• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.04.2021

17:54

OSMESI DECE NEMAJU CENU! KATAI IZMAMIO OVACIJE NA MOZZARTOVOM OTVORENOM ČASU FUDBALA!

Fudbal

OSMESI DECE NEMAJU CENU! KATAI IZMAMIO OVACIJE NA MOZZARTOVOM OTVORENOM ČASU FUDBALA!

Podeli vest

- As Crvene zvezde: Sport bi trebalo da bude dostupan svoj deci! - Roditelji oduševljeni akcijom, 70 dece uzrasta od 7 do 10 godina biće izabrano za jedinstvenu školicu koju je osnovao fudbalski trener Milorad Bajić

Zvezdarskom šumom i dalje se ori – sva deca su šampioni! Više od sto mališana je na terenu FK
Mladi Mabat dobilo priliku da pokaže šta zna sa loptom i to pred fudbalerom Crvene zvezde
Aleksandrom Kataijem i fristajlerom Nikolom Miloševićem Đotom! Spektakularni otvoreni čas fudbala označio je početak projekta Mozzartove besplatne škole sporta, a 70 dece uzrasta od 7 do 10 godina biće izabrano za jedinstvenu školicu koju je osnovao fudbalski trener Milorad Bajić. Klinci će bez ikakve nadoknade moći da treniraju dva puta nedeljno, a najbolji idu na kamp kod Dejana Stankovića!

Foto: Promo


Motivisani, rastrčani, nasmejani, uzbuđeni… Lica deca, znoj na njihovim čelima i osmesi na
osunčanom terenu podno šume najbolje su oslikala koliko je ova značajna akcija za najmlađe, ali i za njihove roditelje. Čitave porodice došle su da uživaju u fudbalskom druženju. Nije bilo važno ko je dao više golova, ko se najbolje pokazao. Poslata je poruka da talenat nema cenu i da se sport vraća deci. Igra je, ovde, počela!


- I u moje vreme su se plaćale članarine, ali sport bi trebalo da bude dostupan svoj deci! Ovakvi
projekti su mnogo značajni, da svako dobije priliku da trenira omiljeni sport. Sećam se kada sam ja počinjao u rodnom Srbobranu, na inicijativu oca i dede, bio sam veoma uzbuđen pred svaki izlazak na teren. Čini mi se da isto osećaju i ovi klinci danas. Drago mi je da smo upotpunili događaj, a pozvao bih svu decu da se prijave i za ostale sportove. Ja sam odabrao fudbal i nisam pogrešio, ali neka svako izabere šta voli. Najvažnije je samo da su aktivni i da se bave sportom – 
poručio je Aleksandar Katai, koji se potrudio da svakom detetu izađe u susret za fotografiju, autogram.

Foto: Promo


As crveno-belih je pokazivao deci trikove, zajedno sa popularnim Đotom, ljubimcem malih fudbalera i fudbalerki.
- Ovaj događaj je fantastičan, bio bih srećan da sam kao dete imao ovakvu priliku i uslove za igru. Moji počeci su bili drugačiji i moj put je bio takav da sam odustao od profesionalnog fudbala, ali se nadam da će se ova deca biti istrajna. I da će mi jednog dana, kada budu poznati fudbaleri, sačuvati kartu za njihove mečeve – naglasio je Đota.

Foto: Promo

Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić, glumac Raša Bukvić, a
ceo projekat podržalo je i Ministarstvo omladine i sporta. Inspiracija za ceo projekat je došla od Milorada Bajića, čoveka koji je omogućio mnogim klincima da besplatno treniraju fudbal u školi Trening plus.


- Deset godina se bavim ovim poslom i mnogo sam srećan što smo došli do ovog nivoa. Hvala
kompaniji Mozzart, uveren sam da će sa ovog terena talas nastaviti kroz celu Srbiju i da će
mnogim klinicma biti omogućeno da se bave omiljeni sportom. Ono što možemo već sada da najavimo je to da će deca posle besplatne škole Trening plus imati priliku da treniraju i u FK Mladi Mabat –
naglasio je Bajić.

Foto: Promo


Roditelji su bili oduševljeni idejom i celim projektom…
- Za decu nema ništa lepse od druženja u prirodi. Sport je na prvom mestu značajan zbog
duhovnog i mentalnog razvoja, ali i fizičkog. Ovaj Mozzartov projekat je nesto najlepše što je
moglo da se organizuje za decu, koja su celu zimu bila sputana, onemogućen im je društveni
život. Sada mogu da izađu na sunce, da se druže, razvijaju takmičarski i timski duh –
rekao je Igor Drakić, koji je bez razmišljanja prijavio sina Viktora za otvoreni trening.

Tajna napretka krije se u tome da počnete… Taj natpis kraj terena na FK Mladi Mabat je bio
inspiracija svim osnovcima, a ujedno je i poziv drugoj deci da se prijave za preostala tri sporta – košarku, rukomet i odbojku.
- Otvoreni čas fudbala je pokazao koliko ovakvi događaji znače mališanima, da upoznaju svoje
idole i da dobiju priliku da treniraju omiljeni sport. Zato pozivamo roditelje da prijave svoju decu i za sledeća tri javna časa, u Nišu, Aranđelovcu i u Beogradu i da zajedno pošaljemo poruku da talenat nema cenu –
naglasio je Borjan Popović, direktor Sektora korporativnih komunikacija
Mozzarta.

SLEDI OTVORENI ČAS KOŠARKE SA JOVIĆEM
Već sledećeg vikenda (subota 17. april), u Nišu će biti organizovan otvoreni čas košarke, a
specijalni gost je plejmejker Srbije Stefan Jović! Proslavljeni reprezentativac pokazaće svojim najmlađim sugrađanima čari igre pod košem na Mozzartovom terenu koji je po njemu dobio ime, a ujedno će pomoći u odabiru klinaca koji će šest meseci besplatno trenirati u SC „Šivara“, u saradnji sa KK Marinos.

Prijave su u toku na besplatneskolesporta@mozzartsport.com, a mogu učestvovati dečaci i devojčice od 7 do 10 godina.


OVDE pročitajte sve informacije o školama, trenerima, rokovima prijava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija