• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2021

07:52

ŠOKANTNO OTKRIĆE SRPSKOG SUDIJE! Bilo je nameštanja utakmica! Ovo će podići prašinu!

Fudbal

ŠOKANTNO OTKRIĆE SRPSKOG SUDIJE! Bilo je nameštanja utakmica! Ovo će podići prašinu!

Podeli vest

Jedan od najpoznatjih sudija sa ovih prostora Miroslav Radoman govorio je nameštanju utakmica u srpskom fudbalu

Miroslav Radoman kaže da je sudio veliki broj utakmica, a da su neke bile "ugovarane" između klubova. 

Nameštali utakmice

- Sudio sam 181 jednu utakmicu u bivšoj SFRJ i Srbiji i CG, bilo je takvih utakmica i one su bile ugovarane između klubova. Klubovi su igrali tri za tri ili kome šta treba. Na tom nivou je bilo, a mi kao sudije ni FSS nismo mogli da reagujemo drugačije osim da se kazne klubovi ako se to utvrdi. Ipak to je bilo teško proveriti - ispričao je Radoman, koji tvrdi da se borio protiv korupcije i nameštanja utakmica. 

- Nisam hteo da budem tamo na listi sa sudijama koji su učestvovali u nameštaju. Mnoge sam skinuo sa liste, neke sam kažnjavao. Ali takvo je vreme bilo, ja predložim da se neko ne nalazi na listi, pošaljem Fudbalskom savezu, a oni izmene, i tako je nastao sukob. Ne bih da licitiram imenima. Oni koji su isprozivani kroz štampu, ljudi znaju ko je. Izveštaj postoji u FSS i moj predlog za skidanje sa liste postoji još od 2018. godine ali to nije moglo da prođe. 

Foto: Starsportphoto

Miroslav Radoman bez dlake na jeziku

Vidi se namerna greška sudije

Radoman kaže da se jasno na terenu vidi ko pogreši slučajno, a ko namerno.

- To su detalji, duboke tajne, ja nisam želeo da u to ulazim, jer se jasno vidi na terenu šta je greška a šta namera. Neko namerno greši, neko je veštiji pa dovede rezultat sa manje grešaka, a neko sa mnogo muke. Kada sam ja sudio, od '90 do '97 gde je bilo svačega, publika je bila svesna mnogih nameštenih utakmica, lako je bilo prepoznati - još jednom je šokirao Radoman.

Priznaje da je u Srbiji najteže suditi kada igraju  "večiti rivali" - Zvezda i Partiza. 

- Kod velikih klubova i velikih utakmica greške se mnogo jasnije uoče, jer su u centru pažnje, nego neegde gde nemate snimke, a teže je suditi Zvezdi i Partizanu ,a lakše se čine ustupci, nekad i od samog straha sudija. Ali svi klubovi treba da imaju isti tretman  - kaže Radoman.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija