasa

pre 3 godine

I to reče trener koji je ostvario šta? Koji njegovi rezultati daju mu za pravo da ovako komentarise? Koja ekipa koju je trenirao je imala tu igru koju spominje i sa tom igrom pravila rezultat i osvajala trofeje? Iskreno na njega su svi i zaboravili i da se nije ovako oglasio niko ga se ne bi ni setio.

znik

pre 3 godine

Sedi dole 1! Imamo problema sa uigranoscu odbrane tacno ali i to ce biti bolje kad ostavimo ljude da igraju i da se uigraju. Sredina i napad su dobri da ih ne ureknem i kazem odlicni. TRCANJE I ZALAGANJE po prvi put na dobrom nivou. Tacno je da ne znamo koji cemo biti pa onda dal u baraz ili direktno ali je igra sad ukupno vrlo dobra. Secam se timova koji je ovaj trener vodio i nesto ne mogu da se setim tog totalnog fudbala. CAO!

Dule

pre 3 godine

Ja se sa Kosanovićem slažem u potpunosti. Pogledajte samo oscilacije tokom sve tri utakmice. Jedna reprezentacija koja pretenduje na to da ode na svetski kup to sebi ne sme da dozvoli.Znate šta htenje i volja su samo jedan mali deo onoga što treba uraditi na terenu da bi se došlo do željenog rezultata. Potrebno je i individualno znanje. Eto npr. Stojković je izostavio i Milunovića (u najboljim godinama) i Gaćinovića (mladost i znanje nesporni) a niko ne može da ospori da oni znaju. Zašto ih je izostavio? Verovatno zato što (kako to treneri znaju reći) se ne uklapa u koncepciju ili tim. E veliki trener možeš biti kada i nesumnjive znalce igre koji se ne uklapaju uspeš dovesti do toga da budu deo tima. Izgovor ne uklapa se ne pije vodu. Jedino što je Piksi uspeo za sada jeste da im probudi naš poznati inat ali to je nedovoljno. Nema u igri tečnosti, nema dugog poseda lopte, dosta toga se radi na improvizaciju i stihijski. Puno, puno tu još treba raditi. Svetlo na kraju tunela se vidi ali do izlaska iz njega dug je put.Mislim da je rano gocoriti o odlasku na SP pogotovo kada vidimo ko nas sve može dočekati u baražu.

Vladimir

pre 3 godine

Podseti me veliki treneru kad smo bili medju 4-5 u Evropi!Mozda pre 60 godina.Najdalje 1/4 finale.Kakvu trenersku struku smo imali i imamo i dalje(Djoric,Zivadinovic,Kosanovic...)dobro je i da se igra fudbal jos u Srbiju.Poz

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija